«Τραμπούκοι στην Ελλάδα διέκοψαν τη γιορτή της πρωτοχρονιάς των ‘Μακεδόνων’ στη Φλώρινα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Τραμπούκοι στην Ελλάδα, τους οποίους η κυβέρνηση χαρακτήρισε εμπόρους ναρκωτικών, διέκοψαν βάναυσα τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς των Μακεδόνων στο Λέριν», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα

«Βίαια διακόπηκε ο πρωτοχρονιάτικος εορτασμός των ‘Μακεδόνων’ στο Λέριν ( σημ. το δημοσίευμα αποφεύγει την ελληνική ονομασία Φλώρινα) από τραμπούκους στην Ελλάδα, τους οποίους η κυβέρνηση χαρακτήρισε εμπόρους ναρκωτικών», γράφουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Οι ολοένα και συχνότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των ‘Μακεδόνων’ από το αιγαιοπελαγίτικο τμήμα της Μακεδονίας άρχισαν προφανώς να ενοχλούν κάποιον στην Ελλάδα, ενώ ο νότιος γείτονάς μας βρίσκει όλο και περισσότερο διάφορους τρόπους να αποθαρρύνει τον πληθυσμό της ‘Μακεδονίας’ να εκφράσει την πολιτιστική του παράδοση στο ελληνικό έδαφος, γράφει χαρακτηριστικά η Nova Makedonija.

Νέα τακτική για παρεμπόδιση σλαβικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα

Αν προηγουμένως αυτό γινόταν με άμεσες πιέσεις και απειλές προς τους «Μακεδόνες» από τις τοπικές ελληνικές αρχές, τώρα μετά τις πολυάριθμες υποθέσεις που υποβλήθηκαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και την ολοένα και συχνότερη έκθεση της Ελλάδας στο διεθνές κοινό, κάποιος στην Ελλάδα αρχίζει να εφαρμόζει μια διαφορετική τακτική παρεμπόδισης της ‘μακεδονικής’ πολιτιστικής εκδήλωσης στα βόρεια της χώρας.

Πρόσφατα, στο κανάλι «Egejski Glas» στο YouTube εμφανίστηκε ένα βίντεο από μια πρωτοχρονιάτικη γιορτή των «Μακεδόνων» από τη Μακεδονία του Αιγαίου, που δείχνει πώς κάποια στιγμή μια μεγαλύτερη παρέα ορμάει και διακόπτει τη γιορτή.

Το βίντεο δείχνει «Μακεδόνες» (δηλ. Σλάβους) να δέχονται αρχικά φραστική και στη συνέχεια σωματική επίθεση από, όπως λέει η περιγραφή, εμπόρους ναρκωτικών από το Λέριν (δηλ. Φλώρινα).

– Οι ελληνικές αρχές και η αστυνομία δεν μπορούν πλέον να κακομεταχειρίζονται και να ταπεινώνουν τους «Μακεδόνες», επειδή οι «Μακεδόνες» παραπονούνται τακτικά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, όπου πάντα κερδίζουν τις διαφορές, έτσι η ελληνική αστυνομία βρήκε μια νέα μέθοδο κακομεταχείρισης των «Μακεδόνων» ενεργοποιώντας να αφήνουν τους εμπόρους ναρκωτικών από το Λέριν (δηλ. Φλώρινα) να κάνουν επεισόδια σε γιορτές των «Μακεδόνων».

Αυτή η ομάδα ναρκωτικών έχει κάνει μέχρι στιγμής αρκετές συγκρούσεις σε γιορτές της «Μακεδονίας», αυτή η ομάδα έκανε και ένα επεισόδιο στο Νερέτ (?). Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας από τους εμπόρους ναρκωτικών και συνεργάτες του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών – αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Οβτσαράνη(?) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά οι πολυάριθμοι «Μακεδόνες» που ήταν παρόντες στη γιορτή αυτή κατάφεραν να εμποδίσουν τους τραμπούκους να σταματήσουν την εκδήλωση.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μια ομάδα μασκοφόρων εισέβαλε στην γκαλερί της Θεσσαλονίκης όπου εκτίθεται έκθεση του «Μακεδόνα» καλλιτέχνη Sergej Andreevski, συμπεριφερόμενοι άσεμνα και χυδαία σε μια προσπάθεια να σταματήσει την έκθεση.

– Έχεις δικαίωμα να πεις ότι είσαι Σλάβος και τίποτα άλλο – είπαν οι τραμπούκοι στον Μακεδόνα καλλιτέχνη, μετά που κατέβασαν τα έργα του, σφράγισαν τον χώρο και έφυγαν.

Προφανώς, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθεί να αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα ότι μια «μακεδονική» μειονότητα ζει στη χώρα της, η οποία θέλει να σεβαστεί τα βασικά μειονοτικά της δικαιώματα, τα οποία η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, υποχρεούται να τους παρέχει, και ταυτόχρονα, να αποτρέψει όλους εκείνους που προσπαθούν βίαια να απειλήσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

«Τραμπούκοι στην Ελλάδα διέκοψαν τη γιορτή της πρωτοχρονιάς των ‘Μακεδόνων’ στη Φλώρινα»

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα