ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
1.-Είναι λάθος να δίνεις για δεύτερη φορά απόλυτη εξουσία σε ένα πρόσωπο. Όσο και να προσπαθεί να συγκρατηθεί, η απόλυτη εξουσία το διαφθείρει. Η εξουσία διαφθείρει, γενικώς. Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Η χθεσινή ειρωνία Μητσοτάκη περί black friday και Συριζα δείχνει την αλαζονεία τους. Και αυτά που βλέπετε είναι, μόνο, τα επιφαινόμενα. Πίσω τα πράγματα είναι, ακόμη, χειρότερα.
2.-Υπάρχει μια γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων στην κοινωνία. Τα μεγάλα ποσοστά αποχής μπορεί να μην αμφισβητούν την διαδικασία ανάδειξης κοινοβουλίου και κυβέρνησης αλλά απονομιμοποιούν το πολιτικό σύστημα. Επι της ουσίας και με βάση τις ουσιώδεις δημοκρατικές αρχές η κυβέρνηση και η βουλή είναι απονομιμοποιημένες πολιτικά. Τυπικά, κατά το σύνταγμα, κυβερνούν. Το σύνταγμα και τους νόμους, όμως, τα φτιάχνουν οι πολιτικές μειοψηφίες στην κοινωνία που έχουν εγκλωβίσει το πολιτικό σύστημα και εμφανίζονται πλειοψηφικές πολιτικά. Και οι μειοψηφίες αυτές είναι πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες και διανοούμενοι που αναπαράγουν το κυρίαρχο, μέχρι σήμερα, αφήγημα. Ένα αφήγημα που προβληματίζει την κοινωνία.
3.-Εδώ και πολύ καιρό η χώρα στερείται αντιπολίτευσης. Αυτό δημιουργεί ανωμαλίες στη λειτουργία, έστω και της ψευδούς δημοκρατίας που θεωρούμε ως πολιτικό καθεστώς της χώρας. Αυτή η ανωμαλία σε συνδυασμό με τον εκφυλισμό και την πολιτική εξαγορά της δικαιοσύνης και την στοίχιση των ΜΜΕ στις κυβερνητικές λίστες για χρηματοδότηση, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη χώρα. Στην ουσία έχουμε μια ολιγαρχία που κυβερνά και αναπαράγει την εξουσία της χωρίς κανέναν έλεγχο.
4.-Ο Συριζα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τείνει να εκλείψει απο το πολιτικό σκηνικό. Οι βαθιά ιδεοληπτικές αριστερές τάσεις του αναπαρήγαγαν και στην περίπτωσή του τις παθογένειες που είναι γνωστές στην ιστορική εξέλιξη της αριστεράς απο την εποχή του Μαρξ. Ο φραξιονισμός και η διάλυση είναι η πρώτη βεβαιωμένη πρόβλεψη ενός αριστερού φαινομένου.
5.-Τα μικρά κόμματα βρίσκονται στα όρια της σοβαρότητας. Περισσότερο μοιάζουν ως προσωπικά επαγγελματικά καταστήματα ή καταστήματα ορισμένων θεσμών, παρά ως πολιτικοί σχηματισμοί.
6.-Το ΚΚΕ είναι μια ιδεολογική σέχτα με χαρακτηριστικά περισσότερο στοάς παρά κόμματος.
7.-Απομένει το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει δύο μεγάλες αδυναμίες. Η μια είναι το παρελθόν του το οποίο το επιβαρύνει δυσανάλογα σε σχέση με την πολιτική που εφραμόστηκε. Χρειάζεται μεγάλη και πολυσέλιδη ανάλυση για να αναλυθεί το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε στη μεταπολίτευση. Εισήγαγε καινοφανείς ιδέες και πρακτικές και, κυρίως, αναπαρήγαγε τη διαφθορά αλλά παραβλέπονται πολλά τα οποία έκανε και είχε ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Εν πάση περιπτώσει, στο συλλογικό υποσυνείδητο της κοινωνίας το ΠΑΣΟΚ ως ιστορική αναφορά, λειτουργεί μάλλον, αρνητικά. Και αυτό είναι ένα βάρος για τον σημερινό πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη.
Το άλλο που βαραίνει την ηγετική του ομάδα είναι ότι η συνέχεια του Κινήματος δεν ήταν γραμμική. Ένα μεγάλο κενό υπάρχει μεταξύ της προηγούμενης γενιάς του, που διαχειρίστηκε και τις κυβερνητικές υποθέσεις πολλά χρόνια και είχε κυβερνητική πείρα και της σημερινής η οποία, κατά το πλείστον, αποτελείται απο νέους ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές προσλαμβάνουσες απο την προηγούμενη.
Αυτό το κενό δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή πολιτικής.
8.-Το κρισιμο ερώτημα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα παραμείνει στην αρνητική πρόσληψη των εξελίξεων και στην ενεργό αποχή της απο τα πολιτικά τεκταινόμενα ή θα αποδεχθεί ως πυρήνα μια αντιπολιτευτική συσπείρωση γύρω απο τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.
Η απάντηση θα φανεί το προσεχές διάστημα. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το πρόκριμα.
spot_img

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Σαββίδη πολύ καλή ανάλυση όπως πάντοτε, αλλά την 8η παράγραφο τι την θέλατε;
    Τα στοιχεία που αναφέρετε δεν δείξανε ποιοι είναι;; Αυτοί δεν είναι από αυτούς που μας οδήγησαν;;;
    Συγχωρέστε με γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάτι νέο που θα προκύψει από νέους πεπαιδευμένους
    Έλληνες. Γι αυτό χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά και θυσία από όλους μας, πρωτίστως δε από σας και κάποιους συνειδητοποιημένους συναδέλφους σας… Όχι από αυτούς που εκτελούν τις εντολές των εκδοτών και τις αποφάσεις των αγνώστων… Παιδιά και παιδεία λοιπόν… Με τιμή ΣΑΘ

  2. Όταν έζησες και γνώρισες από μέσα, λόγω επαγγελματικής ιδιότητος -όπως ο κ. Σαββίδης- την πολιτική Ιστορία της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος, μπορείς να περιγράψεις πληρέστερα και να εκτιμήσεις καλύτερα τα σημερινά συμβαίνοντα , όπως κάνει στο σημερινό του άρθρο ο κ. Σαββίδης .
    Ανάλογες γνώσεις και εμπειρίες έχω και εγώ που γνώρισα και έζησα ”από μέσα το Κράτος” από το 1963-1993, με μάτια και αυτιά ανοιχτά ”μπαίνοντας και στην φωτιά”, ιδίως τις δύσκολες 10ετίες 1964-1974 και 1981-1991.
    ΟΜΩΣ ασχέτως και αν οι περιγραφές και εκτιμήσεις είναι άριστες όλοι όσοι διαβλέπουν κινδύνους για την Πατρίδα , θα πρέπει να προτείνουν εφικτές λύσεις και να δεν τις ”βλέπουν” τώρα να μη ”μαυρίζουν τις ψυχές των νεοελλήνων και ιδίως της νεολαίας με καταγγελίες δυσαπόδεικτες και ανησυχίες υπερβολικές για το μέλλον τους , το οποίο παραλλήλως δεν μπορούν να το ”μανουβράρουν” .
    Η σημερινή πολιτική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και στον Σύριζα είναι η κάθαρση της ”ύβρης τους” στα 40 χρόνια της αλλοτριώσεως της ελληνικής κοινωνίας και της καταπτώσεως μέχρι γελοιοποιήσεως των θεσμών όταν κυβέρνησαν ,μαζί με την ”εκδίκηση” των Ελλήνων και της ενδόξου Ελληνικής Ιστορίας , η οποία ουδέποτε κατέγραψε την σημερινή γενική παρακμή.
    Υ.Γ Πολύ δύσκολα θα πειστούν οι νέοι Έλληνες ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν τον Κιμ της Βόρειας Κορέας -μπορούσε να αποφύγει το black friday,αλλά μάλλον το είπε για να το ακούσει ο ”ταπεινός” αλλά και ”άχαστος” κ. Τσίπρας, που είχε για μπρέκφαστ τον κ. Μητσοτάκη το 2018-, ο δε κρατικός τομέας και ιδίως η Δικαιοσύνη αν δεκάζονται -αλλά με υποψίες δεν καταδικάζονται-είναι γιατί οι λειτουργοί του δεκάζονται παντοιοτρόπως ή ”για να σώσουν το τομάρι τους” ,η για να πλουτίσουν,
    ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .
    Η ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ -ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ-ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΙ ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.

    • Εσύ από πού γνώρισες από “μέσα” την Μεταπολίτευση; Από το αστυνομικό τμήμα; Ως χωροφύλακας, ήσουν Δ.Υ., αναγκασμένος να χειροκροτείς όλες τις κυβερνήσεις. Τον καιρό τής δικτατορίας, ως χωροφύλαξ, φώναζες “ζήτω η Επανάστασις και ο Παπαδόπουλος” και μη μού πεις όχι, διότι θα φανείς ακόμη πιο γελοίος απ’ ό,τι είσαι. Ουδέποτε υπήρξες ελεύθερος άνθρωπος, ώστε να μπορείς να κρίνεις ελευθέρους ανθρώπους, που δεν θέλησαν ποτέ να υπαχθούν/δεσμευτούν, ούτε επαγγελματικά, ούτε πολιτικά και γι αυτό, εν τη αγνοία και βλακεία που σε διακρίνει, τούς χαρακτηρίζεις ελαφρά τη καρδία ΟΦΑ. Προσβάλλεις και ύστερα κάνεις παράπονα ότι σε … θίγουν!

      ΥΓ: Η σύγκριση τού εαυτού σου με τον αρθρογράφο μού φέρνει στο μυαλό την λαϊκή ρήση “έβαλε και η αλεπού τη μούρη της με τούς πραματευτάδες”.

      • ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ 2ΕΤΙΑ 1964/65 ΚΑΙ 1973/74.
        ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ -ΣΑΝ ΕΣΑΣ -ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ- ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΕΝ -ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΗ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.
        Τόσα χρόνια με ”δοξολογείτε” αλλά εγώ διατηρώ την ελευθερία μου.
        Αλήθεια πόση κακία έχετε και πόση ειρωνεία -το ομολογώ-δέχεστε από εμένα.
        Υ.Γ Πάλι χάσατε στο σημερινό μας ”τάβλι”-να είστε καλά-.

  3. Το μόνο σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης αυτήν την στιγμή, είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης, οι 40ρηδες που μόλις αποχώρησαν από τον Σύριζα, αν δείξουν μετριοπάθεια, συγκροτημένο λόγο και προτάσεις κυβερνησιμότητας, είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη.

    Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση και όχι τρελαμένους μπαχαλάκηδες, λαϊκιστές και ανεκδιήγητα συριζόσκυλα τύπου Πολάκη, που βγάζουν δικαστές σε επικήρυξη και δεν τρέχει κάστανο.

    • Κάτι ανάλογο είχα γράψει προ 5νθημέρου για το αναμενόμενο μέχρι τα Χριστούγεννα μετριοπαθές κόμμα , το οποίο μπορεί να προκύψει από την συμπόρευση του σημερινού ΠΑΣΟΚ και αυτής της 12άδος της-αν αποδειχτεί μετριοπαθούς- Αριστεράς, που θα είναι όπως επί του όλου ΠΑΣΟΚ το μορφωμένο ΠΑΣΟΚ με τους προ του κ. Τσίπρα Προέδρους της, για να αφήσουν στο ”χρονοντούλαπο ”της Ιστορίας το ΤσιπροΚασσελάκειο μόρφωμα , που δύσκολα θα επιβιώσει μετά τις Ευρωεκλογές.
      Ε… τότε θα γλυτώσουμε από τον Πολάκη , αλλά φίλε, πότε θα γλυτώσουν οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ και εγώ με από τον υβριστή μου Κρητικό κ. Επισκέπτη.
      ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ -ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ- ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ” ΠΝΙΞΟΥΝ” ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.

      • Καιρός ήταν να πάνε στο διάολα τα συριζόσκυλα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Χιλιάδες πράγματα πρέπει να γίνουν. Κάποια όπως στην απονομή δικαιοσύνης π.χ., δε θα γίνουν ποτέ. Ποιος θα τους φοβερίσει; Ο Φλωρίδης; Αστεία πράγματα. Η ελληναρία θέλει Thatcher. Τελεία και παύλα.

        Σ’ έχει στοχοποιήσει ο Επισκέπτης, επειδή είσαι γαλάζιο κομματόσκυλο. Εντάξει, είμαι κι εγώ από το ’19.

        • Δηλαδή το 41% που ψήφισε με λογική και όχι με συναισθήματα είναι κομματόσκυλα;;;ΚΑΙ ποιος δίνει αυτόν τον χαρακτηρισμό και γιατί βρίζει εδώ και οχτώ χρόνια ;;;.
          Μήπως όλα αυτά είναι εκφάνσεις του φασισμού, που δεν πρέπει να χωράνε στις μεταξύ μας συζητήσεις στις σοβαρές Ανιχνεύσεις;;;.
          ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο Κ.ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.
          Υ.Γ Μετά από τα 40 ”εμβληματικά” χρόνια των αριστεροπροοδευτικών ιδεοληψιών και αγκυλώσεων ούτε ο Χριστός δεν μας σώζει σε μια 4ετία.
          ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΦΙΛΕ.

          • Όχι, ρε συ. Για μένα & για σένα λέμε. Ας πούμε ότι εμείς είμαστε. Δε μπορούμε να μιλάμε όμως γενικά για το 41%. Ok, υπάρχει ισχυρό ποσοστό πιστών ΝΔ μια ζωή, αλλά υπάρχει και η νέα γενιά που ψήφισε μαζικά, που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κομματόσκυλα. Τα νέα παιδιά βάζοντας τα πεπραγμένα Σύριζα και ΝΔ δίπλα-δίπλα, δεν είχαν καν δίλημμα τι να ψηφίσουν. It was a no-brainer, που λένε.

            Είναι μέρος του παιχνιδιού το βρισίδι στο Internet. Εδώ είναι εντελώς light η κατάσταση σε σχέση με άλλα fora. Don’t worry about it.

          • Σού γράφω/απαντώ, διαβάζοντας τα σχόλιά σου στο email μου. Ανοίγοντάς το μόλις προ ολίγου, βρήκα 11 ειδοποιήσεις, από τις οποίες οι 7 τού ΣΑΝ. Τις τσέκαρα και τις έσβησα χωρίς να τις ανοίξω, όπως κάνω συνήθως. Αν τύχει δω κάποια είναι επειδή διαβάζω κάποιο άρθρο και τα σχόλια και υπάρχει και δικό του. Λοιπόν, μην τού γράφεις αγγλικά, διότι δεν καταλαβαίνει. Δεν ξέρει καμμία ξένη γλώσσα, αλλά έχει … τρία πανεπιστημιακά διπλώματα (my ass), κατ’ ομολογίαν του, που τον έχω ρωτήσει πια είναι, αλλά κάνει τον Κινέζο.
            Άντε, αρκετά ασχολήθηκα πρωί-πρωί με δαύτον.

        • “Σ’ έχει στοχοποιήσει ο Επισκέπτης, επειδή είσαι γαλάζιο κομματόσκυλο”

          Για να γράφεις κάτι τέτοιο, μάλλον παράπονα πάλι πρέπει να έχει κάπου κάμει ο “μπέμπης”. Όχι, πέφτεις εντελώς έξω. Δεν έχω στοχοποιήσει απολύτως κανέναν, απλώς δεν αντέχω να διαβάζω βλακείες κι επιπλέον με ενοχλεί ο αρρωστημένος εγωισμός του, που δεν τον αφήνει να παραδεχτεί ούτε το παραμικρό του λάθος, όταν τού διορθώνεις κάτι και η κουτοπονηριά του να προσπαθεί να διαστρεβλώσει αυτό που τού λες κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει. Ο τύπος θέλει να επιβάλει τις απόψεις του και δεν ανέχεται αντιρρήσεις. Είναι 80 χρονών και δεν μπορεί να προσαρμοσθεί πια. Έπιασε αργά το μαραφέτι στα χέρια του. Αυτό είναι όλο. Αν στοχοποιούσα τα κομματόσκυλα, τότε γιατί δεν στοχοποίησα κι εσένα;

    • Η αντιπολίτευση με το παρόν εκλογικό σύστημα βρίσκεται ανάμεσα στον βράχο και στο ρέμμα. Ο διπολισμός σε σχέση με την ενισχυμένη αναλογική δεν πρόκειται να εκκινήσει κάποια εξέλιξη και ανάπτυξη.
      Εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι το βασικό μας πολιτικό πρόβλημα είναι η αστική τάξη που (δεν) έχουμε.

      • Μου δίνετε την ευκαιρία για έναν προβληματισμό. Η αστική τάξη και ο εθνικός ρόλος της ήταν προϊόντα της βιομηχανικής εποχής. Πριν το αστικό σύστημα γίνει ιμπεριαλιστικό. Αν ο όρος ταυτιστεί με την κυρίαρχη τάξη στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, σήμερα η τάξη που διαμορφώνεται δεν έχει τα κλασικά αστικά χαρακτηρσιτικά. Ούτε και τις πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές της αστικής τάξης. Το είδος του σημερινού οικονομικά κυρίαρχου είναι ο τύπος χωρίς αίσθηση ορίων, ηθικών, πολιτικών, εθνικών, οικονομικών με κυρίαρχη την αβεβαιότητα (σήμερα εκατομμυριούχος, αύριο πένης) και χωρίς χρονική και χωρική αναφορά. Με αυτήν ως κυρίαρχη τάξη τι περιμένετε; Ποιο είδοςκράτους και ποια υποστήριξη του έθνους;

        • ομολογώ ότι δεν χρησιμποιώ τους όρους ορθά (τουλάχιστο όχι όσον αφορά την κοινώς αποδεκτή έννοια των όρων).
          Εννοώ τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα (όχι απαραίτητα όμως τα ανώτατα) του δευτερογενή και τριτογενή τομέα.
          Αυτοί δηλαδή οι οποίοι έχουν αρκετά μεγάλο εισόδημα για να κερδίσουν τα περισσότερα από μια ανάπτυξη αλλά παράλληλα και αρκετά χαμηλό για να χάσουν τα πάντα από μια παρακμή.

        • Ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα που εκδηλώνεται με την αποχή (και την επιβεβαίωση της αιτίας της με το ξήλωμα του Συριζα αλλά και το ξεμασκάρεμα όλων των κομμάτων). Στην εποχή μας: μετά το κρατικό σύστήμα, μετά την αστική τάξη και την οικονομία της Παραγωγής, βρισκόμαστε χωρίς καν Κοινωνία. Η διεθνής ελίτ που κυβερνά (από τον καιρό που η κυριαρχία έγινε “διακυβέρνηση” επιτάσσει την αμερικανοποίηση της πρωθυπουργίας (ως σκέτης administration), των κομμάτων (ως υπηρετριών του “εκσυγχρονισμού”) και των συνειδήσεων (για αντικατάσταση της ζωής από το life-style και της πολιτικής από την κουλρούρα της κλειδαρότρυπας και του woke ύπνου. Το ζήτημα είναι πρώτα να ξαναγίνουμε Κοινωνία και να σώσουμε το Έθνος μας. Πριμοδοτώντας οποιοδήποτε από τα συστημικά κόμματα πριονίζουμε το κλαδί που κρέμμεται η Ελλάδα. Το καραγκοζιλίκι του δήθεν πολιτικού συστήματος δεν σώζεται με την ψευτοδημοκρατία της αντιπολίτευσης.

  4. ”DON’T WORRY ABOUT IT ” -αγαπητέ κ. Β.Μ -αλλά μόνο για μένα , συνεχώς και με τέτοιο λεξιλόγιο και στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ που δεν είναι ιστότοπος ”των παιδιών της πιάτσας”;;;.
    NEVER MINT και για μένα και θα συνεχίσω ,αλλά άνθρωποι είμαστε και θα ήθελα να” εξανθρωπιστούμε” ΟΛΟΙ ,όταν μάλιστα κάθε μέρα ”βλεπόμαστε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα