Μάιος 10, 2024. Ελλάδα.

Το Πεντάγωνο ανέφερε την Παρασκευή ότι ο όγκος της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κατά τη θητεία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανήλθε σε 51,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δήλωση του Πενταγώνου ανέφερε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει περισσότερα από 51,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν».

Η δήλωση εξηγεί ότι 50,6 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν μεταφερθεί από την έναρξη της της  ρωσικής εισβολής.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησε να διαθέσει 400 εκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ένα υπόμνημα που απευθυνόταν στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε: «Υπό την εξουσία που μου ανατίθεται ως Προέδρου απο το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, εκχωρώ στον Υπουργό Εξωτερικών την εξουσία να κατευθύνει την απόσυρση έως και $ 400 εκατομμύρια σε αμυντικό υλικό και υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας και της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες, μέσω της υλικής, στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης που παρέχουν στο Κίεβο, επιδιώκουν να παρεμποδίσουν τους στόχους της ρωσικής επίθεσης, αλλά η Μόσχα έχει επιβεβαιώσει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Ντονμπάς δεν θα σταματήσουν παρά μόνο όταν οι στόχοι επιτευχθούν, γράφουν σήμερα τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team