Το τουρκόφιλο καθεστώς της Λιβύης αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ μετά τον Ι.Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν

17/11/20 | 2 | 0 | 156 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Το ίδιο θα κάνει και το Πακιστάν

Όπως μεταδίδει το 218tv, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε ανάλογες κινήσεις.

Σημειώνεται ότι αναφορά στο Αζερμπαϊτζάν έκανε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κύπρο για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι σύντομα θα επισκεφτεί τη χώρα μαζί με τον Ερσίν Τατάρ.

Αναφορά και στην Turkiye

Στο ζήτημα αναφέρεται σήμερα και η τουρκική εφημερίδα Turkiye η οποία υποστηρίζει ότι το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται να αναγνωρίσει επισήμως την παράνομη και μη αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις φιλικές προς την Τουρκία χώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανοίγει τον δρόμο για αυτή την εξέλιξη.

Φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο και η νίκη των Τούρκων στην Λιβύη, διότι η κατάπαυση του πυρός όπως επετεύχθη και η δημιουργία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας όπως έγινε, αποτελούν στρατηγική επικράτηση της Άγκυρας καθώς θα διατηρηθούν όλες οι συμφωνίες που υπέγραψε ο Σάρατζ με την Τουρκία.

Ειδικά το τουρκολιβυκό μνημόνιο καθορισμού θαλασσίων ζωνών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα, καθώς με αυτό Τουρκία και Λιβύη αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα.
https://www.pronews.gr/kosmos/935347_livyka-mme-stin-anagnorisi-toy-pseydokratoys-stin-kypro-tha-prohorisei-o-saratz

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Εν πρώτοις, να επισημάνω την ανεπάρκεια τής ελληνικής διπλβματίας, η οποία, εδώ κι έναν περίπου χρόνο, μετά την υπογραφή τού λεγομένου(*) τουρκολιβυκού μνημονίου, όχι μόνο δεν έχει κάμει τα δέοντα προς τον ΟΗΕ, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση Σάρατζ.

  Όσον αφορά στην Κύπρο, οπωσδήποτε ο χρόνος κυλά εις βάρος των συμφερόντων της. Η Τουρκία δημιουργεί ισχυρές συμμαχίες και είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει σε αντάλλαγμα την αναγνώριση του ψευδοκράτους, αν με κίνηση-αστραπή δεν το ενσωματώσει ολότελα, οπότε κάθου-γύρευε, ειδικά με τούς τσαρλατάνους που μάς κυβερνούν.

  (*) Ουσιαστικά, έχομε περάσει στον χώρο τού τέλειου υποβιβασμού τού Διεθνούς Δικαίου δια τής αυθαιρέτου ερμηνείας του, η οποία το έχει καταστήσει σκουπιδόχαρτο. Δεν υπάρχει τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, αφού το Κοινοβούλιο τής Λιβύης δεν το έχει εγκρίνει. Αλλά και μνημόνιο να είναι, είναι λάθος αυτό που γράφει το pronews, δηλαδή ότι μάς αρπάζει την υφαλοκρηπίδα (μόνο). Την ΑΟΖ, που δεν έχομε ακόμη ανακηρύξει μάς αρπάζει.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Να επισημάνω ότι, ασχέτως τού αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, ή όχι, η Ελλάδα οφείλει να διακόψει αμέσως κάθε διπλωματική επαφή με την Τρίπολη και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση Χαφτάρ, η οποία ελέγχει και το λιβυκό κοινοβούλιο. Σαφώς, το ίδιο πρέπει να κάμει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

  Εννοείται ότι αναγνώριση κράτους (τού ψευδοκράτους εν προκειμένω) δεν νοείται, χωρίς την έγκριση τού λιβυκού κοινοβουλίου, αλλά όπως είπαμε, τελευταίως δεν πολυψειρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  4/12/20 | (0 σχόλια)
  της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας