Το «Τουρκικό Συμβούλιο» μετατράπηκε σε Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στο κλείσιμο της συνόδου κορυφής του ‘Τουρκικού Συμβουλίου’, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ευχαριστώντας τους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο, είπε: «Η Σύνοδος Κορυφής της Κωνσταντινούπολης απέκτησε ιστορικό νόημα με τη συμμετοχή του Τουρκμενιστάν ως παρατηρητή».

Ανέφερε ότι το όνομα του «Τουρκικού Συμβουλίου» έχει αλλάξει, ο Ερντογάν είπε: «Αποφασίσαμε ότι το οικογενειακό μας συμβούλιο, το οποίο έχει γίνει ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με νέο όνομα. Το όνομα του Συμβουλίου μας είναι πλέον «Οργανισμός Τουρκικών Κρατών», είπε.

Το Αζερμπαϊτζάν  έκανε υπερήφανο τον τουρκικό κόσμο

«Γιορτάσαμε την πρώτη επέτειο της απελευθέρωσης των εδαφών του Καραμπάχ στις αρχές της εβδομάδας», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Συγχαίρω για άλλη μια φορά όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου στο Αζερμπαϊτζάν, ιδιαίτερα τον πρόεδρο Αλίεφ. Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν υπό την ηγεσία του αγαπητού μας αδελφού έκανε περήφανο όλο τον τουρκικό κόσμο. Στη σύνοδο κορυφής μας, απονείμαμε το παράσημο του Αλί του Τουρκικού Κόσμου στον αδελφό μου Ιλχάμ, ο οποίος ηγήθηκε αυτού του έπους. Επίσης, σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, αναλάβαμε τη θητεία της προεδρίας του οικογενειακού μας συμβουλίου από το Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Ερντογάν.

Το νέο όραμα

Με το νέο μας όνομα και δομή, τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, θα ριζώσουμε, θα αναπτυχθούμε, θα αναπτυχθούμε και θα ανθίσουμε πιο γρήγορα, ιδιαίτερα επίμονα από εδώ και πέρα. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει η στιγμή που ο ήλιος θα αρχίσει να ανατέλλει ξανά από την ανατολή. Ο γεωγραφικός χώρος του Τουρκεστάν, που υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού για χιλιάδες χρόνια, θα γίνει και πάλι κέντρο έλξης και διαφώτισης για όλη την ανθρωπότητα. Ως χώρες μέλη και παρατηρητές, λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση της θεσμικής δομής και του οράματος του οργανισμού μας με συναίνεση σε αυτό το θέμα, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

gazeteduvar.com.tr

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ομόγλωσσον ,το ομόθρησκον και η κοινή καταγωγή από τις στέπες δίνουν το δικαίωμα στον μεγαλομανή κ.Ερντογάν -και όλους τους Τούρκους -να ιδρύουν τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.
    Με τους Ρήγα Βελεστινλή ,τον Ιωάννη Κωλέττη και τον Ίωνα Δραγούμη και εμείς ονειρευόμαστε μια αναβίωση ως Ομοσπονδία της Ελληνοβυζαντινής Αυτοκρατορίας ,με κοινή γλώσσα την ελληνική ,αλλά το όνειρο χάθηκε από το 1919 ,που πήγαμε-μάλλον μας έστειλαν-να κτυπήσουμε κατάστηθα στην Σμύρνη την εθνικιστική μετά την επανάσταση των νεοτούρκων Κεμαλική Τουρκία.
    Ποιος αποκλείει ότι μπορούσαμε να έχουμε Ιωνικό κράτος στην Ιωνία, Θρακικό στην Ανατολική -και όχι μόνον- Θράκη και Κυπριακό ,όπως έγινε μετά το 1960 αν με εθνική στρατηγική αγωνιζόμαστε από το 1913 να κρατήσουμε σαυτές τις προαιώνιες Πατρίδες τους ομόγλωσσους και ομόθρησκους Έλληνες και αν κάναμε παραστάσεις στους Διεθνείς Οργανισμούς για να παύσουν οι διώξεις τους, αντί να τους προσφυγοποιήσουμε και να τους μεταφέρουμε ”με τα ρούχα που φορούσαν” στην τότε μικρότερη Ελλάδα ,η οποία έκτοτε έπαυσε να καθ’ορά σε Ανατολή και Δύση ,όπως ο Δικέφαλος αετός μας και να έχει την μοναδική από την αρχαιότητα (Τρωικό πόλεμο-Μεγαλεξανδρινή Αυτοκρατορία)γεωπολιτική αξία ;;;.
    Δεν θα είχαμε και εμείς τώρα Οργανισμό Ελληνικών κρατών και όχι Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού;;;.

  2. Τρεις κι ο κούκος κοινώς.
    Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και …παρατηρητής το Τουρκμενιστάν.
    Μάλιστα… Μεγάλη επιτυχία !
    Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ..

    Τόσα χρόνια το προσπαθεί ο Ερντογάν κι όλο σβούρες γύρω από μια τρύπα στο νερό κάνει. Στρατιωτικές συνεργασίες , εμπορικές συνεργασίες που μένουν στα χαρτιά και στα λόγια .

    Που είναι το Καζακστάν?
    Που είναι το Ουζμπεκιστάν ?
    Που είναι το Τατζικιστάν ?
    Που είναι το Κιργισταν ?
    Συμμετείχαν?
    Άσε που κάποιοι από αυτούς έχουν διασυνοριακές διαφορές και σκοτώνονται μεταξύ τους, ώστε δεν τους περισσεύει χρόνος να απασχοληθούν με τα θέατρα Ερντογάν ..
    Ακόμα κι ο Αλίγιεφ ,που είναι κι ο μόνος που έχει κάποιου βαθμού γενετική ομοιογένεια με τους Τούρκους , δεν είναι τόσο ηλίθιος , με δύο τρεις τουρκικές κολακείες κι ένα παράσημο, να δώσει πρόσβαση στον Ερντογάν στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που αναλογούν στην ΑΟΖ του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία.
    Κοιτάει απλώς πως θα χρησιμοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται για τα συμφέροντα της τους Τούρκους η νυφίτσα της πρώην Σοβιετικής Δούμας..Την δουλειά του μέχρι τώρα κάνει..

    Για εμάς καλό θα ήταν οι Τούρκοι να στρέψουν την προσοχή τους στην Ογουζ Γιάγκου (περιοχή μεταξύ Αράλης και Κασπίας ) που θεωρούνταν η πατρίδα των Σελτζούκων την οποία αυτοί κατέλαβαν διώχνοντας τους Πετσενεγκους στα τέλη του 8ου μΧ αιώνα κι από όπου τους εκδίωξαν οι Κιπτσακοι στα μέσα του 10ου αιώνα,.. Θα ησυχάζαμε προς ώραν..

    Αλλά θα μου πεις, τι σχέση μπορεί να έχουν οι σύγχρονοι Τούρκοι με τους Σελτζούκους ?
    Η απάντηση είναι σχεδόν καμία! Γενετικές μελέτες έδειξαν πως στο γονιδίωμα των Τούρκων ένα χαμηλό ποσοστό της τάξης μόνον του 8%-12% σχετίζει τις γενετικές του ρίζες με αυτές από την Κεντρική Ασία..
    Κι όσο για τον όρο “Τουρκμενικα ή Τουρκμανικα φύλα” κι αυτός σχετικός είναι. Δόθηκε τον 10 μΧ αιώνα από ένα Πέρση λόγιο (Αλ Μουκαντασι, αν θυμάμαι καλά το όνομα του) για να περιγράφουν τα διάφορα ετερόκλητα Αλταικά φύλα που κατέβαιναν από τον Βορρά και πριν σκοτωθούν με όλους τους υπόλοιπους, σκοτώνονταν πρώτα μεταξύ τους για την κατάκτηση ενός κομματιού γης στην στέπα της Κεντρικής Ασίας. Για την ακρίβεια ο καθιερωθεις όρος δεν προσδίδει κάποια γενετική ομοιογένεια στα Αλταικά φύλα, Τουρκμενις ή Τουρκμανικα ,σημαίνει “κάποιος που μοιάζει με Τούρκο”. Στηρίζεται δηλαδή στα μορφολογικά ,εξωτερικά χαρακτηριστικά των φύλων όπως τα έβλεπαν οι Πέρσες της εποχής του 10ου μΧ αιώνα.
    Κάπως έτσι , όπως εμείς σήμερα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε διαφορές μεταξύ ενός Κινέζου κι ενός Ιάπωνα , όμως εκείνοι τις διακρίνουν καλά με την πρώτη ματιά και σκοτώνονται αιώνες μεταξύ τους.
    Οσο δε, για τις Τουρκμενικες γλώσσες είναι τόσο συγγενικές μεταξύ τους όσο οι Ινδοευρωπαϊκές . Όσο καλά μπορούμε να συνεννοηθούμε εμείς (αν δεν έχουμε κάνει φροντιστηριακα μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής ) με έναν Γερμανό, άλλο τόσο καλά μπορεί να συνεννοηθεί ένας Κιργιζιανος ή ένας Ουιγούρος με έναν Αζερο ή έναν Τούρκο..

    Αν σας πω εγώ ότι είμαι η Βασίλισσα του Σάβα κι αύριο θα έχω γίνει η “Κυρία όλης της Υφηλίου”, θα με πιστέψετε ?
    Άλλο τόσο να πιστέψετε και τις δηλώσεις Ερντογάν που αυτοχρίστηκε ηγέτης της Κεντρικής Ασίας και Χαλίφης των απανταχού Μουσουλμάνων …

  3. ΑΧ… αγαπητή κυρία Μαρία Ν. Παπαδοπούλου ,ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
    Οι Πρόεδροι του Αρζεμπαιστάν , Καζακστάν, Κιργισίας, Ουζμπεκιστάν και ως παρατηρητές ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ,σύνολον έξι (60 υπό την προεδρία του κ.Ερντογάν .

  4. Έχετε δίκιο . Τώρα το είδα . Συμμετείχαν όσοι αναφέρατε. Προφανώς κάτι μου διέφυγε… Παρόλα αυτά οι απόψεις μου για τα Αλταικά φύλα και τον βαθμό της συνοχής τους , συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε όσα ήδη ανέφερα .. Το ίδιο κι οι πεποιθήσεις μου αναφορικά με τις ελάχιστες προοπτικές ενός ρόλου Ερντογάν ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα