Το ψευδοκράτος που η Τουρκία έστησε με την εισβολή του 1974 και από τότε στηρίζει…διαμαρτύρεται για παραβιάσεις του ανύπαρκτου εναέριου χώρου της από την Κύπρο! Παρουσιάζει μάλιστα και σχετικό πίνακα με τις…παραβιάσεις!

Ας όψεται ο κ.Κώστας Σημίτης αλλά και όσοι τον διαδέχτηκαν στην πρωθυπουργική καρέκλα για τον ενταφιασμό του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου. Όσο ήταν σε ισχύ προβλεπόταν η χρήση αεροπορικής βάσης στην Κύπρο, από ελληνικά μαχητικά. Και γινόταν χρήση της. Ας όψεται και η σημερινή κυβέρνηση που δεν τόλμησε καν να στείλει ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ούτε καν στις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Κύπρου, όπως γινόταν  μέχρι το 2018.

Η επιστολή του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ την οποία μετέφερε όπως πάντα ο Τούρκος αντιπρόσωπος. Το γιατί αποδέχεται αυτές τις επιστολές ο ΟΗΕ είναι ένα ερώτημα.

«Έχω την τιμή να διαβιβάσω μια επιστολή με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2021, που απευθύνεται σε εσάς από τον Mehmet Dânâ, Εκπρόσωπο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Θα ήμουν ευγνώμων εάν η παρούσα επιστολή και το παράρτημά της μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο του σημείου 44 της ημερήσιας διάταξης, και του Συμβουλίου Ασφαλείας.
(Υπογραφή) Feridun H. Sinirlioğlu
Μόνιμος αντιπρόσωπος

Κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησής μου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μεταξύ 19 Απριλίου και 19 Οκτωβρίου 2021 από την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την Ελλάδα .
Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και συνιστούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων επιβατών. Είναι επίσης απαράδεκτο ότι το αεροσκάφος που αναφέρεται  απέφυγε να ανταποκριθεί στις ραδιοφωνικές κλήσεις του κέντρου εναέριου ελέγχου Ercan στη διεθνή συχνότητα έκτακτης ανάγκης (121,5 MHz), κατά σαφή παραβίαση ενός ακόμη διεθνούς κανόνα πολιτικής αεροπορίας που αποσκοπεί στη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητα, αυτοδιοικούμενα κράτη στο νησί της Κύπρου, που το καθένα ασκεί κυριαρχία και δικαιοδοσία εντός της αντίστοιχης επικράτειάς του, και ότι οι πτήσεις εντός του κυρίαρχου εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με πλήρη γνώση και άδεια των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας μας. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας και αεροναυτικών πληροφοριών εντός του εθνικού της εναέριου χώρου.
Ενόψει των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις καταγεγραμμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, καθώς και για την παραβίαση από την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την Ελλάδα των διεθνών κανόνων και κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και ζητούμε την άμεση παύση τέτοιων προκλητικών ενεργειών. Προτρέπουμε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να μην συγχωρήσουν αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις που έχουν τη δυνατότητα να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή μας και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων επιβατών.
Θα σας ήμουν ευγνώμων εάν είχατε την παρούσα επιστολή και το συνημμένο της να κυκλοφορήσει ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο σημείο 44 της ημερήσιας διάταξης, και του Συμβουλίου Ασφαλείας.
(Υπογραφή) Mehmet Dânâ
Εκπρόσωπος
Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Είναι αυτό που λέμε «τσίπα δεν υπάρχει»…

https://www.militaire.gr/to-pseydokratos-diamartyretai-ston-oie-oti-paraviazoyme-ton-anyparkto-enaerio-choro-toy/