Το Πολυτεχνείο των Τιράνων φωτίζεται με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας

31/10/20 | 0 | 0 | 95 εμφανίσεις

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Τουρκικής Δημοκρατίας, το κτήριο του Πολυτεχνείου των Τιράνων στην πλατεία “Μητέρα Τερέζα” φωτίστηκε με τα χρώματα της σημαίας της Τουρκίας και της σημαίας της Αλβανίας, γράφει το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στην Αλβανία, επιλέχθηκε ένας ειδικός τρόπος για να γιορτάσει την 97η επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ελλείψει τελετών λόγω  της πανδημίας του Covid-19, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο φωτισμός του κτηρίου του πανεπιστημίου, με την ευκαιρία της 29ης Οκτωβρίου, οργανώθηκε υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Στις 29 Οκτωβρίου 1923, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ανακοίνωσε επίσημα το όνομα του έθνους και το καθεστώς της χώρας ως δημοκρατία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και ο Ατατούρκ εξελέγη ομόφωνα ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Έκτοτε, η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της Δημοκρατίας κάθε 29 Οκτωβρίου.

Με την ευκαιρία της 29ης Οκτωβρίου, οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες και τελετές στην Τουρκία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, σημειώνει το Anadolu.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/11/20 | (5 σχόλια)
    (της Κατερίνας Χατζηνικολάου, ιατρού) Ξημερώνει του Αγίου Δημητρίου. Είμαι για έκτη ημέρα θετική στον κορωνοϊό. Ανεβάζω ξαφνικά πυρετό, ενώ τα αρχικά μου συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Πηγαίνω κατευθείαν στο ΑΧΕΠΑ. Ξέρω καλά ότι συχνά τέτοιες μέρες (5η έως 7η) εμφανίζονται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας