Το «Μακελειό», ο Ε.Μαρινάκης και «οι προσωπικές ιστορίες» – Η απαγόρευση διανομής & η δικαστική απόφαση 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 10:14): Η ημερήσια εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» του εκδότη Στέφανου Χίου, δεν κυκλοφόρησε σήμερα Σάββατο (έκδοση που καλύπτει Σάββατο και Κυριακή) κατόπιν αποδοχής της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του πρακτορείου «ΑΡΓΟΣ», Ευάγγελου Μαρινάκη, η οποία κατατέθηκε εχθές (12/11).

Η εφημερίδα στο ένθετό της «ΜΑΚ TV» αναφερόταν σε μια «προσωπική υπόθεση» του εφοπλιστή Ε.Μαρινάκη, αναπαράγοντας ταυτόχρονα και σημεία από την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλου στην Βουλή στην οποία επιτίθετο στον Ε.Μαρινάκη για μία άλλη υπόθεση που «αφορούσε» -κατά τον Κ.Βελόπουλο- εμπλοκή του Ε.Μαρινάκη σε παράνομη δραστηριότητα (Noor 1).

Το περιεχόμενο του ένθετου ΜΑΚ ΤV διαφημίστηκε την Πέμπτη στην τηλεόραση και σε άλλα ΜΜΕ και κατ’ αυτό τον τρόπο προφανώς ενημερώθηκε ο Ε.Μαρινάκης για το περιεχόμενο του άρθρου που τον αφορούσε.

Προσέφυγε λοιπόν με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας του ενθέτου και την παύση διαφήμισης του περιεχομένου του, το οποίο δεν αφορούσε πολιτικά ή επιχειρηματικά ζητήματα, αλλά προσωπικές οικογενειακές υποθέσεις του Ε.Μαρινάκη.

Στις 17.15 εχθές Παρασκευή (12/11) ο Ε.Μαρινάκης έλαβε προσωρινή διαταγή η οποία έκανε δεκτό το αίτημά του και ορίστηκε ως ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών η… 17η Νοεμβρίου και ημέρα Τετάρτη! 

Η εφημερίδα αφαίρεσε το ένθετο, όπως φάνηκε από την εν συνεχεία εξέλιξη, αλλά… άλλαξε και το εξώφυλλό της, πλέον, με αναφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας της, μεταχειριζόμενη την γνωστή στους αναγνώστες της, ιδιαίτερα αιχμηρή κριτική, εν προκειμένω κατά Ε.Μαρινάκη, περιέλαβε στο εξώφυλλό της το απαγορευμένο με δικαστική απόφαση ένθετο και με αυτή τη μορφή όδευσε για διανομή. 

Στο πρακτορείο όμως, που είναι ιδιοκτησίας Ε.Μαρινάκη, αρνήθηκαν να διανείμουν την εφημερίδα έστω και χωρίς το ένθετο καθώς θεώρησαν ότι καλύπτονται από τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται «η δημοσίευση παντός κειμένου παρέχοντος συκοφαντικά γεγονότα ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ε.Μαρινάκη στο μέλλον και να απαγορευθεί κάθε αναφορά στο ονοματεπώνυμό του ευθέως ή υπό χαρακτηρισμό περιφραστικό ή μη».

Η ιδιοκτησία του πρακτορείου έκρινε ότι το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής, βάσει της συγκεκριμένης διατύπωσής της, δεν αφορούσε μόνο το ένθετο ΜΑΚ TV αλλά και οτιδήποτε γραφεί σε βάρος του ιδιοκτήτη από το «Μακελειό», τουλάχιστον μέχρι τη συζήτηση, και απαγόρευσε εντελώς την κυκλοφορία της. 

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για όλα τα παραπάνω τα οποία όμως επιφυλασσόμαστε να τα διατυπώσουμε αφότου εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη η οριστική απόφαση των ασφαλιστικών.

Το pronews.gr δεν δημοσιεύει ούτε εξώφυλλο του ενθέτου, ούτε το εξώφυλλο της εφημερίδας, αν και η νομική ομάδα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι «η απόφαση αφορούσε μόνο το ένθετο και όχι την εφημερίδα ολόκληρη», αλλά η πλευρά Ε.Μαρινάκη υποστηρίζει πως «η προσωρινή διαταγή αφορά οτιδήποτε τον θίγει είτε το ένθετο είτε το κυρίως σώμα της εφημερίδας.

Θα αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης και θα σχολιάσουμε και το περιεχόμενό της, καθώς θα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό δεδικασμένο που αφορά όλο τον Τύπο, όχι τόσο ως προς το περιεχόμενο (πάγια θέση μας είναι ότι δεν πρέπει  σε καμία περίπτωση τα προσωπικά-οικογενειακά θέματα να αποτελούν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου και έκθεσης στο αναγνωστικό κοινό από τα ΜΜΕ), αλλά ως προς το θέμα γενικότερα του μονοπωλίου διανομής του Τύπου.

Διαβάστε εδώ την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Ε.Μαρινάκη κατά της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ και του Σ.Χίου.

Η εκδότρια εταιρεία της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» με αφορμή όλα τα παραπάνω εξέδωσε την ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑ 04:17. “ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ” ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΗΡΩΪΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΤΟ “ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ” ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ “ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕΖΙ”

«Κι όμως όλα αυτά που σας περιγράφουμε είναι αλήθεια. Κι όμως όσα σας αναφέρουμε συμβαίνουν εν έτει 2021, στη Δημοκρατική Ελλάδα. Κι όμως όσα σας περιγράφουμε, συνειδητοποιούμε πως αφορούν το μοναδικό πρακτορείο στην Ελλάδα, το μονοπώλιο του “Άργους”, ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου για τυχόν εμπλοκή του στο ναρκόπλοιο Νοοr 1, Ευάγγελου Μαρινάκη

«Οι υφιστάμενοι και εργαζόμενοι του εφοπλιστή και των κυρίων Π. Τζένου και  Ι. Κουρτάκη (πρωτοπαλίκαρα και σκιώδη αχυράνθρωποι του επιχειρηματία), απαγόρευσαν στις εγκαταστάσεις του Άργους την είσοδο του υπευθύνου κυκλοφορίας κατά το Νόμο, της εφημερίδος μας, κάτι που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία του Άργους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία.

(…) Το πρακτορείο Άργος ως γνωστόν βάσει των κείμενων διατάξεων είναι όχι μόνον υποχρεωμένο αλλά επιβεβλημένο να επιτρέπει καθημερινά την είσοδο στον κατά Νόμο υπεύθυνο της εφημερίδος μας για να επιτηρεί και να φροντίζει την απρόσκοπτη μεταφορά και διανομή του φύλλου.

Μάλιστα- κατά την ενημέρωση που έλαβε ο εκπρόσωπός μας στο Άργος, φύλακες και υπεύθυνοι διανομής απείλησαν τον άνθρωπό μας πως… εάν δεν αποχωρήσει, θα καλέσουν την αστυνομία για να τον πάνε αυτόφωρο!

Ως εκ τούτου η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/1033417_mplokaran-tin-kykloforia-tis-efimeridas-makeleio-eihe-arthro-gia-ton
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα