Το σύστημα πυραυλικής άμυνας «HİSAR» των τουρκικών πολεμικών πλοίων

27/3/21 | 0 | 0 | 138 εμφανίσεις

Μάρτιος 25, 2021. 19:45. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η «ROKETSAN» ανέπτυξε τον πύραυλο αεροπορικής άμυνας χαμηλού υψομέτρου HİSAR-A + και τον πύραυλο αεροπορικής άμυνας HİSAR-O +, με εγχώρια μέσα, στο πλαίσιο του έργου, το οποίο ξεκίνησε από την προεδρία της αμυντικής βιομηχανίας και  είναι γνωστός ως «HİSAR».

Η «ROKETSAN»  συνεχίζει τις προσπάθειές της για αύξηση των δυνατοτήτων  της αεροπορικής άμυνας των ναυτικών πλατφορμών με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από το έργο HİSAR.

 Το εμπάργκο των  ΗΠΑ

Εμπάργκο του «Mk41 Vertical Shooting System» (VLS) επιβλήθηκε στις φρεγάτες TCG ISTANBUL (F-515), το 5ο πλοίο του έργου MİLGEM, από τις ΗΠΑ .

Από τη μία πλευρά, η ROKETSAN ανέπτυξε το Εθνικό Σύστημα Κατακόρυφης Πυροδότησης (MDAS), ένα από τα πιο κρίσιμα οπλικά συστήματα του TCG ISTANBUL, το οποίο επιτρέπει στους πυραύλους αεροπορικής άμυνας να πυροδοτούν κάθετα και από την άλλη, αναπτύσσει έναν πύραυλο άμυνας για χρήση από το MDAS.

Η εξάρτηση για τον πύραυλο HİSAR-RF, που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN και το πρώτο τεστ πυροβολισμού το 2020, από τον αμερικανικό πύραυλο RIM-162 ESSM Air Defense, που χρησιμοποιείται από τα τουρκικά πολεμικά πλοία μέσω του Mk41 VLS, αναμένεται να τελειώσει.

Πύραυλος ESSM

Ο ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile) που παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Raytheon, χρησιμοποιείται από τις φρεγάτες της κατηγορίας BARBAROS και ορισμένες φρεγάτες της κατηγορίας GABYA (4 εκσυγχρονισμένες φρεγάτες) στο απόθεμα της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Έχει ενεργό κεφαλή αναζήτησης ραντάρ, βάρος 39 κιλών, ταχύτητα 4+ Mach και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων.

Η Roketsan, ένας από τους 100 μεγαλύτερους οργανισμούς αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο, κατασκευάζει ορισμένα μηχανικά και σύνθετα μέρη του πυραύλου ESSM.

Πύραυλος HİSAR-RF

Ο πύραυλος HİSAR-RF, ο οποίος έχει ενεργή κεφαλή αναζήτησης ραντάρ όπως και ο πύραυλος ESSM, αναμένεται να έχει παρόμοια τιμή εύρους με το ESSM.

Ο πύραυλος HİSAR-RF, θα αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο του πυραύλου που χρησιμοποιείται σε ναυτικές πλατφόρμες.

Προβλέπεται ότι θα αλληλεπιδρά με τα άλλα συστήματα ραντάρ στην πλατφόρμα στο μέγιστο επίπεδο, χάρη στον ενεργό ερευνητή ραντάρ και την ισχυρή επικοινωνιακή υποδομή.

Αμυντική Βιομηχανία- SavunmaSanayiST

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας