Τύμπανα πολέμου στα Βαλκάνια: Προ των πυλών Σέρβο – αλβανική σύγκρουση! Τι θα κάνει η Ελλάδα;

16/5/21 | 0 | 0 | 241 εμφανίσεις

Το ασύλληπτο έγκλημα των Γερμανών που οδήγησε στην δημιουργία του ναρκοκράτους του Κοσσυφοπεδίου, όχι μόνο εξακολουθεί να στοιχειώνει τα Βαλκάνια, αλλά ενδέχεται να μετατραπεί εκ νέου σε πυριτιδαποθήκη για την περιοχή μετά από τις συζητήσεις για απόσυρση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, που ουσιαστικά χωρίζει τις σερβικές περιοχές της Μιτρόβιτσα από τις αλβανικές της Πρίστινα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, την οποία να σημειώσουμε ότι η Σερβία δεν την βλέπει με κακό μάτι, θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει η ώρα για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Αυτό, διότι η γενοκτονία των σέρβων του Κοσσυφοπεδίου μπορεί να έχει αποσιωπηθεί πλήρως, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός την έχει ξεχάσει. Μπορεί πλέον ακόμα και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης να παραδέχεται τα φρικτά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Αλβανοί κατά των Σέρβων, Ουδείς όμως έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά, ενώ τα εγκλήματα ναζιστικού τύπου με εμπορία οργάνων από αιχμαλώτους και αμάχους που διέπραξαν οι αλβανοί σε συνεργασία με τους τούρκους, δεν θα επιτρέψουν ποτέ στους Σέρβους να συγχωρήσουν τους σφαγείς τους.

Εάν λοιπόν αποχώρηση η KFor, από το Κοσσυφοπέδιο, θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν εχθροπραξίες μεταξύ Σέρβων και Αλβανών. Η Σερβία είναι έτοιμη να παρέμβει για να προστατεύσει τον σερβικό πληθυσμό απέναντι στις επιθέσεις που αναπόφευκτα θα δεχτούν από τους αλβανοφώνους. Αυτό θα οδηγήσει σε σύρραξη μεταξύ Σερβίας – Αλβανίας, καθώς οι αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν διαθέτουν την δύναμη να αποκρούσουν τις σερβικές δυνάμεις. Ενώ οι αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου θα έχουν την ψευδαίσθηση πως πάλι η δύση θα τους συνδράμει, με αυτό τον απατηλό ορίζοντα θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στους Σέρβους προκαλώντας έτσι την σερβική επέμβαση.

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση. Θα συρθεί πίσω από τις δήθεν συμμαχικές τις υποχρεώσεις, τασσόμενη απέναντι στην φίλη Σερβία;

https://europost.gr/tympana-polemoy-sta-valkania-pro-ton-pylon-servo-alvaniki/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο