Τυνησία: Αρχίζει η πολυεθνική ναυτική άσκηση «Phoenix Express 2021»- συμμετέχει η Ελλάδα

17/5/21 | 0 | 0 | 82 εμφανίσεις

Μάιος 16, 2021. Ελλάδα.

Η ναυτική άσκηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, «Phoenix Express 2021», ξεκινά αύριο στην Τύνιδα.

Στην άσκηση συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με αντιπροσωπευτικές δυνάμεις από την Αλγερία, το Βέλγιο, την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Ιταλία, τη Λιβύη, τη Μάλτα, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τυνησία, όπου θα συνεργαστούν έως τις 28 Μαΐου για να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία, τις πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών και τις επιχειρησιακές δυνατότητες, προσπάθειες για την προώθηση της ασφάλειας στη Μεσόγειο Θάλασσα και στα χωρικά ύδατα των συμμετεχόντων χωρών της Βόρειας Αφρικής.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τυνησίας «Tap» αναφέρει ότι «τέσσερα στρατιωτικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τυνησίας και πέντε ξένα πλοία θα διατεθούν στους 130 στρατιώτες που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την άσκηση», η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «εκπαίδευση για ελίτ και ειδικές δυνάμεις».

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός «libya Ahrar» υπογραμμίζει τη συμμετοχή της Λιβύης στη διεθνή ναυτική άσκηση.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο