Υπουργείο Άμυνας Λιβύης: «Αφίχθησαν οι πρώτες τουρκικές δυνάμεις & εξοπλισμός» – Ελλάδα & Αίγυπτος απλοί «παρατηρητές»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

Την άφιξη στην Τρίπολη της Λιβύης «των πρώτων Τούρκων στρατιωτικών όπως και εξοπλισμού» ανακοίνωσε η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Όπως αναφέρεται «οι πρώτες τουρκικές δυνάμεις απαρτίζονται από ειδικούς στην αεράμυνα και στον ηλεκτρονικό πόλεμο».

Φυσικά δεν είναι οι πρώτοι: Περισσότεροι από 400 Τούρκοι στρατιωτικοί, των ειδικών δυνάμεων και του πυροβολικού βρίσκονται και έχουν αναπτυχθεί στην Τρίπολη το τελευταίο δίμηνο.

Επίσης προστίθεται πως έχει αφιχθεί και εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου.

EHA News@eha_news

’s |n Military has announced the arrival of elite soldiers to the country

▪️Technicians and specialists in jamming and air defence arrived
▪️A lot of advanced weapons including electronic warfare sytems were received

– Al Jazeera –

Ενσωματωμένο βίντεο

58 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Αντίθετα με την φιλολογία των προηγούμενων ημερών, ουδείς εμπόδισε τα τουρκικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη και ένα πλοίο, να φτάσουν στην Λιβύη. Ούτε η Ελλάδα, ούτε καν η Αίγυπτος (προφανώς δεν έχει την βούληση).

Επίσης η Ρωσία ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη και αυτή η συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, κεκλεισμένων των θυρών, θα είναι η πρώτη ευκαιρία του Οργανισμού να συζητήσει το νόμιμο της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων προς την Λιβύη.

Επισήμως, το αίτημα της Μόσχας αφορά τη διεξαγωγή της διεθνούς συνόδου για τη Λιβύη που ελπίζει να οργανώσει η Γερμανία στο Βερολίνο πριν από τα τέλη Ιανουαρίου. Ακόμη όμως δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην αυριανή συνεδρίαση θα γίνει επίσης αναφορά στα μνημόνια κατανόησης της Τουρκίας με την GNA που αφορούν στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα συζητηθεί επίσης η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της GNA και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει την Τρίπολη από τον περασμένο Απρίλιο. Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 33 τραυματίστηκαν το Σάββατο σε αεροπορική επιδρομή σε μια στρατιωτική σχολή στην πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με την GNA.

Δεν αποκλείεται επίσης κάποιο μέλος του Συμβουλίου να θέσει στο τραπέζι και την εμπλοκή Ρώσων μισθοφόρων –κάτι που διαψεύδει η Μόσχα– που στηρίζουν τον Χάφταρ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/835097_ypoyrgeio-amynas-tripolis-eftasan-oi-protes-toyrkikes

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα