Υποκλοπές: Κυβερνητικό θέατρο του παραλόγου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εάν πιστέψουμε τα όσα απίστευτα ακούσαμε χθες από την κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας δεν ελέγχονται πολιτικά, ούτε από την εκτελεστική εξουσία, ούτε από την νομοθετική. Παρά την αποκάλυψη της υπόθεσης Ανδρουλάκη. Οπότε δεν ξέρουν κι αν έχει γίνει «νόμιμή επισύνδεση» σε εν ενεργεία υπουργούς!

Ακούσαμε χθες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ισχυρίζεται επισήμως ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται ακόμη κι αν στους κόλπους της ΕΥΠ γίνει νόμιμη επισύνδεση στις επικοινωνίες μέλους του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή των ίδιων των υπουργών που μαζί με τον πρωθυπουργό συνιστούν την εκτελεστική εξουσία του τόπου μας, παρά μόνον εάν υπάρξουν συγκεκριμένα ευρήματα!
Πρόκειται για μια πραγματικά απίθανη δήλωση, όταν συμβαίνει σχεδόν 4 μήνες μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος», προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε κι αν γνώριζε “δεν θα το επέτρεπε ποτέ”!

Συνεπεία δε αυτής της παρακολούθησης αποπέμφθηκαν τόσο ο επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, όσο και ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός είναι απευθείας (μετά από νομοθετική αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση του) πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι κατόπιν και αυτού του περιστατικού, όχι μόνο δεν αναρωτήθηκε εάν έχει συμβεί κάτι ανάλογο με άλλους πολιτικούς- και τα μέλη της κυβέρνησης του, ή εάν το αναρωτήθηκε και διαπίστωσε ότι δεν… δικαιούται να το μάθει, δεν έσπευσε να φέρει με κατεπείγουσα διαδικασία, με τροπολογία-εξπρές, σχετική αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο.

Το χειρότερο είναι ότι με βάση όσα μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όσα έχουν ήδη συμβεί, ουδείς ελέγχει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Η εκτελεστική εξουσία μέχρι και το ανώτατο επίπεδο δεν δικαιούται (κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) να μαθαίνει ακόμη και για τις νόμιμες παρακολουθήσεις σε επίπεδο υπουργών, η Βουλή δεσμεύεται από το θέμα του απορρήτου και οι αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές, επίσης αδυνατούν να ελέγξουν. ‘Εστω και απολογιστικά.

Ομοίως όπως έχει πολλάκις αναφερθεί, ο αρμόδιος εισαγγελέας, (που τώρα έγιναν ξανά δύο) σε πολλές περιπτώσεις εγκρίνει τα αιτήματα της ΕΥΠ, χωρίς να γνωρίζει για ποιους λόγους υποβάλλονται, ή ποια άτομα αφορούν! Η συγκεκριμένη εισαγγελέας μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει ότι θα υπέγραφε και την παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Πέρα από το εύλογο ερώτημα, που είναι για ποιο λόγο παραιτήθηκαν ο κ. Κοντολέων και ο κ. Δημητριάδης, αφού όλα έγιναν νόμιμα και ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε με βάση το θεσμικό πλαίσιο να ενημερωθεί για την περίπτωση Ανδρουλάκη, (για την οποία είναι προφανές ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένα ευρήματα), προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι (εφόσον η ΕΥΠ πρακτικά δεν ελέγχεται σε τέτοια θέματα από κανένα) ουδείς έσπευσε να κλείσει το κενό στο θεσμικό πλαίσιο άμεσα. Και βεβαίως, να μάθει άμεσα αν υπήρξαν και άλλες παρασπονδίες αυτού του «πολιτικά λανθασμένου» τύπου.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, στο οποίο δημοσιεύονται (σε σοβαρά Μέσα και από γνωστούς δημοσιογράφους με δεκαετίες θητείας στο ρεπορτάζ) πληροφορίες ότι παρακολουθείτο ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ότι η ΕΥΠ αγόρασε το Predator με τίμημα 7 εκατ. ευρώ και χρέωση χρήσης 150.000 ευρώ για δέκα συσκευές, (κάτι που αρνήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος), δικαίως σχηματίζεται στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Διότι αποδέχεται με απόλυτη επισημότητα ότι τόσο η εκτελεστική όσο και η νομοθετική εξουσία, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, έχουν… μαύρα μεσάνυχτα για το τι κάνει η υπηρεσία, ακόμη κι αν πρόκειται για την παρακολούθηση εν ενεργεία υπουργών, (την ώρα που ο έλεγχος της δικαστικής εξουσίας είναι αποδεδειγμένα πλέον πλημμελής αν όχι περίπου ανύπαρκτος), ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και σε ό,τι αφορά τη χρήση υψηλής τεχνολογίας παράνομων λογισμικών.

Προφανώς ο παραλογισμός αυτός δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν, ούτε διασώζεται με την επίκληση του γενικότερου έργου της κυβέρνησης, ή με κατηγορίες προς την αντιπολίτευση και σε απροσδιόριστα «συμφέροντα» εντός και εκτός Ελλάδας. Η υπόθεση αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει το γρηγορότερο.

ΥΓ: Ακόμη κι αν δούμε τα όσα μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την πλέον καλοπροαίρετη ματιά και υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ένας υπουργός παρακολουθείται «δικαίως» διότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι π.χ. μπορεί να παραδίδει κρατικά μυστικά, είναι ασύλληπτο να σκεφτεί κάποιος ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και ο πρωθυπουργός ( στη περίπτωση μας το ίδιο πρόσωπο) θα ενημερωθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνον αφού προκύψουν «συγκεκριμένα ευρήματα» κι όχι το νωρίτερο δυνατόν.

euro2day.gr

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ απλοϊκή θεώρηση των ευθυνών του κάθε πολιτικού προϊσταμένου κάθε κρατικής υπηρεσίας ,που πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και αν δεν τις γνωρίζουν να θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι, όπως εν προκειμένω ο πρωθυπουργός για όσα συνέβησαν στην ΕΥΠ.
  Έτσι όμως καταργείται η νομιμότητα και επικρατεί η σκοπιμότητα σε κάθε ενέργεια των κρατικών υπηρεσιών , πέραν του γεγονότος ότι της σκοπιμότητος προηγείται το κομματικό συμφέρον.
  Αυτά συμβαίνουν στα μονοκομματικά κράτη και στα πλήρως κομματικοποιημένα- είχαμε και τέτοια και στο νεοελληνικό κράτος, αλλά είναι καιρός να επιδιώξουμε και να επιβάλλουμε το κράτος του νόμου, κατά το οποίο ,εφόσον οι νόμοι δεν επιβάλλουν την υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης -επί ποινική ευθύνη- των πολιτικών προϊσταμένων ,αυτοί θα μαθαίνουν τα συμβάντα και αδικήματα τελευταίοι όπως όλοι οι πολίτες.
  Αυτό ,δα, έλειπε οι διώκτες των πάσης φύσεως εγκλημάτων και οι εισαγγελείς να είναι υποχρεωμένοι -με ποινική ευθύνη-να ΄΄παίρνουν την άδεια” από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους ,αν πρέπει να εφαρμόσου τους νόμους στον οποιονδήποτε πολίτη ,οι οποίοι σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι ίσοι απέναντι των νόμων;;;.
  Και εν προκειμένω.
  Ήταν υποχρεωμένος-με ποινική ευθύνη- ο Διοικητής της ΕΥΠ να ενημερώνει τον εκάστοτε προϊστάμενό του -σήμερα τον πρωθυπουργό- για τον ποιον πολίτη παρακολουθεί για λόγους που επιτρέπονται βάσει του νόμου για την ΕΥΠ;;;.
  Και στην περίπτωση του κ.Ανδρουλάκη δεν είχε υποχρέωση ,αλλά έπρεπε ”να δέσει καλύτερα” την υπόθεση για να μην εκτεθεί κυρίως η ΕΥΠ ,αλλά και τον πρωθυπουργό, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εμπλέκονται άνθρωποι του ”σιναφιού”, γιαυτό και παραιτήθηκε ,ή, ”παραίτησαν” τον κ.Κοντολέοντα.

 2. Παρακολουθεί τηλέφωνα πολιτικών για ποιον λόγο; Εάν μάς πουν τον λόγο, ίσως και να κρίνομε ότι καλά κάνουν. Ο Μητσοτάκης θέλησε να είναι πολιτικός προϊστάμενος μιας υπηρεσίας, την οποία είτε χρησιμοποιεί για τα προσωπικά/κομματικά του συμφέροντα, είτε αδυνατεί να ελέγξει. Αν ισχύει το δεύτερο, για ποιον δουλεύει η ΕΥΠ; Ποια η αποστολή της; Στην Ελλάδα, η οποία είναι ξέφραγο αμπέλι εδώ και 30 χρόνια, έχει μπει και μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Δεν είναι (κι) αυτό δουλειά τής ΕΥΠ, δεν την αφορά ποιοι και γιατί κυκλοφορούν στην χώρα; Όμως, όποτε ερωτηθεί, προσπαθεί να αποφύγει την απάντηση, διότι έχει προφανώς μαύρα μεσάνυκτα. Εάν η εν λόγω υπηρεσία δεν εργάζεται για την ασφάλεια τής χώρας και μόνον, τότε καλύτερα να την διαλύσουν.

 3. Και εγώ -και νομίζω πολλοί άλλοι -δεν θα ήθελαν να μάθουν από την αρμοδία για τις παρακολουθήσεις κρατική υπηρεσία τους λόγους παρακολουθήσεως του κ.Ανδρουλάκη, όταν μάλιστα και ο ίδιος-που είναι υποψιασμένος- δεν θέλει να τους πληροφορηθεί και να ενημερώσει τους πολίτες .
  Καλύτερα αυτή να είναι η ευθύνη της ΕΥΠ (και του πρωθυπουργού) ,παρά να γίνει ”χύμα” το Πασόκ-Κινάλ ,ενόψει μάλιστα εκλογών, για να το ”μαδήσουν” κομματικά .
  Εδώ επιβάλλεται η πολιτική σκοπιμότης , την οποίαν φαίνεται μέχρι τώρα ότι ΄’σέβεται” και η Δικαιοσύνη όσο μάλιστα ο ”μαρτυριάρης” δημοσιογράφος δεν λέει τις πηγές του .
  ΚΑΙ αν δεν τους προλάβει ο εισαγγελεύς του Α.Π κ.Ντογιάκος έτσι θα πάμε στις εκλογές ,με κάποια ”ρετσινιά” στον κ.Ανδρουλάκη, η οποία θα ωφελήσει και τα δύο κόμματα.

 4. Όταν κάτι φτάνει σε τέτοιο βαθμό σαπίλας το μόνο που του μένει είναι να κανιβαλίζει τον ίδιο του τον εαυτό !

  Χρειάζεται η κοινωνία μας τέτοιον βαθμό κάθαρσης ώστε να απορροφηθεί το σηψαιμικο της σκέλος ?

  Την απάντηση οφείλει να την δώσει έγκαιρα στον Ελληνικό λαό η Δικαιοσύνη.
  Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο.

  Πρέπει πάντα να έχουμε όλοι μας κατά νου ότι πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες και κεντρική μας προτεραιότητα οφείλει να είναι η ίδια για όλους μας Πατρίδα και η πρόοδος της.
  Χωρίς αυτού του είδους την πρόοδο δεν δύναται στην πραγματικότητα να ευημερήσει ουδείς. .

 5. ”Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης”, αλλά δεν μαθαίνεται η Δικαιοσύνη από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην εδώ και 45 χρόνια κομματικοποιημένη εκπαίδευση , δημόσια υπηρεσία και συνδικαλισμένους όλους τους δημόσιους λειτουργούς-έτσι τους έλεγαν όλοι οι Έλληνες προ ΑΛΛΑΓΗΣ -ακόμη και τους δικαστικούς σε κομματικά δε -και όχι σε ενιαίο -ψηφοδέλτια.
  Ελπίζουμε” στο άλας” των δικαστικών ,που σίγουρα υπάρχει ,αλλά δεν γνωρίζουμε αν επιλεγούν και από ποιον για την διερεύνηση αυτής της υποθέσεως .
  Άνθρωποι – με πάθη-χειρίζονται ”το μαχαίρι για το κόκκαλο” , ας μη το ξεχνάμε.
  Από άλλες -ΝOVARTIS και όχι μόνον -απογοητευθήκαμε .
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα