Φιάσκο οι δήθεν ‘έλεγχοι’ για κορωνοϊό στα αεροδρόμια! Δεν ζητούν καμία βεβαίωση από την πλειοψηφία των επιβατών, ενώ στους περισσότερους χώρους ο συνωστισμός δίνει και παίρνει! Το europost.gr ζητεί την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Της σύνταξης του europost.gr

Εικόνες ντροπής παρουσιάζουν τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, με πρώτο και καλύτερο το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»! Το europost.gr έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ με συνεργάτες του και συγκέντρωσε πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν ότι στην πλειοψηφία των ανθρώπων που ταξιδεύουν δεν γίνεται κανένας έλεγχος για θέματα κορωνοϊού και ως εκ τούτου δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας!

Πιο συγκεκριμένα, συνεργάτης του europost.gr διαπίστωσε ότι όποιος ταξιδιώτης κάνει ηλεκτρονικά το check in φτάνει άνετα μέχρι το αεροπλάνο και κάθεται στην θεσούλα του χωρίς να του έχει ζητήσει κανείς έστω και το ελάχιστο από τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, τα οποία ο ίδιος ο νόμος της Πολιτείας έχει ορίσει ως απαραίτητα για να μπορεί να ταξιδέψει, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή μοριακό τεστ ή rapid test. Τίποτε απ’ όλα!

Πιστοποιητικά ζητούνται μόνον από όσους πάνε στο desk

Τα σχετικά πιστοποιητικά ζητούνται μόνον από εκείνους (που είναι σαφώς η μειοψηφία), οι οποίοι δεν κάνουν ηλεκτρονικό check in, αλλά πηγαίνουν στο desk της κάθε εταιρείας για να βγάλουν κάρτα επιβίβασης.

Συμπερασματικά, στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, ουδείς εξετάζει ποιος από τους επιβάτες είναι φορέας του κορωνοϊού και ποιος όχι, με δραματικά αποτελέσματα για τους συνταξιδιώτες του και ακόμη χειρότερα αποτελέσματα για όσους θα συναντήσει και θα συναναστραφεί στις διάφορες περιοχές της Ελλάδος, στις οποίες πάει να κάνει τις διακοπές του!

Από την άλλη πλευρά, συνωστισμός υπάρχει παντού, με το υφιστάμενο προσωπικό ασφαλείας, τους άνδρες της ΕΛΑΣ, αλλά και το προσωπικό των εταιρειών να κάνουν πως δεν βλέπουν τις ουρές των επιβατών στους ελέγχους ασφαλείας (μαγνητικές πύλες), όπου ακόμη και τα πλαστικά κουτιά μέσα στα οποία βάζουν χιλιάδες επιβάτες κάθε ημέρα τα πράγματα που έχουν στις τσέπες τους, για να περάσουν από τις πύλες ελέγχου και να τα ξαναπάρουν μετά, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα ψεκάσει και να τα απολυμάνει, μέσα σε ένα κλίμα προκλητικής αδιαφορίας και περιφρόνησης της ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας!

Σε απόσταση ‘γλωσσοφιλήματος’ η μεταφορά των επιβατών προς το αεροπλάνο, αλλά και οι θέσεις τους μέσα στην άτρακτο.

Και το αποκορύφωμα του παχυδερμισμού της Πολιτείας και της ανευθυνότητας των αρμοδίων: Μεγάλος συνωστισμός παρατηρείται μέσα στα λεωφορεία, που μεταφέρουν τους επιβάτες από τα gates προς το αεροπλάνο με το οποίο πρόκειται να πετάξουν! Ουδείς ασχολείται με το να πυκνώσει τα σχετικά δρομολόγια και να αραιώσει έτσι τους επιβάτες μέσα στα οχήματα!

Για να μη μιλήσει κανείς, βεβαίως, γαία τις ελάχιστες αποστάσεις των ολίγων εκατοστών, που υπάρχουν μεταξύ των επιβατών του αεροπλάνου, κατά την διάρκεια της πτήσεως, με δεδομένο ότι η μία θέση με την άλλη είναι τρομερά στρυμωγμένες, γιατί οι αεροπορικές εταιρείες δεν δέχτηκαν να υπάρχει ένα κάθισμα κενό μεταξύ των επιβατών.

Κατόπιν όλων αυτών, το europost.gr θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά και για να ελεγχθούν όλοι οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος!

https://europost.gr/fiasko-oi-dithen-elegchoi-koronoio-sta-aerodromia-zitoyn-kamia-vevaiosi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα