Υπάλληλοι της ΕΥΠ προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί η υπηρεσία τους υπέκλεπτε με… Predator

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Είχαν λάβει τα κακόβουλα μηνύματα σε χρονικές συγκυρίες που τελούσαν σε δικαστική διαμάχη με την ΕΥΠ

Υπάλληλοι της ΕΥΠ αναγκάζονται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί η ίδια η υπηρεσία τους υπέκλεπτε με το γνωστό λογισμικό παρακολούθησης, το Predator!

Συγκεκριμένα, δύο στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), τα οποία, μαζί με 76 ακόμη συναδέλφους τους, είχαν παρανόμως και βιαίως μεταταχθεί σε θέσεις «ψυγείο» της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέβαλαν προσφάτως μηνύσεις σε συνέχεια έγγραφης ενημέρωσης που είχαν λάβει από τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κων/νο Μενουδάκο, πως είχαν αποτελέσει στόχο του κακόβουλου λογισμικού Predator και μάλιστα σε περίοδο που ήταν ακόμη υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Τα δύο στελέχη είχαν λάβει τα κακόβουλα μηνύματα σε χρονικές συγκυρίες που τελούσαν σε δικαστική διαμάχη με την ΕΥΠ, γεγονός που επιτείνει τις υποψίες σχετικά με το ποιος βρισκόταν πίσω από το Predator, με αποτέλεσμα η μία εκ των δύο εγκλήσεων να στρέφεται προσωπικά κατά του τότε Γ.Γ. Της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη και του τότε Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ως παράγοντες που είχαν κίνητρο για τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις.

Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στο στόχαστρο του Predator είχαν τεθεί την ίδια χρονική στιγμή, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ (μεταξύ και άλλων) που εκ των πραγμάτων τελούσαν σε υπηρεσιακή δίωξη, όπως αποδείχθηκε από την τοποθέτησή τους στην εικονική Γ΄ Υποδιεύθυνση της ΔΙΣΥΑΠ – Β΄ (Διεύθυνση Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών – Β) και την εν συνεχεία εκπαραθύρωσή τους από την Υπηρεσία;

Χρήζει δε μνείας ότι οι συγκεκριμένες υπάλληλοι, την ίδια περίοδο, είχαν ηγηθεί συνδικαλιστικού οργάνου εντός της ΕΥΠ, που με αιχμηρές ανακοινώσεις εξέθετε τα μη καλώς πεπραγμένα της διοίκησης Κοντολέοντα και των δύο Υποδιοικητών, Β. Γκρίζη και Δ. Μελιτσιώτη.

Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που εξαναγκάζει υπαλλήλους της πιο ιδιαίτερης και ευαίσθητης Εθνικά Υπηρεσίας να προσφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αναζητώντας το δίκιο τους.

Σημειωτέων ότι στο ΕΔΔΑ συμμετέχουν Δικαστές και υπάλληλοι από 46 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ αυτών Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια και μέχρι πρότινος και η Ρωσία και ο νοών νοείτο…

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ypalliloi-tis-eyp-prosefygan-sto-eyropaiko-dikastirio-giati-i-ypiresia-tous-ypeklepte-me-predator/

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως μου φαίνεται ότι για να προσφύγεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΕΔΑΔ-πρέπει πρώτα να προσφύγεις στο Ανώτατο Δικαστήριο του κράτους, δηλαδή στον δικό μας Άρειο Πάγο .
    Άραγε προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο οι δύο θιγμένοι υπάλληλοι της ΕΥΠ , που θεωρούσαν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους ;;;.

  2. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΣ… ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΑ… ΑΦΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ… ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΔΑ…

    • Αφού και εσείς γράφετε ΜΑΛΛΟΝ είναι τελεσίδικη , δεν με πείθετε ότι είστε σχετικός . Περιμένω πλήρη ενημέρωση .
      Για ένα να είμαστε σίγουροι . Κανένα δικαστήριο δεν επιβάλλει την επαναφορά των υπαλλήλων στις αρχικές θέσεις τους.
      Και οι μεταθέσεις και οι μετατάξεις είναι νόμιμες . Αυτό δα έλειπε.
      Υ.Γ .-Ξέρετε πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ”μπήκαν στο ψυγείο” από το 1981 ως το 1989 επειδή αντίθετοι της κυβέρνησης της Αλλαγής ;;;

      • Ε ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ… Ή ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ή ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ… ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΘΡΟ… Σύμφωνα δε με έγκριτους νομικούς, από τον συνδυασμό των διατάξεων του Συντάγματος, συνάγεται ότι η διοίκηση, συμμορφούμενη προς ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή των Διοικητικών Εφετείων, υποχρεούται όχι μόνον να θεωρήσει ανίσχυρη και μη υφιστάμενη στο νομικό κόσμο την νομοθετική πράξη που κρίθηκε αντίθετη προς συνταγματικές διατάξεις ή τη διοικητική πράξη που ακυρώθηκε, αλλά και να προβεί σε θετικές ενέργειες για την αναμόρφωση της νομικής καταστάσεως που προέκυψε αμέσως ή εμμέσως από τις πράξεις αυτές.

        Από τις αυτές διατάξεις συνάγεται ότι η συμμόρφωση του Δημοσίου προς τις ακυρωτικές αποφάσεις πρέπει να είναι πλήρης και, κατά το δυνατόν, άμεση, υπό την έννοια ότι μετά την δημοσίευση της αποφάσεως η αρμόδια αρχή οφείλει να προβαίνει σε κάθε ενέργεια που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του ακυρωτικού αποτελέσματος και δεν επιτρέπεται να αδρανεί, επικαλούμενη λόγους οι οποίοι δεν εδράζονται στο Σύνταγμα, διότι άλλως αναιρείται ο σκοπός της θεσπίσεως του άρθρου 95 παρ. 5 του Συντάγματος.

        Στην προκειμένη περίπτωση, με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις του άρθρου 74 του ν. 4873/2021 περί υποχρεωτικής μετάταξης του πολιτικού προσωπικού της Γ’ Υποδιεύθυνσης της Διεύθυνσης Β΄ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.ΣΥ.Α.Π.-Β΄) της Κεντρικής Υπηρεσίας και των οικείων Γραφείων των Περιφερειακών Μονάδων Υποστήριξης της Ε.Υ.Π. προς τις κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ακυρώθηκαν οι προσβληθείσες αποφάσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

        Επειδή, η Διοίκηση δεν έχει συμμορφωθεί προς την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά παράβαση της απορρέουσας τόσο εκ του άρθρου 95 παρ. 5 του Συντάγματος όσο και εκ του άρθρου 3 του Ν. 3068/2002 υποχρέωσης συμμορφώσεως της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις ως εκ τούτου καλείται να συμμορφωθεί προσηκόντως.

        Υπογραμμίζεται δε ότι η αδράνεια αυτή της Διοίκησης επουδενί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την άσκηση έφεσης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά της ως άνω ακυρωτικής απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως έχει κριθεί, η υποχρέωση συμμόρφωσης απορρέει από όλες τις αποφάσεις που εκδίδονται επί αίτησης ακύρωσης, ανεξάρτητα από την άσκηση κατ’ αυτών έφεσης, η οποία έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα (άρθρο 61 Π.Δ. 18/89, Α΄ 8) και δεν επηρεάζει την υποχρέωση του Δημοσίου να συμμορφωθεί προς την ακυρωτική απόφαση πρέπει η Διοίκηση να συμμορφωθεί άμεσα προς την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

        • Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,-που δεν γνώριζα- αλλά αφού εκκρεμεί η απόφαση του Σ.τ.Ε η προσφυγή στο ΕΔΑΔ θα καθυστερήσει ,το δε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ,-όπως όλα τα Υπερθνικά- όταν δεν είναι ποινικά εκφράζουν ευχές προς τα ανεξάρτητα με πολυκομματικές Δημοκρατίες κράτη -μέλη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα