Το ναυτικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τελετή Υπογραφής Ναυτικών Τορπιλών και Πυραυλικών Συστημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τουρκία, κατά την οποία «η Υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας παρέδωσε το οπλικά συτστήματα για την κάλυψη των αναγκών της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο τούρκος υπουργός άμυνας Yaşar Güler, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας Δρ. Haluk Görgün, ο Διοικητής των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu κ.α..

Ο τούρκος υπουργός άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η Τουρκία έχει κάνει μεγάλες και ολοκληρωμένες ανακαλύψεις στην αμυντική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Ο βασικός παράγοντας πίσω από αυτές τις ανακαλύψεις είναι η ισχυρή βούληση υπό την ηγεσία του Προέδρου μας και η αποφασιστικότητα της αμυντικής βιομηχανίας μας, των Τούρκων μηχανικών και επιχειρηματιών. Η Τουρκία αποτελεί πλέον παραγωγική βάση τεχνολογιών αιχμής χάρη στην τεχνολογική της υποδομή, την παραγωγική της ικανότητα και τις μηχανολογικές της δυνατότητες. Η αυξούμενη αξία της επωνυμίας των προϊόντων μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στη διεθνή αγορά είναι επίσης λόγος υπερηφάνειας.

Όπως είπε και ο Ibn Khaldun, «η γεωγραφία είναι πεπρωμένο». Οι θάλασσές μας είναι ο προστάτης και ο πολλαπλασιαστής της ισχύος αυτού του πεπρωμένου. Επομένως, δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη να έχουμε ισχυρές Ναυτικές Δυνάμεις για να προστατεύσουμε το δίκαιο της χώρας μας που περιβάλλεται από θάλασσες σε τρεις πλευρές.

Με αυτή τη συνείδηση έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε μεγάλη πρόοδο στη ναυτική αμυντική βιομηχανία προκειμένου να καταστήσουμε το ένδοξο Τουρκικό Ναυτικό ακόμα πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και πιο ισχυρό.

Σήμερα, η AKYA, η εγχώρια και εθνική υποβρύχια τορπίλη μας, ο ATMACA, ο εθνικός μας πύραυλος κρουζ, και ο πύραυλος SAPAN, ως προς τον οποίο έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για μαζική παραγωγή, είναι από τα νεότερα προϊόντα της δουλειάς μας στον τομέα αυτό.

Όλα αυτά θα συνεισφέρουν σημαντικά στις αποστολές του Ναυτικού μας, τόσο στα χωρικά μας ύδατα όσο και στα διεθνή ύδατα. Στην πραγματικότητα, χάρη σε αυτά τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που καταδεικνύουν το επίπεδο της εγχώριας εθνικής αμυντικής βιομηχανίας μας, οι Ναυτικές μας Δυνάμεις:

-Θα αυξήσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή τους ικανότητα στη Γαλάζια Πατρίδα μας.

-Θα συνεχίσουν αποτελεσματικά τις δραστηριότητές τους για τη διεθνή ασφάλεια και την υποστήριξη της ειρήνης.

-Θα ενισχύσουν περαιτέρω τη διακεκριμένη θέση τους μεταξύ των κορυφαίων ναυτικών δυνάμεων του κόσμου.

Η σημασία αυτών των έργων της αμυντικής βιομηχανίας μας γίνεται καλύτερα κατανοητή δεδομένων των απειλών και των κινδύνων που δημιουργούν οι κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή μας και τον κόσμο.

Από αυτή την άποψη, αντιλαμβανόμαστε την εγχώρια εθνική αμυντική μας βιομηχανία ως αναπόσπαστο παράγοντα της επιβίωσής μας. Με αυτή την κατανόηση, συνεχίζουμε την ισχυρή συνεργασία μας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδιαίτερα με τον Οργανισμό Αμυντικής Βιομηχανίας μας.

Όπως αποφασίσαμε στην τελευταία Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε το νέο αεροπλανοφόρο μας, νέες φρεγάτες, πλοία περιπολίας ανοικτής θαλάσσης, νέους τύπους πλοίων αποβίβασης, νέας γενιάς ναρκοκυνηγετικά και εθνικά σκάφη επίθεσης το συντομότερο δυνατό. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοποριακές επιτυχίες μας, θα εργαστούμε με αποφασιστικότητα, πίστη, ακούραστα. Γιατί κάθε επιτυχία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο ενισχύει τη δύναμη του στρατού μας αλλά συμβάλλει τα μέγιστα και στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας μας και αυξάνει την επιρροή μας στη διεθνή σκηνή”.[…]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα