Υποβαθμίζεται σε ιδιωτική η επίσκεψη -εάν γίνει- του κ. Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Ο Ελπιδοφόρος δεν ακούει κανένα…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μετά την περίεργη επιμονή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, φέρεται να συμφώνησε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, στο τέλος Οκτωβρίου.

Μόνο που η επίσκεψη -εάν τελικά πραγματοποιηθεί- θα είναι μία απλή ιδιωτική, και όχι “επίσημη” με απόδοση υψηλών τιμών στον Ηγέτη της Ορθοδοξίας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που τρέφει εξαιρετικά φιλικά αισθήματα προς τον κ. Βαρθολομαίο, έχει όλη την καλή διάθεση να τον συναντήσει και να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο του, αλλά -όπως ειπώθηκε στην ιστοσελίδα μας- δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες εκδηλώσεις, π.χ. προεδρικό γεύμα, κοινές δηλώσεις, δεξίωση για την πατριαρχική συνοδεία κ.λπ., λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος φέρεται να ζήτησε από το Λευκό Οίκο να πραγματοποιηθεί η δεξίωση, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Εάν γίνει η επίσκεψη, θα πάει στο Λευκό Οίκο ο κ. Βαρθολομαίος και 2 με 3 συνεργάτες του μόνο.

Βεβαίως γίνεται προσπάθεια για να αλλάξει το ύφος της επίσκεψης, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, και κυρίως λόγω του κορωνοϊού, ο Λευκός Οίκος έχει μειώσει δραματικά τις δραστηριότητες του.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα ήθελε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, και να είναι επίσημη, τη νέα χρονιά, όταν θα έχει αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας.

  • Την ίδια θέση εξέφρασαν άλλοι εκκλησιαστικοί και λαϊκοί ηγέτες της Ομογένειας, που τόνισαν ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πρέπει να πραγματοποιηθεί με επισημότητα και όπως του αρμόζει: ως ηγέτη της Ορθοδοξίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υποβάθμιση της επίσκεψης από επίσημη σε ιδιωτική, χρεώνεται στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος συμπεριφέρεται αλαζονικά και δεν λαμβάνει υπόψη άλλους κληρικούς, αλλά και τους λαϊκούς, που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οι ίδιοι ανησυχούν πολύ, λόγω της πανδημίας, για την υγεία του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στην Αμερική -εάν στο τέλος δεν αναβληθεί- θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους στις λειτουργίες, στις οποίες θα παραστεί, αλλά και στις συγκεντρώσεις με ομογενείς. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ελπιδοφόρος επιμένει, επίσης, να πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εκκλησία δεν έχει τελειώσει. Όσα μεταδόθηκαν περί του αντιθέτου είναι ψέματα. Ο ναός προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Εκφράζεται η ελπίδα ότι θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις για να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του κ. Βαρθολομαίου, λόγω της πανδημίας, που έχει αναζωπυρωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λευκός Οίκος πρόσφερε εναλλακτικές ημερομηνίες για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου του 2022, όταν και πιστεύεται πως θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

  • Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν απαράδεκτες και ανάρμοστες συζητήσεις για τη διαδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Όσοι συμμετέχουν σε αυτές δεν δείχνουν σεβασμό στον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο για τον ηγετικό θρησκευτικό του ρόλο.

Η μόνη χώρα -εκτός της Τουρκίας φυσικά- που πολεμά τον κ. Βαρθολομαίο είναι η Ρωσία. Όπως ειπώθηκε στην ιστοσελίδα μας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσπαθήσει, με τη βοήθεια του Ερντογάν, να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Φανάρι. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ως γνωστό, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του.

Υποβαθμίζεται σε ιδιωτική η επίσκεψη -εάν γίνει- του κ. Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Ο Ελπιδοφόρος δεν ακούει κανένα…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα