Τρεις ώρες διαπραγματεύονταν Ρώσοι και Τούρκοι για το Ιντλίμπ

8/2/20 | 0 | 0 | 321 εμφανίσεις

Οι συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας και των Τούρκων ομολόγων τους στην Άγκυρα το Σάββατο, κράτησαν τρεις ώρες όπως ανέφερε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haber Turk το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στη ζώνη ασφαλείας της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων έγιναν στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο ρωσικός και ο τουρκικός στρατός έκαναν μια άλλη προσπάθεια να θέσουν σε ισχύ ένα καθεστώς σιωπής, αλλά οι τρομοκράτες εκμεταλλεύθηκαν την πρακτική αυτή και ενέτειναν τις επιθέσεις τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία.

Ο στρατός της Συρίας ανταποκρίθηκε στους εξτρεμιστές καταλαμβάνοντας την πόλη Σαρακέμπ, κοντά στο Ιντλίμπ στις 5 Φεβρουαρίου.

(Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Παρατίθενται φωτογραφίες από την πόλη Σαρακίμπ που ελέγχεται τώρα από τον στρατό της Συρίας, όπως παρουσιάζονται από το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana)

2020-02-08

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/6/21 | (0 σχόλια)
    του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο