ΥΠΕΞ Σερβίας: Για εμάς ο Ντόναλντ Τράμπ είναι καλύτερος από τον Τζο Μπάιντεν

22/5/20 | 0 | 0 | 164 εμφανίσεις

Μάιος 21, 2020. 21:29

Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι πότε θα συνεχισθεί ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβριο, δεδομένης της τρέχουσας πανδημικής κατάστασης και της πολιτικής κρίσης στην Πρίστινα, γράφει η σερβική Politika.

Σχολιάζοντας ποια διοίκηση στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερη για το διάλογο, ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζο Μπάιντεν, ο Ντάτσιτς  είπε ότι ο Τραμπ είναι σίγουρα καλύτερος για τα σερβικά συμφέροντα επειδή ενθάρρυνε ορισμένες διαδικασίες και αποδέχθηκε την ιδέα ότι πρέπει να επιτευχθεί συμβιβασμός προς όφελος των δύο πλευρών. Άλλωστε, δεν πιστεύει ότι το ζήτημα έχει τελειώσει και ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει μόνο την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

«Είναι η πρώτη φορά που αμερικανική κυβέρνηση είχε μια τέτοια προσέγγιση, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς, διότι ανοίγει τη δυνατότητα συμβιβασμών και συμφωνιών», δήλωσε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξή του στο Σπούτνικ.

Politika

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο