Η τραγική εμπειρία από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλούς, ακόμη και μη δεξιούς, να δουν με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη.

Όσοι, βεβαίως, γνώριζαν τις συνήθειες του ανδρός είχαν τις επιφυλάξεις τους αλλά δημιούργησαν ψευδαισθήσεις επικαλούμενοι την φράση «το μη χείρον βέλτιστον».

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού πέρασε τα χρόνια του μέλιτος αρχίζει να αποκαλύπτει τους φόβους. Ο Μητσοτάκης μεγάλωσε σε ένα πολιτικό περιβάλλον με την αίσθηση πως είναι περικυκλωμένο από εχθρούς. Ακόμη και οι δικοί του θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εχθρούς.

Αυτό είναι το ένα που καθόρισε την συμπεριφορά του. Το άλλο είναι η αίσθηση του πατρός ότι η πολιτική, ικανοποιεί, μεν, τις φιλοδοξίες μας, είναι, όμως, και ένα μέσο πλουτισμού. Και πέρασε και στον υιό.

Αυτά τα δύο γενετικά χαρακτηριστικά προσδιόρισαν την πολιτική του.

Συν κάτι ακόμη. Κατάλαβε την αγανάκτηση του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, είδε ότι τρίτο κόμμα δεν υπάρχει και έκανε το λάθος να πιστέψει πως είναι αναντικατάστατος.

Έφτιαξε μία πιστή ομάδα, την επέβαλε με αυταρχικό τρόπο στο κόμμα, λειτούργησε αυταρχικά εσωκομματικά και πολιτεύθηκε με την απόλυτη υποστήριξη όλων των ΜΜΕ. Αλλά όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος.

Οι γνωστές μέθοδοι διαχρονικής διαφθοράς κάποτε αποκαλύπτονται. Είτε λόγω φόβου, είτε λόγω αντιτιθέμενων συμφερόντων, κάποια στιγμή όλα θα αποκαλυφθούν.

Αυτή η αποκάλυψη που άρχισε, ήδη, θα οδηγήσει την χώρα σε ένα αδιέξοδο.

Οι αποκαλύψεις διαφθοράς θα αποθαρρύνουν πολλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που στις προηγούμενες εκλογές την ψήφισαν χωρίς να ανήκουν στο κόμμα αλλά για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγήσουν σε ένα μετεκλογικό τοπίο πολιτικής αβεβαιότητας.

Ακόμη και αν ο κ. Μητσοτάκης έρθει πρώτος στις εκλογές κανένας δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του.

Κυρίως, δεν θα θέλουν να συνεργαστούν με την Δεξιά. Αλλά τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα θέλουν να συνεργαστούν και μεταξύ τους.

Οπότε;

Αυτό το οπότε είναι που αποτελεί το αδιέξοδο. Οπότε, ακόμη, τίποτε δεν διαφαίνεται.

Πάντως, αν δεν πάρει αυτοδυναμία, που δεν φαίνεται να παίρνει, κυβέρνηση με επικεφαλής Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκροτηθεί. Εκτός και αν αναζητήσει σωτηρία στην «Ελληνική Λύση». Αλλά, τότε, πάμε σε πολιτικό ανέκδοτο.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το τι θα προκύψει θα το δούμε.

Μακάρι να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

makthes.gr