Τρομακτική ανάλυση: Η Β. Κορέα θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν 4 εκατ. άτομα με πυρηνική επίθεση

7/10/17 | 0 | 0 | 616 εμφανίσεις
ΣΕ ΣΕΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟΚΙΟ

Τρόμο προκαλεί το σενάριο επίθεσης από τη Β. Κορέα (Φωτογραφία: North38)
Τρόμο προκαλεί το σενάριο επίθεσης από τη Β. Κορέα (Φωτογραφία: North38)

Το υποθετικό σενάριο μίας πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα ανέλυσαν ειδικοί, προκαλώντας τρόμο με τα συμπεράσματά τους.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, με βάση τις καταστρεπτικές δυνατότητες του οπλοστασίου του Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα τέτοιο «χτύπημα» θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 3,8 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σεούλη και το Τόκιο.

Η λεπτομερής ανάλυση του «38 North», ενός προγράμματος του Institute at Johns Hopkins School of Advanced International Studies μιλά με συγκεκριμένους αριθμούς, με βάση ότι η Πιονγιάνγκ έχει πυρηνικές κεφαλές έως και 250 κιλοτόνων, όπως εκείνες που δοκίμασε τον προηγούμενο μήνα.
Με βάση το πόσο πυκνοκατοικημένες είναι οι συγκεκριμένες περιοχές και την εμβέλεια αυτών των όπλων, ο Μάικλ Ζαγκούρουκ υπολόγισε ότι η χρήση ενός μόνο από αυτά θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν 800.000 ανθρώπους στη Σεούλ και 700.000 στο Τόκιο, αναφέρει η Telegraph. Οι τρομακτικοί αυτοί αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι, φτάνοντας σχεδόν τα 4 εκατ. νεκρούς, αν η Βόρεια Κορέα καταφέρει να εκτοξεύσει πολλαπλούς πυραύλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το τραγικό σενάριο δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες των ραδιενεργών καταλοίπων.

Πηγή: Τρομακτική ανάλυση: Η Β. Κορέα θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν 4 εκατ. άτομα με πυρηνική επίθεση | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο