Το προσφυγικό-μεταναστευτικό

28/2/20 | 1 | 0 | 722 εμφανίσεις


του Νικολάου Γ. Ιντζεσίλογλου
Ομότιμου Καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ

Όσο τα αίτια (πόλεμος στη Μ. Ανατολή και πείνα στην υποσαχάρια Αφρική) που κυρίως προκαλούν το σύγχρονο πρόβλημα του μεγάλου πλήθους των εισερχομένων στην Ελλάδα κατά κύματα προσφύγων και μεταναστών δεν αναιρούνται, και όσο η παρακώλυση εισόδου από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας δεν είναι αποτελεσματική (λόγω της θαλάσσιας φύσης των συνόρων σε συνδυασμό με τη νομική και ηθική υποχρέωση διάσωσης των ναυαγών), όλες οι προτεινόμενες λύσεις είναι εκ προοιμίου αναποτελεσματικές.

Κι εμείς θα τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και θα κατηγορεί ο ένας τον άλλο για αναποτελεσματικότητα, και θα δέρνει ο ένας τον άλλο, ψάχνοντας δήθεν αποτελεσματικές λύσεις, που δεν θα είναι παρά απλές ασπιρίνες ή μάλλον προσπάθειες άμβλυνσης ως ένα βαθμό των δυσμενών συνεπειών του προβλήματος για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Για να μη χαθεί πλήρως ο έλεγχος της κατάστασης και για να μειωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι δυσμενείς κοινωνικά συνέπειες, απαιτείται επειγόντως εθνική ομοψυχία και συμπεφωνημένη από όλα τα κόμματα εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Ειδάλλως τα πολύ χειρότερα για την ελληνική κοινωνία έρχονται στο στενό θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Σκύλλας (χάους) και Χάρυβδης (αυταρχισμού).

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Πως να επέλθει εθνική ομοψυχία αγαπητέ κ.καθηγητά ,όταν οι μεν ομιλούν και γράφουν για μεταναστυευτικό πρόβλημα ,οι δε ομιλούν και γράφουν για προσφυγικό;;;
  Αν δεν συμφωνήσουμε στις λέξεις πως θα ομονοήσουμε;;;.
  Πάντως δεν προβλέπεται να αυτοακυρωθούν οι προσφυγολάτρεις ,που στηρίζουν πολλά καλά και συμφέροντα σαυτήν την νοοτροπία τους, εκτός αν παρακαμφθούν από τις ραγδαίες εξελίξεις και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαική Ένωση, που όπου ν’άναι θα αναμνησθεί τις ημέρες της Οθωμανομουσουλμανικής επεκτάσεως μέχρι την Βιέννη.
  Ο μεγαλεπήβουλος κ.Ερντογάν παντού βλέπει πρώην Οθωμανικές επαρχίες και δυστυχώς έπεισε γιαυτό και όλους τους Ασιάτες του ,που ουδέποτε υπήρξαν Ευρωπαίοι.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  14/6/21 | (2 σχόλια)
  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο