φωτο από το κανάλι Alsat.mk

Νοέμβριος 21, 2023. Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Alsat των Σκοπίων το μέλος του Κινήματος «Vetëvendosje», ο Έλβις Χότζα, σχολίασε τις τελευταίες φήμες για επέκταση του κόμματος του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, «Αυτοδιάθεση» στους Αλβανούς της Βόρειας Μακεδονίας, όπως δημοσιεύει η Telegrafi.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την επέκταση της Αυτοδιάθεσης στη Βόρεια Μακεδονία, ο Χότζα είπε:

 «Δεν μπορώ να δώσω ακριβή απάντηση, αφού είμαστε ‘Αυτοδιάθεση’ και όπως  το λέει και η ίδια η λέξη θα πρέπει να είναι πράξη τοπικής αυτοδιάθεσης.

Ωστόσο, υπάρχουν ακτιβιστές της Αυτοδιάθεσης που κυκλοφορούν εδώ, στα Σκόπια, και αν το αποφασίσουν, έχουν απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσουν ένα  «Κίνημα Αυτοδιάθεσης», όπως επίσης έχουν ακόμη και την πλήρη ελευθερία να κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές», είπε μεταξύ άλλων ο Χότζα.

«Τα μπλόκα (τα κόμματα) εδώ, για το καλό των Αλβανών, είναι χωρισμένα και ανοιχτά. Δηλαδή είναι γνωστό ότι το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση – DUI, είναι το κόμμα του καθεστώτος και αυτό το καθεστώς ανήκει σε μια ‘Μακεδονία’ στην οποία οι Αλβανοί δεν υπάρχουν.

 Η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» από την άλλη,  είναι ένα κόμμα, ακόμα αναποφάσιστο και φαίνεται ότι μάλλον προσπαθεί να μείνει στο DUI.

Από την άλλη, έχουμε ένα αντιπολιτευτικό μπλοκ που είναι αξιέπαινο. Εμείς ως «Αυτοδιάθεση» υποστηρίζαμε πάντα την αντιπολίτευση. Υποστηρίξαμε επίσης τη Συμμαχία για τους Αλβανούς το 2020», δήλωσε ο Χότζα.

rrugapress

The Hellenic Information Team