Δ. Κωνσταντακόπουλος: τρομοκρατία στη Μόσχα – Αποβλάκωση και προπαγάνδα σε Ελλάδα και Δύση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τα πιο βασικά ερωτήματα σε κάθε έγκλημα και μάλιστα τέτοιου τύπου είναι δύο: Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ποιον ωφελεί το έγκλημα;
Φωτ.: sputnikglobe.com

Σάββατο εφτάμισυ το πρωί, πίνοντας τον καφέ μου είχα την έμπνευση, όπως συνήθως, να ακούσω στο ραδιόφωνο έναν από τους μεγάλους, συστημικούς, φιλοκυβερνητικούς σταθμούς. Καλά να πάθω από μια άποψη, αλλά τι να κάνω; Να σταματήσω να ακούω και ραδιόφωνο;

Ακούω λοιπόν τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής να περιγράφουν τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Ως εδώ φυσιολογικά. Μετά συνεχίζουν αρχίζοντας να επιτίθενται στο «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) για την επίθεση με ένα σωρό χαρακτηρισμούς για τους «ισλαμιστές».

Μπορεί οι ρωσικές αρχές να μην έχουν ακόμα καταλήξει σε συμπέρασμα, μπορεί κορυφαίοι Ρώσοι ειδικοί και βουλευτές να κατηγορούν ήδη τις ουκρανικές υπηρεσίες (υπεύθυνες άλλωστε για σειρά δολοφονιών και τρομοκρατικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, όπως και για την πυρπόληση ζωντανών δεκάδων διαδηλωτών στην Οδησσό), αλλά για τους ραδιοφωνατζήδες της Αθήνας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο ISIS πίσω από την επίθεση.

Δεν τους περνάει καν από το μυαλό να θέσουν το απλό ερώτημα για ποιο λόγο αυθεντικοί ισλαμιστές τρομοκράτες να σκεφτούν να κάνουν τώρα μια επίθεση στη Ρωσία, που καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, και όχι λ.χ. στο Ισραήλ, που πραγματοποιεί αυτή την ίδια στιγμή γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Γιατί να κάνουν μια τέτοια επίθεση στη Μόσχα, τη στιγμή ακριβώς που είναι οριακή η κατάσταση επιβίωσης του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα και το Ισραήλ και η «συλλογική Δύση» πίσω του βρίσκονται υπό τεράστια πολιτική πίεση να διακόψουν την εξόντωση των κατοίκων της Γάζας; Τι σόι Μουσουλμάνοι είναι αυτοί;

Και η ίδια άλλωστε η υποτιθέμενη ανακοίνωση του υποτιθέμενου ISIS δεν μας λέει ούτε έναν από τους υποτιθέμενους λόγους που έγινε η επίθεση. Περιορίζεται να πει ότι χτυπήθηκε «συγκέντρωση Χριστιανών», αγνοώντας μάλιστα το γεγονός ότι ένα όχι ασήμαντο ποσοστό του ρωσικού πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Βουδιστές και άλλοι.

Σύμφωνα πάντως με το ρωσικό κανάλι Readovska, οι φωτογραφίες «πέντε εκτελεστών» που κυκλοφόρησαν ως «ύποπτοι/καταζητούμενοι» αντιστοιχούν όντως σε Ισλαμιστές από τον Καύκασο. Μόνο που σκοτώθηκαν προ μηνός στην Ουκρανία πολεμώντας με τους Ουκρανούς!

Ολίγα περί ISIS

Θέτουν σε κάποια στιγμή βέβαια οι «σχολιαστές» μας το ερώτημα «ποιος είναι πίσω τους, ποιος τους έχει βάλει» αλλά ούτε που αποπειρώνται να το απαντήσουν. Γιατί τα πιο βασικά ερωτήματα σε κάθε έγκλημα και μάλιστα τέτοιου τύπου είναι δύο: Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ποιον ωφελεί το έγκλημα;

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει τίποτα οι «δημοσιογράφοι» μας (αν ενημερώνεσαι είναι και πιο δύσκολο να παραπληροφορείς) για το ότι ο ISIS πιθανώς φτιάχτηκε στην Ιορδανία πριν από δέκα χρόνια από δυτικές, τουρκικές και ισραηλινές υπηρεσίες, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα κουρδικών εφημερίδων προσκείμενων στο ΡΚΚ. Και αυτό όμως να μην είναι αλήθεια, υπάρχει λίαν εκτεταμένη τεκμηρίωση για τις σχέσεις αυτών των υπηρεσιών με τον ISIS, που χρησιμοποίησαν κατά κόρον εναντίον του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία. Το Ισραήλ μάλιστα περιέθαλψε και τραυματίες «αγωνιστές» αυτής της οργάνωσης. Όπως σημείωνε στο παρελθόν ο Εφραίμ Ινμπάρ, επικεφαλής του σημαίνοντος ισραηλινού Ινστιτούτου Ειρήνης (sic) Μπεγκίν-Σαντάτ BESA και «θεωρητικός» του «διαρκούς πολέμου» του Ισραήλ:

«Η Δύση πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά όχι την καταστροφή του… Να αφήνεις κακούς να σκοτώνουν κακούς ακούγεται πολύ κυνικό, αλλά είναι χρήσιμο, ακόμα και ηθικό να το κάνεις αν αυτό κρατά απασχολημένους τους κακούς και λιγότερο ικανούς να κάνουν κακό στους καλούς. Επιπλέον η αστάθεια και οι κρίσεις ενίοτε περιέχουν φορείς (portents) θετικών μεταβολών…».

Έκτοτε, υποτίθεται ότι ο ISIS έχει ηττηθεί και εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν διεκδικώντας την πατρότητα εξαιρετικά περίεργων επιθέσεων, συμπεριφερόμενος ως ιδιότυπος διεθνής προβοκάτορας. Διακρίνεται για τον πρωτογονισμό των διακηρύξεών του, αλλά για καθόλου πρωτογονισμό όταν διαλέγει στόχους και τάιμινγκ. Για παράδειγμα έχει πραγματοποιήσει ή διεκδικήσει την πατρότητα επιθέσεων στη Βρετανία και στη Γαλλία πριν από κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις ή σε αποφασιστικές καμπές του αγώνα του Κίτρινων Γιλέκων. Διερωτάται κανείς αν ακόμα τον χρησιμοποιούν (ή τον επικαλούνται) ως χρήσιμο εργαλείο μυστικές υπηρεσίες διαφόρων κρατών.

Χαμάς, όπως ISIS

Τέλος πάντων, τίποτα από όλα αυτά δεν ξέρουν οι «δημοσιογράφοι» μας. Αφού καταγγείλουν σε όλους τους τόνους τη βαρβαρότητα των «ισλαμιστών τρομοκρατών», τώρα τη συγκρίνουν με την αγριότητα της Χαμάς, τα «καθάρματα», τα τομάρια, τους «βιαστές» Παλαιστινίους, που «κρύβουν τα στρατηγεία τους» κάτω από νοσοκομεία και πίσω από παιδιά, και τώρα «μυξοκλαίνε» για αυτά που τους κάνουν οι Ισραηλινοί. Προσθέτοντας στο τέλος για ξεκάρφωμα και ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν φταίει τίποτα για όλα αυτά.

Τους ανθρώπους αυτούς δεν τους συγκινούν οι εκατοντάδες ειδήσεις για τις απίθανες φρικαλεότητες των Ισραηλινών που μας έρχονται κάθε μέρα από τη Μέση Ανατολή, δεν τους συγκινούν τα χιλιάδες θαμμένα παιδιά και τα χιλιάδες ανάπηρα, που προκύπτουν από στοχευμένους βομβαρδισμούς, δεν τους συγκινεί το θέαμα βασανιζόμενων αιχμαλώτων, ούτε οι καταγγελίες διεθνών οργανώσεων και κρατών, ούτε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, ούτε οι καταγγελίες του Ισραήλ από δεκάδες κράτη του κόσμου. Ούτε καν οι δηλώσεις του ίδιου του Νετανιάχου ότι θέλει να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, ή των υπουργών του που λένε τους κατοίκους της Γάζας «ανθρώπινα κτήνη», ή την προτροπή του αντιδήμαρχου της Ιερουσαλήμ να θάβουν ζωντανούς όσους Παλαιστίνιος συλλαμβάνουν. Δεν τους συγκινεί το μαρτύριο της πείνας και της δίψας που έχει επιβληθεί σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών, ηλικωμένων και αρρώστων.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν καταφέρει να αποκρύπτουν σχεδόν το σύνολο των πληροφοριών για τους δύο μεγάλους πολέμους στη γειτονιά μας (Ουκρανία και Παλαιστίνη, αν και ο δεύτερος μάλλον ως σφαγή πρέπει να περιγράφεται παρά ως πόλεμος), που απειλούν να μας οδηγήσουν σε φασισμό και παγκόσμιο πόλεμο και έχουν ήδη τρομακτικές επιπτώσεις κάθε είδους.

Αλλά εδώ οι «δημοσιογράφοι» μας δεν περιορίζονται σε αυτό. Δεν περιορίζονται έστω να σιωπούν. Υποστηρίζουν ενεργά τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και, απεκδυόμενοι κάθε ίχνους αξιοπρέπειας, μετατρέπονται σε χυδαία εργαλεία της ισραηλινής στρατιωτικής προπαγάνδας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Γκέμπελς. Και αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά.

H άποψη ότι «τι Χαμάς, τι ISIS» είναι κεντρικό επιχείρημα της ισραηλινής προπαγάνδας. Ακόμα και τα πιο σοβαρά δυτικά μέσα ενημέρωσης, θέλοντας να προστατεύσουν κάπως την τόσο πληγείσα αξιοπιστία τους, ώστε να μη συμπαρασυρθεί και το δικό τους κύρος (μαζί και η δυνατότητα να υποστηρίζουν το Ισραήλ), όπως το Associated Press έχουν σπεύσει να ανασκευάσουν τους εξωφρενικούς Ισραηλινούς ισχυρισμούς.

Αυτό είναι το είδος της ενημέρωσης-δηλητήριο που δέχεται σήμερα ο ελληνικός λαός και για τη διεθνή και για την εσωτερική πολιτική από την πλειοψηφία των «μέσων» του. Και δεν θα του βγει σε καλό.

Υ.Γ.: Να προσθέσω ότι με έχει εντυπωσιάσει και η ταχύτητα με την οποία διαχέεται η «γραμμή» σε όλα τα μέσα όταν συμβαίνει κάτι. Μπορεί στη σημερινή Ελλάδα να τρακάρουν μετωπικά τα τραίνα, μπορεί να φτάνουν τα ασθενοφόρα κατόπιν εορτής, να ανατινάζονται ή να πλημμυρίζουν στρατιωτικές βάσεις, αλλά ο μηχανισμός ενημέρωσής μας λειτουργεί και γρήγορα και άψογα! Ακόμα και τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο. Όχι, παίζουμε. 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι. Όλα αυτά κατανοητά. Ποιος ISIS και μάλιστα στην Ρωσία… το θέμα που με απασχολεί, ειναι, ότι με ιλιγγιώδη ταχύτητα βαδίζουμε προς παγκόσμιο πόλεμο. Η πληροφόρηση που έχουμε από τους «θεσμούς» (τρομάρα τους), τους πανευρωπαϊκούς, είναι βλακώδης, χαώδης, αποσπασματική. Είτε αφήνοντας την Τουρκία να κάνει τα δικά της με τον παραληρηματικό πρόεδρο της, την Συρια σε διαρκή πόλεμο, την Παλαιστινη σε διωγμό, την καημένη την Λιβυη σε εξαφάνιση. Μη μιλήσω για την ενδότερα Αφρική και την κεντρική Ασία. Μη μιλήσω και για όλη την Ακροδεξιά κατεύθυνση, όλων των χρωμάτων και των αποχρώσεων του «λίκνου του πολιτισμού» Ευρώπη. Καλά τις ΗΠΑ τις αφήνω απέξω, έτσι κι αλλιώς ήταν από ιδρύσεως τους κάτι ιδιαίτερο. Εναντίον κάθε πολιτισμού.
  Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι το γιατί. Γιατί η ευημερια του κόσμου, η Ειρήνη και η ευεξία των λαών, είναι κάτι το τόσο μισητό. Σάματις τους εμπόδισε τόσο πολύ να κερδίσουν τον Αμπαχο, όλες αυτές τις δεκαετίες;;; Αν καταστραφούμε όλοι με τον πυρηνικό όλεθρο, τι ακριβώς κέρδη θα προσκομίσουν από το φυσικό αέριο πχ την ανατολικής Μεσογείου;;; Σε ποιους θα πουλάνε και ποιους θα εξυπηρετούνε, ώστε να κερδίζουν πάντα;;;
  Έρχεται, έρχεται με γοργά βήματα ο όλεθρος, αλλά οι λαοί κοιμόνται.

 2. Κι όμως, αν μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τα καταστατικά της Χαμάς και του ISIS (κυκλοφορούν στο διαδίκτυο), δεν μπορεί παρά να αναφωνήσει: «τι Χαμάς, τι ISIS».
  Το ανάποδο ενός λάθους δεν είναι πάντα το σωστό. Επίσης η έντονη και μονόπλευρη επίκληση ανθρωπισμού που συνοδεύεται από έντονο συναίσθημα είναι προβληματική και αρκετά ρηχή ως επιχειρηματολογία.

 3. Ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος γράφει εύστοχα και μάλλον θα δικαιωθεί σύντομα.
  Εν μέσω σφαγής Παλαιστινίων και οργής του μουσουλμανικού (και όχι μόνο) κόσμου κατά του Ισραήλ (και των υποστηρικτών του), τι σόι φανατικός μουσουλμάνος θα δολοφονούσε Ρώσους αμάχους;
  Το σόι φανατικός μουσουλμάνος θα δολοφονούσε μαζικά χωρίς να φωνάζει «Αλλάχ ου ακμπάρ»;
  Χωρίς να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να ανατινάζεται όταν τον πλησιάζουν οι δυνάμεις ασφαλείας;
  Συνεπώς το κίνητρο του ισλαμικού φανατισμού δεν περνάει το τεστ της κοινής λογικής.
  Αυτό δεν αποκλείει εμπλοκή του “ISIS”.
  Άλλωστε οι περισσότεροι ύποπτοι που συνελήφθησαν από τις ρωσικές υπηρεσίες είναι Τατζίκοι.
  Τατζίκοι είναι πολλά μέλη του του παρακλαδιού “ISIS-Khorasan” του ISIS, με ηγέτη τον Tajik Khalimov.
  Αλλά ο ISIS είχε εξ αρχής σχέσεις με τουρκικές και δυτικές μυστικές υπηρεσίες, όπως ορθώς υπενθυμίζει ο κ. Κωνσταντακόπουλος.
  Ειδικά ο ISIS-K και ο Khalimov φαίνεται πως έχουν πολύ στενές σχέσεις με τη βρετανική υπηρεσία MI6.
  https://sonar21.com/moscow-terror-attack-rogue-ukrainian-op-or-western-backed/#comment-236069
  “The political support of that same ISIS leader, Tajik Khalimov, has always been the Islamic Renaissance Party of Tajikistan. It has been declared a terrorist organization in its homeland, and since the early 2000s, guess where its headquarters are located? You guessed it – in London.”
  Η στενότατη σχέση μεταξύ της MI6 (και της βρετανικής κυβέρνησης γενικά) και του καθεστώτος Ζελένσκι είναι πασίγνωστη και αναμφισβήτητη.
  Συνεπώς, αν πράγματι κάποιο παρακλάδι του ISIS εμπλέκεται στην επίθεση, προφανώς η συμμετοχή του χρησιμοποιήθηκε αποπροσανατολιστικά από τους χορηγούς του. Δηλαδή η επίθεση πιθανότατα οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες και / ή από τις στενά συνδεδεμένες δυτικές, με πιθανότερη την MI6.
  https://sonar21.com/moscow-terror-attack-rogue-ukrainian-op-or-western-backed/
  Με εύλογα πιθανά κίνητρα την εσωτερικη΄αποσταθεροποίηση της Ρωσίας και / ή την παράσυρσή της σε ενέργειες κλιμάκωσης που θα οδηγούσαν σε μαζική εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα