ΥΠΕΞ Αλβανίας: Συζητάμε με την Ελλάδα να βρούμε λύση με τον Μπελέρη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η σύγκρουση με την Ελλάδα για Μπελέρι, Χασάνι: Συζητάμε να βρούμε λύση», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιγκλί Χασάνι, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου με τα ΜΜΕ, όπου έκανε τον απολογισμό του 2023, αλλά μίλησε και για τις προτεραιότητες του 2024.

Ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Ελλάδας για τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα λόγω της υπόθεσης Μπελέρη.

 Ο Χασάνι δήλωσε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για την εξεύρεση λύσης που θα δώσει μια νέα δυναμική στις χώρες για το 2024.

«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, υπάρχουν ιδέες, υπάρχει σοβαρή δέσμευση και από τις δύο πλευρές να βρεθεί μια λύση που θα δώσει μια νέα δυναμική για το 2024.

Συνεχίζουμε όλες τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε τη δέσμευση της Αλβανίας στην πορεία προς την ΕΕ όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη.

 Όλες οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει πρέπει να υλοποιηθούν από την πρώτη στιγμή, η διοργάνωση της Δεύτερης Διακυβερνητικής Διάσκεψης θα είναι ένα κομμάτι που θα σχετίζεται με όλη αυτή τη συμβολή που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ελπίζουμε ότι στις αρχές του 2024 θα πραγματοποιηθεί η Δεύτερη Διακυβερνητική Διάσκεψη και θα παραβλεφθούν όλα τα προβλήματα και θα μπούμε στο 2024 με ξεκάθαρες ιδέες για να γίνουμε μελλοντικό μέλος της ΕΕ.

Πρέπει να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις και να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε αποδεχθεί», είπε ο Χασάνι.

The Hellenic Information Team

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα