Φρένο στο σχέδιο για «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η εισαγγελέας Φλώρινας κατά της αναγνώρισης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

Ανακοπή κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», άσκησε στις 29/12/2022 η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας. Το Πρωτοδικείο Φλώρινας με απόφαση στις 27/7/2022 είχε εγκρίνει την ίδρυση σωματείου που είχε στόχο τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και την «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα».

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή υποστηρίζει ότι η απόφαση αναγνώρισης του σωματείου παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μειονότητας.

Η εισαγγελέας Φλώρινας κατά της αναγνώρισης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της, το καταστατικό του σωματείου θεωρεί δεδομένη την αυθαίρετη θέση «ότι υφίσταται στα όρια της ελληνικής επικράτειας ως ομιλούμενη μια ξένη γλώσσα, η “μακεδονική”, οποία “ομιλείται ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας”». Oπως διευκρινίζει η δικαστικός, ως «μακεδονική» αναγνωρίζεται η γλώσσα μόνο των πολιτών του κράτους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. «Ο προσδιορισμός της γλώσσας “μακεδονική”, που αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, μόνο περιγραφική ομοιότητα ενέχει με τη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας, που αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με αυτήν, ως σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο, κατά κάποιους, ομιλούνταν στα γεωγραφικά όρια της Μακεδονικής Περιφέρειας της Ελληνικής Δημοκρατίας (…) Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “Μακεδόνες” πολίτες, που ομιλούν αυτή τη γλώσσα, αλλά Eλληνες πολίτες, που ομιλούν την ελληνική γλώσσα, είναι πρόδηλο ότι οι ως άνω σκοποί του αναγνωρισθέντος σωματείου δεν είναι διόλου σαφείς, καθώς το καταστατικό του είναι αντικειμενικά πρόσφορο να δημιουργήσει παραπλανητική εικόνα και την εντύπωση ότι το αναγνωρισθέν σωματείο ενδεχομένως να επιδιώκει την προώθηση άλλου γλωσσικού ιδιώματος υπό τον τίτλο μακεδονική γλώσσα, μη υπαρκτού στην Ελλάδα…». Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, από τη σκοπούμενη συστηματική καλλιέργεια σε βάθος χρόνου στον πληθυσμό της Μακεδονίας και της Θράκης μιας άλλης, ξένης γλώσσας που αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία ως γλώσσα ενός ξένου κράτους που συνορεύει με την ελληνική επικράτεια, προκύπτει αντίθεση του σκοπού του σωματείου με την ελληνική τάξη και ασφάλεια. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 2/2/2023.

Καθημερινή

spot_img

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στην κα Αναστασία Καλαϊτζή!
    Για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις… Αναμένουμε την 2 Φεβρουαρίου.
    Στο μεταξύ τα γνωστά σκυλιά της ΕφΣυν θα λυσσάξουν.

  2. Το κράτος – το σημερινό -όχι του ΤσιπροΣύριζα φυσικά (το ξαναγράψαμε αγαπητέ κ.Α..Δ.Δ ) ,λειτουργεί αθόρυβα και έχει ”κατάστιχα΄΄ για τα έργα και τις ημέρες της καλούμενης μετά την Συμφωνία των Πρεσπών ”Βόρειας Μακεδονίας”.
    Κομματικοί είναι οι λόγοι όσων ”θλίβονται” για την ”αδράνεια” της σημερινής κυβερνήσεως να αναστείλει ή και να προσπαθήσει να ακυρώσει αυτήν την Συμφωνία , ηοποία πάντως -για να είμαστε σοβαροί- δεν αναστέλλεται ούτε ακυρώνεται με ένα νόμο .
    Δεν έχουμε και τον ταχυδακτυλουργό κ.Τσίπρα,που έλεγε άτι τέτοια αστειάκια το 2015 .
    Υ.Γ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΣΥΝ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ο .

  3. Αγαπητέ κ.Σ.Α.Ν. είχα δηλώσει ότι αν η κυβέρνηση κλείσει τις εν λόγω ΜΚΟ, πρώτος θα την συγχαρώ. Ήδη έγραψα μπράβο στην κ. Καλαϊτζή. Έχουμε σαφείς πληροφορίες ότι η ανακοπή ξεκίνησε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων.

    https://www.anixneuseis.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf/

    Ας πάρει την δόξα η κυβέρνηση, δεν με νοιάζει. Αν κουμαντάρει κρυφά την προσπάθεια, μπράβο και σε αυτήν. Εμένα με ενδιαφέρει να κλείσουν οι επικίνδυνες ΜΚΟ. Και αυτή της Φλώρινας και οι άλλες του Αιγαίου και του Έβρου. Περιμένω τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία. Οι άλλοι θα αντεπιτεθούν δικαστικώς. Δεν τελειώνει τόσο εύκολα η ιστορία αυτή. Και όσοι σκέφτονται εθνικά, ας προετοιμάζονται για προπαγανδιστική αντεπίθεση από τους ποικιλώνυμους Ιούς, οι οποίοι θα αρχίσουν το παραμύθι περί παραβίασης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης κλπ.

  4. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΣ -ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ- .
    ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ( Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ”ΕΚΑΝΕ ΝΟΗΜΑ” ) . ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ.
    Ε….ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΞΑ Η Π.Σ Μ .ΕΝΩΣΕΩΝ .
    ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ Ν.Δ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    ΥΓ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΙΣ Μ. Κ.Ο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .;;;

  5. Δεν γνωρίζω την ιστορία των Μη κυβερνητικών Οργανώσεων στην Ελλάδα. Βρίσκω σίγουρα να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 1924 η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, επί κυβερνήσεως Παπαναστασίου, με σκοπό να βοηθήσει τους μικρασιάτες πρόσφυγες. Επί χούντας το 1973 έφερνε πολιτικούς πρόσφυγες στο Λαύριο. Σήμερα φαίνεται ότι χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Solidarity now.

    https://iss-greece.gr/poioi-eimaste/history/

    https://iss-greece.gr/programmata/acf/

  6. Το σκοπιανό και όχι απλώς φιλοσκοπιανό “Ουράνιο Τόξο” λειτουργεί στην Φλώρινα (Lerin, κατ΄ αυτούς) από το 1994 και δεν βρέθηκε κανείς να κλείσει αυτήν την σφηκοφωλιά.

  7. Επισκέπτης:
    Όχι μόνον δεν το έκλεισαν, αλλά του άφησαν ορθάνοιχτο τον δρόμο να προπαγανδίζει τις απόψεις του. Ολόκληρη τηλεοπτική εκπομπή του αφιέρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αυτός ο ανθός της δημοσιογραφίας, το αγλάισμα της πολιτικής.

  8. Άντε ας κάνω τον δάσκαλο πάλι. (γνώσις, έξις δευτέρα φύσις).
    Ως μέλος του ΟΟΣΑ η Ελλάδα υποχρεούται να συνεισφέρει ένα μικρό μέρος του ΑΕΠ της στις φτωχότερες χώρες ως ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια .
    Το 2000 -γνωστή η τότε κυβέρνησή μας- έδωσε το 0,20% του ΑΕΠ της -κάποια εκατομμύρια δηλαδή-και το 2002 το ελληνικό ΥΠΕΞ (λέγε με κ. ΓΑΠ) καθιέρωσε και χρηματοδοτούσε τις ΜΚΟ..
    Η ”προσφυγική κρίση” γέννησε απειράριθμες και τώρα προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση -ποια άλλη ;;; η προηγούμενη;;;-να ορίσει κανόνες νόμιμης λειτουργίας και ελέγχου τους.
    ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ;;;”ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ” .
    ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ”ΠΕΤΡΕΣ ”ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Για τις άλλες” παλληκαρωσύνες” για το Ουράνιο τόξο -σύλλογο σφραγίδα- μη ξεχνάμε ότι είμαστε κράτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και κυρίως είχαμε και έχουμε σε κάθε κράτος ως οικουμενικός ελληνισμός αιωνόβιους παρόμοιους Συλλόγους . Κλείνουμε και κλείνουν και τα άλλα κράτη όσους παραβαίνουν τους νόμους-ειδικά μετά το συνταγματικώς κατοχυρωμένο και ως ευρωπαϊκό κεκτημένο -δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της κάθε χώρας.
    ΝΑ ”ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ” ΜΕ ΕΦΙΚΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ,Η ΜΕ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.
    ΚΑΙ
    Ας μη βλέπουμε όσο το μπόι μας .Έχουμε ορίζοντα παγκόσμιο και ιστορία 3000 χρόνων.

  9. Ας προσθέσω και εγώ κ. Σ.Α.Ν. ότι υπάρχει βεβαίως “συνταγματικώς κατοχυρωμένο και ως ευρωπαϊκό κεκτημένο -δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της κάθε χώρας”. Ως γνωστόν αυτό αναφέρεται σε μεμονωμένα άτομα τα οποία μπορεί να προσδιορίζονται όπως γουστάρουν, π.χ. Απάτσι, Βησιγότθοι, Ουιγούροι, Κέλτες, Κινέζοι, Βραζιλιάνοι, Σαουδάραβες και ό,τι του ΄ρθει του καθενός. Όμως συνταγματικό δικαίωμα σε συλλογικότητες να αναγνωρίζονται ως εθνικές μειονότητες (άρα και να έχουν δικά τους σχολεία, αυτοδιοίκηση, σύμβολα κλπ) δεν προβλέπεται. Αλλά αυτό επεδίωκαν και επιδιώκουν οι Σκοπιανοί. Εφόσον ένα κόμμα εμπεριέχει στο καταστατικό του ρητές αποσχιστικές προθέσεις, είναι παράνομο και δεν παίρνει (λογικά) έγκριση από τον Άρειο Πάγο (ή τέλος πάντων από όπου εγκρίνονται τα κόμματα). Προφανώς οι συγκεκριμένοι λειτουργούσαν συγκεκαλυμμένα, γιαυτό και κατέβηκαν στις εκλογές, τις λίγες φορές που το επεχείρησαν. Πήραν αστείο αριθμό ψήφων, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό προερχόταν από απίθανα μέρη, από την Αθήνα, μέχρι και από την Κρήτη. Τους ψήφισε ο κάθε καμένος στα μυαλά αναρχοαυτόνομος, αλλά και πάλι απέτυχαν οικτρά. Τώρα όμως, μετά την Προδοσία των Πρεσπών, το πράγμα παίρνει άλλη τροπή. Γιαυτό δεν είναι ακρότητα να διακοπεί η λειτουργία τέτοιων οργανώσεων. Είναι στοιχειώδης πράξη εθνικής αυτοπροστασίας.

    • “Ουράνιο Τόξο” στην Κρήτη; Ενδιαφέρον! Προσωπικά πιστεύω ότι οι ψήφοι του μπορεί να προέρχονταν μόνον από την Β. Ελλάδα, εκεί όπυ υπάρχουν φιλοσκοπιανοί. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το απόκομμα πρέπει να κλείσει.

  10. Δεν αναγνωρίζονται ως εθνικές μειονότητες αλλά έχουν δικαίωμα να ιδρύουν πολιτιστικούς και, και, και ,συλλόγους όπως έχουμε και εμείς όπου ζουν Έλληνες .
    Στα διεθνή θέματα ισχύει ο νόμος της αμοιβαιότητος ,αγαπητέ κ. Α.Δ.Δ -καληνύχτα σας.
    Υ.Γ Θα τα ξαναπούμε καλύτερα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του ΤσιπροΣύριζα στις προσεχείς δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αν αυξηθεί θα γεμίσει η Ελλάδα από τέτοιους συλλόγους.

  11. Εμείς οι Έλληνες ιδρύουμε πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους, αλλά πού; Στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στην Γερμανία, στην Ν. Αφρική κλπ. Έχουμε καμία αλυτρωτική διάθεση έναντι αυτών των χωρών; Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά η σύγκριση είναι εντελώς άστοχη.
    Για τον Τσίπρα ξέρουμε τι ρόλο παίζει, δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε.

  12. Επισκέπτης:
    Βεβαίως και στην Κρήτη, και στην Αθήνα (προφανώς) και στην Καβάλα, που είναι μεν στην Μακεδονία, αλλά δεν έχει δίγλωσσους. Τέλος πάντων το στήριξαν όλα τα αποσπόρια της ΟΑΚΚΕ, συν κάτι αναρχικοί, συν κάτι ανεθνικοί πάσης αποχρώσεως (π.χ. ο Λιθοξόου, που δεν είναι σλαβόφωνος).

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

    https://www.lithoksou.net/search/label/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1

    Κάποιο άλλοι (π.χ. ο Ντίνου) κατάγονται από Μακεδονομάχους. Ντροπή τους. Είναι απλώς αργυρώνητοι.
    Γενικώς γίνεται προσπάθεια κατασκευής μειονότητας εκ του μηδενός -ως γνωστόν οι δίγλωσσοι ή σκέτο σλαβόφωνοι Μακεδόνες έχουν χύσει το αίμα τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από Τούρκους και Βουλγάρους. Η κομματική συντριβή αυτού του ψευτοκόμματος είχε φέρει σε αδιέξοδο την προπαγανδιστική τους προσπάθεια, αλλά η προδοσία των Πρεσπών τους έδωσε νέα περιθώρια δράσης (βλ. έναν τύπο με το ψευδώνυμο Αμπεσεντάρ, που κόβει βόλτα σε όλο το διαδίκτυο και πετάει τις μαλακίες του -παλαιότερα είχαμε τον Bulgmak).

    Αυτά ως προς τους φιλοσκοπιανούς. Τώρα ως προς την συντεταγμένη Πολιτεία (χα χα χα), ερωτώ: πώς μπορεί να θεωρηθεί “πολιτισμός”, “ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης” και “σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα” η ανοχή σε αυτά τα πρακτοριλίκια; Εγώ πάντως αυτό αδυνατώ να το κατανοήσω.
    Όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκις για μία σχετική περίπτωση: απαιτείται κλωτσιά και έξω.

    • Ναι, οι σύνδεσμοι πολλές φορές προκαλούν παραμόρφωση τού κειμένου. Πάντως, εδώ στην Κρήτη οι σλαβόφρονες δεν έχουν καμμία πέραση για ευνόητους λόγους. Βεβαίως, διάφορα παραμάγαζα εμφανίζονται στις εκλογές, αλλά δεν δίδει κανείς σημασία. Τον Bulgmak τον θυμούμαι και τον άλλον τον ξέρω. Εν πάση περιπτώσει, το ότι τόσο καιρό υπήρχε αυτό το ψευτοκόμμα, με έγκριση τού Αρείου Πάγου, είναι ντροπή για την Ελλάδα. Ο ιδρυτής του, κάποιος Φιλίππωφ-Βοσκόπουλος ήταν και υπάλληλος στην νομαρχία.

  13. Ξαναβάζω το σχόλιο σκέτο, γιατί με τους συνδέσμους φαίνεται ότι προκαλείται κάποιο τεχνικό πρόβλημα (τουλάχιστον όπως το βλέπω στην δική μου οθόνη).

    Επισκέπτης:

    Βεβαίως και στην Κρήτη, και στην Αθήνα (προφανώς) και στην Καβάλα, που είναι μεν στην Μακεδονία, αλλά δεν έχει δίγλωσσους. Τέλος πάντων το στήριξαν όλα τα αποσπόρια της ΟΑΚΚΕ, συν κάτι αναρχικοί, συν κάτι ανεθνικοί πάσης αποχρώσεως (π.χ. ο Λιθοξόου, που δεν είναι σλαβόφωνος).

    Κάποιο άλλοι (π.χ. ο Ντίνου) κατάγονται από Μακεδονομάχους. Ντροπή τους. Είναι απλώς αργυρώνητοι.
    Γενικώς γίνεται προσπάθεια κατασκευής μειονότητας εκ του μηδενός -ως γνωστόν οι δίγλωσσοι ή σκέτο σλαβόφωνοι Μακεδόνες έχουν χύσει το αίμα τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από Τούρκους και Βουλγάρους. Η κομματική συντριβή αυτού του ψευτοκόμματος είχε φέρει σε αδιέξοδο την προπαγανδιστική τους προσπάθεια, αλλά η προδοσία των Πρεσπών τους έδωσε νέα περιθώρια δράσης (βλ. έναν τύπο με το ψευδώνυμο Αμπεσεντάρ, που κόβει βόλτα σε όλο το διαδίκτυο και πετάει τις μαλακίες του -παλαιότερα είχαμε τον Bulgmak).

    Αυτά ως προς τους φιλοσκοπιανούς. Τώρα ως προς την συντεταγμένη Πολιτεία (χα χα χα), ερωτώ: πώς μπορεί να θεωρηθεί “πολιτισμός”, “ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης” και “σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα” η ανοχή σε αυτά τα πρακτοριλίκια; Εγώ πάντως αυτό αδυνατώ να το κατανοήσω.
    Όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκις για μία σχετική περίπτωση: απαιτείται κλωτσιά και έξω.

  14. Όταν αποδέχεσαι μια διεθνή πρακτική για τον αυτοπροσδιορισμό και τα δικαιώματα των αυτοπροσδιοριζομένων κατοίκων σου δεν μπορείς αρνηθείς την δημιουργία Συλλόγων που τηρούν τις διατάξεις του Συντάγματος και του Αστικού Κώδικος .
    Και εμείς μπορούμε να ιδρύσουμε Συλλόγους και Σωματεία και στα Σκόπια και στην Κωνστατινούπολη , όπως αυτοί και οι Μουσουλμάνοι ως Τούρκοι στην Θράκη .
    Δύσκολο θέμα και δύσκολα ”παλεύεται” αγαπητέ κ. Α.Δ.Δ.

  15. Για ενημέρωσή σας ,αγαπητέ κ. Α.Δ..Δ -και των άλλων αναγνωστών μας.
    Εκλογικά αποτελέσματα 2019 -μετά τις Πρέσπες- ΤσιπροΣύρίζα στην ΚΡΗΤΗ.
    Νομός Ηρακλείου 43,22% , Χανίων 37,35% , Ρεθύμνου 36,99% ,Λασηθίου 34.57% .
    Κατά τα άλλα ”πάντως εδώ στην Κρήτη οι σλαβόφρονες δεν έχουν πέραση για ευνοήτους λόγους”. Κύριος .Επισκέπτης έγραψε -χαρές εμείς στην Βόρειο Ελλάδα -.

  16. Επισκέπτης :
    Εξυπακούεται ότι οι Κρήτες είναι πατριώτες και έχουν δώσει το αίμα τους για τον μακεδονικό αγώνα -και όχι μόνον. Αλλά βλαμμένοι ψευτοαναρχικοί* υπάρχουν παντού (ιδίως στον πανεπιστημιακό χώρο). Εξάλλου και οι παραπλανητικώς λεγόμενες Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης που έχουν δώσει ουκ ολίγο χώρο σε αντεθνικούς, Τάσου Κωστόπουλου συμπεριλαμβανομένου. Τέλος πάντων…

    Φυσικά τους ουρανιοτοξίτες ούτε στην Μακεδονία τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Αυτοί οι ελάχιστοι που τους ψήφισαν είναι περιφρονητέοι από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων. Και πράγματι, ο Βοσκόπουλος ήταν δημόσιος υπάλληλος. Κάποτε τον κατηγόρησαν οι δικοί του για πράκτορα της ΕΥΠ. Γενικώς αλληλοφαγώθηκαν, ξεφτιλίστηκαν και κρύφτηκαν… Στο μεταξύ το σχήμα του ουράνιου τόξου αναδείχθηκε ως σύμβολο των ομοφυλοφίλων διεθνώς και έτσι δύσκολα θα το επαναφέρουν οι φιλοσκοπιανοί προδότες.
    Τώρα όμως αρχίζει το πραγματικό πρόβλημα, λόγω της προδοσίας των Πρεσπών, ιδίως αν τα Σκόπια μπουν στην Ε.Ε. και αρχίσει καμία αθρόα και κατευθυνόμενη εγκατάσταση σκοπιανών στην πραγματική (ελληνική) Μακεδονία. Εκεί θα δούμε χαρές και πανηγύρια, και από τον Βούλγαρο και από τον Τούρκο. Υπερβολικό το σενάριο, θα υποστηρίξουν οι λάτρεις των Βρυξελλών.
    Σιγά…. η πατρίδα κοιμάται…., απαντάω.

    *Λέω ψευτο-αναρχικοί γιατί οι πραγματικοί αναρχικοί, όταν υπήρχαν, τέλη 19ου αιώνα έως αρχές 20ου, είχαν αγωνιστεί για τα ελληνικά ιδεώδη κατά των Οθωμανών (Τσιπριάνι, Καλλέργης κλπ)

  17. Μα κ. Σ.Α.Ν. και στη Κρήτη και παντού οι πρώην πασόκοι (μίας πτέρυγάς του τουλάχιστον) έβγαλαν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση πρώτα και αξιωματική αντιπολίτευση ύστερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις Πρέσπες. Το γνωρίζουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τον καταδικάζουμε πολιτικώς και ηθικώς. Εσείς όμως λέτε:
    “Όταν αποδέχεσαι μια διεθνή πρακτική για τον αυτοπροσδιορισμό και τα δικαιώματα των αυτοπροσδιοριζομένων κατοίκων σου δεν μπορείς αρνηθείς την δημιουργία Συλλόγων που τηρούν τις διατάξεις του Συντάγματος και του Αστικού Κώδικος.” Σε τι διαφοροποιείται αυτή η αντίληψη σε σχέση με τον δικαιωματισμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,, του Νίκου Δήμου, του Βαρουφάκη, του Λιάκου, του Χριστόπουλου, του Δημητρά κλπ;
    Καλοπροαίρετα ρωτάω και θα ήθελα την απάντηση σας.

    Και επιπλέον η Ελλάδα δεν έχει ιστορικό δικαίωμα και υποχρέωση να αμυνθεί όπως μπορεί -με δημοκρατικά μέσα, χωρίς βία και χωρίς λογοκρισία- στην αντεθνική προπαγάνδα και στην ξένη επιβουλή; Η δημοκρατία δεν μπορεί να σημαίνει ξέφραγο αμπέλι. Στην Ισπανία (που πώς να το κάνουμε, είναι και πιο “Ευρώπη” από εμάς και δεν έχει δίπλα της τον Ερντογάν) η απόπειρα αυτονομιστικού δημοψηφίσματος στην Βαρκελώνη κατεστάλη με αστυνομική σκληρότητα. Εμείς που κινδυνεύουμε από εθνική έκλειψη, δεν έχουμε έναν στοιχειώδη τρόπο αυτοάμυνας έναντι μερικών γκρουπούσκουλων;

    • Για να μην ταλαιπωρείσαι άδικα, λάβε υπ’ όψιν σου τα εξής:

      Ο Σταύρος Αθανασίου Ναλμπάντης (ΣΑΝ) είναι 80 ετών, απόστρατος χωροφύλακας, με νοοτροπία ’60, ’70, το πολύ αρχές ’80. Βάσει IQ, δεν θα τον χαρακτήριζε κανείς και σαΐνι, ως εκ χαρακτήρος δε ισχυρογνώμων και κακής πίστεως. Έχει αποκλεισθεί από τις “ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ” δύο φορές, αλλά τού έδωσαν άφεση αμαρτιών.

      Τούτων λεχθέντων, δεν είναι να απορεί κανείς, που εγώ μίλησα για “Ουράνιο Τόξο” κι αυτός, επειδή “δεν κατάλαβε”, λέει ότι στην Κρήτη ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (January 10, 2023 At 8:20 pm).
      Ουδόλως τυχαίο που κανείς δεν ασχολείται μαζί του.-

  18. Μαυτά και μαυτά , κ. Α,Δ,Δ ο ΤσιπροΣύριζα δεν θα πληρώσει εκλογικά για την Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και στην Κρήτη ,η οποία -όντως- από το 1904-1908 έδωσε τους περισσότερους Μακεδονομάχους , των οποίων ΟΜΩΣ οι ”κληρονόμοι” τους είναι υπερήφανοι -μαζί με τον κ.Τσίπρα-για την Συμφωνία των Πρεσπών , η οποία ονόμασε τους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων Μακεδόνες του Βορρά και την Βουλγαρική τους διάλεκτο-έτσι υποστηρίζει η Βουλγαρία- μακεδονική γλώσσα., η οποία ουδέποτε μιλήθηκε ή εγράφη;;;.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ;;;
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΝΟΧΛΩ .
    Υ.Γ Όπως είδατε και συγχαρήκατε την Εισαγγελέα Φλωρίνης το σημερινό Κράτος αμύνεται -χρόνια στην Θράκη μου απορρίπτουν τα Δικαστήρια την ονομασία Συλλόγων με την ονομασία Τουρκική- αλλά προκαταβολικά και δημοκρατικά -όπως και εσείς γράφετε -δεν μπορεί να απαγορεύσει την ίδρυσή τους. .
    Νομικά σας ενημερώνω, -με όσες νομικές γνώσεις έχω- .
    Και εγώ θα ήθελα να μην … αλλά με ΜΟΝΟ τα θέλω -και στην προσωπική μας ζωή – ΚΑΙ τίποτε δεν κερδίζουμε ΚΑΙ απογοητευόμαστε.
    Άσφαιρες μπαλωθιές είναι τα λόγια-λόγια για να θυμηθούμε και λίγο την ”λεβεντογέννα” Κρήτη.

  19. Όχι δεν είναι εθνική στάση, αλλά δεν απολογούμαι εγώ για αυτούς που ψηφίζουν χωρίς πατριωτισμό.
    Ως προς τις άσφαιρες μπαλωθιές, εντάξει δεκτόν. Ας μην λέω λόγια αφού είναι “άσφαιρα”. Ε, δεν έχασε και η Βενετιά βελόνι. Η ισηγορία είναι μία ματαιότης. Την Κυριακή θα ακούσουμε την μπάντα.

  20. Μου αρκεί -ως λογικό επιχείρημα- η φράση σας κύριε Α.Δ.Δ
    ”όχι ,δεν είναι εθνική στάση….”
    αλλά προσπαθήστε και εσείς -σας παρακαλώ- να φέρουμε στον ήρεμο και πολιτισμένο καθημερινό διάλογο μας και τον φίλο κ. Επισκέπτη .
    Διαφωνούμε -εντάξει-αλλά χωρίς προσωπικές ,υποτιμητικές , απαξιωτικές και εξυβριστικές αιχμές για τα πρόσωπά μας . Η κριτική δεν είναι υμνολογία ,αλλά όχι και υβρεολογία.
    Διαβάσατε την απάντησή του σε εσάς , στην οποίαν με ”καταχεριάζει” -κατά το συνήθειο του μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλου- .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα