Το ΥΠΕΞ έκανε διάβημα για τις απαράδεκτες δηλώσεις των Τούρκων για τα νησιά του Αιγαίου, ο Νίκος Δένδιας είχε επεισόδιο με Τούρκο διπλωμάτη και από την άλλη ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντά -έστω για λίγα λεπτά- και φωτογραφίζεται με τον Τούρκο ομόλογο του Χ.Ακάρ, την ίδια ώρα που στο Αιγαίο γίνεται όργιο ακραίων προκλήσεων.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να …συνεννοηθούν στην κυβέρνηση για το πως θα διαχειριστούν την κρίση με την Τουρκία. Γιατί περί κρίσης πρόκειται…

Το ΥΠΕΞ προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων. Παράλληλα το υπουργείο προχώρησε σε   ενημέρωση τις ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται διαρροές από το ΥΠΕΞ επισημάνθηκε ότι οι εν λόγω δηλώσεις δεν είναι απλώς αντιπαραγωγικές, αλλά αποτελούν κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς.

Έγινε αναφορά στο casus belli,  στο τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο” και στη “Γαλάζια Πατρίδα” .

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε σχετικές οδηγίες προς τις Πρεσβείες μας στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να προβούν σε σχετική ενημέρωση για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς.

https://www.militaire.gr/to-ypex-kanei-diavima-stin-toyrkia-o-yetha-fotografizetai-me-ton-akar-na-organothoyme-paidia/