Τσίπρας : H Αλβανία πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά δεσμεύσεων για να στηρίξουμε την ένταξη της στην Ε.Ε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ερώτηση που αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας , τέθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 και την Έλενα Χριστοφορίδου στην συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Διαπραγματεύσεις γίνονται σε επίπεδο ΥΠΕΞ των δύο χωρών, είναι σε καλό επίπεδο η πορεία τους, είναι σαφές ότι προκειμένου η Ελλάδα να στηρίξει το άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή προοπτική της χώρας πρέπει να υλοποιηθεί σειρά δεσμεύσεων της γείτονος», είπε ο Αλ. Τσίπρας για τις συζητήσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αναφέρεται στις θαλάσσιες ζώνες από την πλευρά τους, στα σχολικά εγχειρίδια και την αλλαγή τους, στην υπόθεση των ελληνικών κοιμητηρίων στην Αλβανία. Πρόσθεσε ότι πολύ κρίσιμο θέμα είναι των μεταρρυθμίσεων σε σχέση με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Σχολίασε ότι έχουν ακουστεί πολλά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι δεν ισχύουν όσα έχουν ακουστεί περί επαναχάραξης συνόρων και πως ούτε υπάρχει θέμα Τσάμηδων. «Κάποιοι επιμένουν να βάζουν από το παράθυρο θέμα Τσάμηδων. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα κινείται με σαφή στρατηγική επίλυσης προβλημάτων, όχι παραχωρήσεων στις βασικές εθνικές γραμμές, προκειμένου να μετατραπεί σε μια χώρα με αυξημένο και ισχυρό γεωπολιτικό πρόσημο στην περιοχή, ως η χώρα ηγέτιδα, ως η χώρα που δεν είναι παράγοντας προβλημάτων αλλά λύσεων.

Ανέφερε ότι στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό πρέπει να επικεντρώσουμε το βάρος στη διπλωματία μας το επόμενο διάστημα.

www.himara.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Η Αλβανια πρεπει να υλοποιησει μια σειρα δεσμευσεων για να υποστηριξουμε την ενταξη της στην Ε.Ε”.
    Ετσι λεγαμε και για τα Σκοπια μετα την ενδιαμεση Συμφωνια του 1995 , αλλα τα Σκοπια-οπως τωρα η Αλβανια- και αθετουσαν τα συμφωνηθεντα στην Συμφωνια εκεινη και προχωρουσαν στην αναδειξη της Αρχαιας και Βυζαντινης Μακεδονιας μας ,με αγαλματα και υπεξαιρεση της Ιστοριας μας και εμεις μεχρι το 2008 , που ακυρωσαμε στην πραξη την εισοδο τους στον Διεθνη Οργανισμο του ΝΑΤΟ και μεχρι περυσι δεν καταγγειλαμε τις σωρηδον παραβιασεις αυτης της Συμφωνιας.
    Και ώ του θαυματος τι εγινε εφετος;;;.
    Με την συγκυρια των ιδεολογικα συγγενων κυβερνησεων σε Ελλαδα και Σκοπια και την υψηλη επιστασια εταιρων και φιλων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, επετευχθη η επονειδιστη Συμφωνια των κ.κ. Κοτζια-Δημητρ-ωφ και ξεχασαμε ολα τα ανθελληνικα και περιεργα ανομηματα των Σκοπιανων εδω και 27 χρονια και τους χαρισαμε και δυο εθνικα κειμηλια την εθνοτητα και την ανυπαρκτη γλωσσα , που και να τα ζητουσαν δεν περιμεναν να τα χαρισουμε.
    Ποιος αποκλειει-λοιπον- να συμβει κατι αναλογο και στην Συμφωνια με την Αλβανια με ιδεολογικα συγγενεις κυβερνησεις -κατα κανονα αριστερες – στο μελλον ,μετα ας πουμε παλι απο 27 χρονια -οπως συνεβη φετος με τα Σκοπια;;;.
    Δεν ειναι καλυτερα να ”κοψουμε τον βηχα” απο τωρα στους Αλβανους οτι Τσαμηδες και Τσαμουρια δεν υπαρχουν ,ενω Ελληνογλωσσοι υπαρχουν απο την αρχαιοτητα στην χωρα τους και οτι αυτην την δυστυχως μειονοτητα σημερα και την Ορθοδοξια της Χωρας τους πρεπει να τις προστατευουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα