ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 
1.-Όλα τα είδη επιστημών απορρίπτουν την γενετική συνέχεια ενός έθνους. Η ταυτότητα και η συνέχεια έχει πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Μια εθνότητα χαρακτηρίζεται απο την συνείδηση κοινής καταγωγής, κοινής ιστορίας, κοινή γλώσσα, πολιτισμός, θρησκεία, παραδόσεις.
Κατά καιρούς οι Έλληνες ως έθνος προσδιόρισαν την συνέχειά τους και της προσέθεταν και δικά τους, επίκαιρα, χαρακτηριστικά.
Ξαναδιάβαζαν, δηλαδή, την ιστορία τους και μέσα απο αυτην έβλεπαν στον καθρέπτη και τον σύγχρονο εαυτό τους.
Σήμερα, 200 χρόνια μετά το 1821, που δεν είναι και μικρό χρονικό διάστημα, τι είναι ο Έλληνας και το κράτος που διαμορφώνει;
Είναι αυτή η ιλαροτραγωδία που βλέπουμε καθημερινά;
2.-Διάβασα θα δωθούν στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό από 2000 ευρώ. Ας τους δοθούν και περισσότερα. Κανένα πρόβλημα. Με όλο τον σεβασμό στην ταλαιπωρία που υπέστησαν και που υφίστανται, μπορεί να εξηγηθεί γιατί αυτά τα 2000 ευρώ; Για να λειανθεί η αντίδρασή τους; Δηλαδή, η ανίκανη να διαχειριστεί την καθηερινότητά μας κυβέρνηση εξαγοράζει με ευρώ τους πολίτες; Είναι πολιτική αντίληψη αυτή ενός κράτους που επαίρεται για τον διαχρονικο πολιτισμό του;
Ίσως ο αντίλογος να είναι ότι δεν λειτούργησε σωστά η Αττική Οδός και πρέπει να αποζημιώσει τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν. Ας το αποδεχθούμε. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν προέβλεψε σωστά και δεν βρήκε την κατάλληλη πολιτική εγκατάλειψης των παραδοσιακών μονάδων παραγωγής ενέργειας και νέων πηγών με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό ρεύμα και η θέρμανση να ανέβουν στα ύψη. Δεν κινήθηκε, επίσης κατάλληλα ώστε η χώρα να συμβληθεί με εταιρείες φυσικού αερίου την κατάλληλη στιγμή ώστε να μην χρειάζεται σήμερα έναν μισθό για να πληρωθεί. Σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας τα προβλήματα απο την κρατική ολιγωρία είναι, μονίμως, πολλά και οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Για όλα αυτά τι θα γίνει;
3.-Αν προσεγγίσει κανείς την έννοια της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες προστασίας των πολιτών σαν και αυτές που χρειάζονται σήμερα με τα χιόνια. Είναι ευνόητο, και αυτό φάνηκε απο την αποτελεσματικότητα του στρατού, ότι για την διαχείρηση τέτοιων ενεργειών τα κατάλληλα πρόσωπα δεν είναι κάποιοι πολιτικοί ή φίλοι πολιτικών που δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ, ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ, ανάλογες κρίσεις. Οι στρατιωτικοί είναι πιο εξοικειωμένοι. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλοί ικανοί αφυπηρετήσαντες στρατιωτικοί. Γιατί δεν τους αξιοποιεί η πολιτεία επικεφαλής τέτοιων θεσμών;
Στο επιχείρημα ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι στρατιωτικοί αλλά σπούδασαν διαχείριση κρίσεων, ο αντίλογος είναι να τους πάρουν ως συμβούλους και αναλυτές. Η διαχείριση χρειάζεται εμπειρία πεδίου. Καλή η θεωρία αλλά η πράξη χρειάζεται πεπειραμένους ανθρώπους που έδειξαν στην πορεία τους ότι είναι ικανοί. Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν.
Βεβαίως, θα παρουσιαστεί και η αποτυχία και στρατιωτικών σε τέτοιους θεσμούς διότι το ελληνικό κράτος μπορεί να περιγραφεί, μόνο, με τη λέξη “μπάχαλο”. Δστυχώς, το μείζον ζήτημα είναι αν και ποιός μπορεί να κάνει κάτι εν μέσω τέτοιου “μπάχαλου”.
4.-Είναι ιλαροτραγικό το θέαμα να χρειάζεται ο στρατός για να καθαρίζει τους δρόμους. Γνωρίζω πως πολλοί θα πουν γιατί να μην το κάνει. Διότι η αποστολή του στρατού είναι άλλη. Να εκπαιδεύεται και να είναι ετοιμοπόλεμος. Το ότι χρησιμοποιείται να καθαρίζει τους δρόμους δείχνει την αμυντική ετοιμότητα της χώρας. Δεν θέλω σ αυτό να γράψω περισσότερα.
5.-Ας μην υποχωρήσουμε στην απόλυτη καταγγελία και αυτής της κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, ως ανίκανης. Είναι ο μόνος τρόπος να πιεσθεί το ανεπαρκές, ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να σκεφθεί ότι πρέπει να δημιουργήσει κράτος το οποίο θα διαχωρίσει απο την πολιτική και τα κόμματα. Ο τρόπος γι αυτό είναι γνωστός. Χρειάζεται βούληση. Σ αυτό το κράτος θα πρυτανεύει η αξιοκρατία.
6.-Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολέμου στην Ουκρανία. Με απλή λογική το ενδεχόμενο πρέπει να αποκλειστεί. Οι υπερδυνάμεις γνωρίζουν τα όριά τους. Ούτε η Ρωσία θα επέμβει, ούτε η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Επιτέλους οι άφωνες, δουλικές κυβερνήσεις των ΝΑΤΟϊκών χωρών ας μιλήσουν. Μεταξύ αυτών και η ανύπαρκτη δική μας.
Π.ΣΑΒΒ.
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Με όλο τον σεβασμό στην ταλαιπωρία που υπέστησαν και που υφίστανται, μπορεί να εξηγηθεί γιατί αυτά τα 2000 ευρώ;”

  Μα τι λέτε τώρα, κ. Σαββίδη; Χαρά στην ταλαιπωρία, δηλαδή. Όλα φτιάχνουν με τα λεφτα΄. Αν το ήξερε ο κόσμος ότι απλώς και μόνον αρκεί να περάσεις μια νύχτα στο αυτοκίνητό σου μέσα στον χιονιά, για να πάρεις € 2000,- . θα είχαν σπεύσει και άλλοι να το κάμουν. “Τώρα φυσικά μετά τα 2000 ευρώ ”θα χτυπιούνται” οι πολίτες ,που ”άκουσαν το κράτος” και δεν βγήκαν να απολαύσουν τα χιόνια” (απ’ εδώ).

  Υπάρχουν και άλλες απόψεις, όπως αυτής τής “κ”. Παπακώστα. Όχι μόνο λεφτά δεν έπρεπε να πάρουν, αλλά έπρεπε και να τιμωρηθούν!

  Πόλεμος δεν θα γίνει στην Ουκρανία, όπου δημιούρησαν οι ΗΠΑ με την ΕΕ την κατάσταση αυτή, εδώ κι οκτώ χρόνια. Και δεν θα γίνει, επειδή υπάρχουν αμφοτερομερώς τα πυρηνικά όπλα. Σώζει την κατάσταση η Pax Nucleara. Κανένας δεν πρόκειται να μιλήσει και προπαντός η αθηναϊκή κυβέρνηση των εθελοδούλων.

 2. ΕΡΧΕΣΤΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΆ ΜΟΥ αγαπητέ κ.Σαββίδη ,όχι για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους που θέλουν οι πάσης φύσεως αριστεροί, αλλά για τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους και Κομμάτων, που ζούμε 40 χρόνια τώρα-το έζησα και το γνωρίζω- και το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την καθυστερημένη και αποτυχημένη αντιμετώπιση απλών και σύνθετων προβλημάτων και γεγονότων ,μερικά από τα οποία είναι και” θεομηνίες” για το ”χταπόδι της Ελλάδος” την Αττική, γιατί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δίνουν εντολές και τα κόμματα ,για ενέργεια, ή, αδράνεια των αρμοδίων υπαλλήλων , οι οποίοι -δεν είναι υπερβολή- να πούμε ότι είναι εχθροί του Αστικού κράτους μας, όταν μάλιστα κυβερνάται από μη” Δημοκρατικές ”κυβερνήσεις, όπως τώρα.
  Με τον Θεό δεν τα βάζεις και ούτε τα περιμένεις όλα από το κράτος- έλεγαν οι πρόγονοί μας- που χωρίς καθυστέρηση αποχιόνιζαν-αποψίλωναν την βλάστηση το καλοκαίρι- με τα απαραίτητα εργαλεία τις αυλές και τις γειτονιές τους και θεωρούσαν ντροπή να διεκδικήσουν και αποζημίωση για τις τυχόν προσωπικές και οικογενειακές αβελτηρίες τους.
  Οι καταγγελίες να γίνονται ,για να φθείρονται και οι κυβερνήσεις-σαν αυτή που έχουμε τώρα που όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα πήγε καλά στα εξωτερικά κυρίως θέματα – ,αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι κάθε Αλλαγή -την γνωρίσαμε και μας ”χαντάκωσε”-δεν φέρνει καλυτέρευση όσο ο λαός ”τραγούδια θέλει ” και τον ”γαλουφιάζουμε ”- οι νουν έχοντες- ,για να μείνει ο ίδιος και να τον εκμεταλλεύεται το πολίτικό- ιδίως το λαικιστικό- σύστημα ,όπως το διαπιστώνουμε κάθε μέρα.
  ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΥΛΙΚΑ.
  Τούτο το κράτος ούτε χαλνιέται ,ούτε γίνεται ,φέρεται να είπε από τότε ο Κολοκοτρώνης.
  Οι ανησυχούντες θα μείνουμε με τον καυμό μας.
  ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΣΥΦΕΙΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΟΚΟΠΟΙΗΣΗ .

 3. Οι θεωρητικοί μάνατζερς και τα golden boys αποτελούν διεθνές κύκλωμα, από το οποίο τροφοδοτείται το χειραγωγημένο πολιτικό σύστημα. Ο Στυλιανίδης προέρχεται από αυτό το διεθνιστικό κύκλωμα, όπως και πολλοί άλλοι άκαπνοι της ζωής, όπως οι πρώην πθ.
  Ένας πχ αφυπηρετήσας μαχητής της ζωής μπορεί να κάνει τη δουλειά με χαμηλό μισθό, λίγους συνεργάτες, λίγες απαιτήσεις και θα φέρει αποτελέσματα δηλ. θα ξεμπροστιάσει το κύκλωμα. Για αυτό δεν κάνει, γιατί χαλάει την πιάτσα των θεωρητικών και των χρυσοπληρωμένων golden boys.

 4. Χωρίς- κ.Μίλτο- να απορρίπτω το ενδεχόμενο της ύπαρξης διεθνιστικού κυκλώματος στην Ελλάδα μας -που μας ενδιαφέρει-, ”ο Θεός να κατέβει ”δεν μπορεί να ”κάνει ζάπι” αυτήν την Λερναία Ύδρα του κρατικού -κομματικοποιημένου και συνδικαλισμένου – μηχανισμού, που έχει μοιρασθεί στην κυβέρνηση ,την τοπική αυτοδιοίκηση και σε Δημόσιους Οργανισμούς -παλαιές ΔΕΚΟ-
  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -πρέπει να το παραδεχθούμε επιτέλους- ότι χρόνια τώρα δεν μπορεί να ελέγξει και να επιβληθεί ”επί του πεδίου” ,αλλά μόνο στα ”ανώδυνα χαρτιά” και με αποφάσεις του που δεν υλοποιούνται.
  ΈΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ,αν δεν βάλουν πλάτη όλα τα κόμματα ,που κυβέρνησαν και το γνώρισαν, εκτός εάν το θέλουν έτσι για να παρεμβαίνουν και να ξανακυβερνήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα