Το ντοκιμαντέρ «40 χρόνια αγώνα για τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής’ Ένωσης Ξάνθης»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Με τίτλο «Έτοιμο για προβολή το ντοκιμαντέρ για τον 40 χρόνια αγώνα για τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής’ Ένωσης Ξάνθης» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler, της Τουρκίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και τα εξής:

‘Το ντοκιμαντέρ, που αφορά τον συνεχιζόμενο αγώνα για τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής’ Ένωσης Ξάνθης από το 1983, αφηγείται τη διαδικασία κλεισίματος της υπόθεσης από το ελληνικό κράτος. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην αίθουσα της ‘Τουρκικής’ Ένωσης Ξάνθης.

Το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ‘Τουρκική’ Ένωση Ξάνθης αφορά την πολιτική του ελληνικού κράτους ότι «Δεν υπάρχουν Τούρκοι στη ‘Δυτική Θράκη’» και την αναστολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου με την αφαίρεση των πινακίδων του στις 7 Δεκεμβρίου 1983 και την υπόθεση κλεισίματος που σχηματίστηκε κατά του συλλόγου.

Η ‘Τουρκική’ Ένωση Ξάνθης  είχε παραπέμψει το θέμα στo ΕΔΑΔ

Στη ‘Δυτική Θράκη’,  η ‘Τουρκική’ Ένωση Ξάνθης   η οποία έκλεισε με δικαστική απόφαση το 1983 με την αιτιολογία ότι είχε τη λέξη «τουρκική» στο όνομά της, παρέπεμψε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το 2005, αφότου οι εγχώριες νομικές διαδικασίες δεν απέφεραν αποτελέσματα.

Στην υπόθεση, η οποία ολοκληρώθηκε το 2008, το ΕΔΑΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «παραβιάστηκε το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δικαίωμα στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι» με το κλείσιμο σωματείων που ανήκουν στην ‘τουρκική’ μειονότητα και καταδίκασε την Ελλάδα.

Με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ, η αγωγή της ‘Τουρκικής’ Ένωσης Ξάνθης για την αποκατάσταση του επίσημου καθεστώτος της απορρίφθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ‘Τουρκική’ Ένωση Ξάνθης – 40 Χρόνια Αγώνα για τα Δικαιώματα» θα προβληθεί στην αίθουσα της ‘Τουρκικής’ Ένωσης Ξάνθης την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, 40 χρόνια μετά τη δικαστική απόφαση κλεισίματος της από το ελληνικό κράτος’.

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα