ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΕΛΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 του Παντελή Σαββίδη
1.-Επιδίωξη του Ισραήλ είναι να εκδιώξει τους παλαιστίνιους απο τη Γάζα. Η επιδίωξη διαιρεί την ηγετική ομάδα του Ισραήλ αλλά δεν έχουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Το Ισραήλ δεν κινήθηκε πολιτικά στην επίθεση που δέχθηκε στις7 Οκτωβρίου. Κινήθηκε συναισθηματιικά και με παλιά δόγματα και τώρα δεν έχει Σχέδιο Β.
2.-Επειδή δεν έχει Σχέδιο Β προσπαθεί να γενικεύσει τον πόλεμο, προκαλώντας, κυρίως, το Ιράν, είτε άμεσα (δολοφονίες ηγετικών προσωπικοτήτων του) είτε έμμεσα (προκλήσεις προς τη Χεζμπολάχ να εμπλακεί στον πολεμο).
3.-Θέλει, δηλαδή, το Ισραήλ να διευρύνει τον πόλεμο με το Ιράν για να ξεκαθαρίσει μαζί του τους λογαριασμούς του καθώς πιστεύει πως το Ιράν υστερεί σε δυνατότητες πολεμικής αντιπαράθεσης αλλα και πως το καθεστώς έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Μπορεί και να καταρρεύσει. Σε περίπτωση διεύρυνσης του πολέμου το Ισραήλ θα ζητήσει και την αμερικανική υποστήριξη. Για λόγους που δεν εξηγούνται παρά, μόνο, ως αποθάρρυνση του Ισραήλ να επεκτείνει τον πόλεμο, οι Αμερικανοί απέσυραν δυνάμεις τους απο την περιοχή, όπως το αεροπλανοφόρο Τζέραλντ Φόρντ.
4.-Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και το Ιράν προσπαθούν να αποφύγουν την εμπλοκή αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν ως το τέλος. Μέχρι πότε θα επιδείξουν την καλούμενη Στρατηγική Υπομονή;
5.-Σε μια τέτοια περίπτωση ο πόλεμος θα γενικευτεί με τη συμμετοχή όλων των συμμάχων του Ιράν. Και στην Ερυθρά Θάλασσα απο τους Χούθι. Γι αυτό ας έχουν υπόψη τους αυτές τις επισημάνσεις οι Έλληνες επιτελείς.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανάμεσα στην επίθεση της Χαμάς και στην ισραηλινή εισβολή στην Γάζα μεσολάβησαν σχεδόν 3 βδομάδες. Εγώ δεν θα έλεγα ότι αυτή η αντίδραση βασίστηκε σε συναισθηματισμούς.

  2. Ποια συναισθηματική αντίδραση .
    Αυτή είναι στρατηγική επιλογή και από τις δύο πλευρές από της ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ, από μεν τους Εβραίους για επιβίωση ,από δε τους Άραβες-Παλαιστίνιους για πλήρη καταστροφή του Ισραήλ και των κατοίκων του.
    Τώρα στη θέση της αμυνόμενης κυβερνήσεως Νετανιάχου και όλου του Ισραήλ στις αφόρητες πιέσεις (οι περισσότερες για πολιτικές σκοπιμότητες) προς παύση του πολέμου εναντίον της Χαμάς, η οποία -πρέπει να τονίζουμε ΠΑΝΤΑ πως συνεχίζει ακόμα να κυβερνά την Γάζα- όποια κυβέρνηση και όποιο κράτος -και το δικό μας- θα επεδίωκε ”να βάλει στο χορό” και όσους ”έξω από το χορό λένε πολλά τραγούδια” και για να δούνε και αυτοί ”πόσα απίδια χωράει ο σάκος τους” .
    Το ίδιο δεν κάναμε και κάνουμε και εμείς και η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1964 , που έγινε ντε φάκτο -με την Πράσινη Γραμμή-η διχοτόμηση της Κύπρου και δεν διεθνοποιούμε και καταγράφουμε ως Ευρωτουρκικές και τις Τουρκοκυπριακές και τις Ελληνοτουρκικές διαφορές ;;;.
    Ή μήπως δεν επιδιώκουμε να εμπλέξουμε και τους συμμάχους ή εταίρους -αν ο μη γένοιτο -έχουμε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία;;;.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ”Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ”.
    Υ.Γ Να πω την αμαρτία μου .
    Δεν περίμενα -αν επιβεβαιώνεται- ότι οι Έλληνες επιτελείς (στρατιωτικοί εννοείται) συνιστούν την άμεση φιλειρηνική επίλυση της αναπάντεχης τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς , με τόσα θύματα και ομήρους της 7ης Οκτωβρίου 2023-κάτι σαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ- και ΚΥΡΙΩΣ την αποφυγή και στρατιωτικής εμπλοκής μας με Συμμαχικές Δυνάμεις, όπως τώρα στην Ερυθρά Θάλασσα .
    Είναι που είναι απόλεμες από το 1953-στην Κορέα- οι Ένοπλες Δυνάμεις μας , ούτε και τώρα θέλουν να πάρουν την εμπειρία του πυρός στο πεδίο, όταν μάλιστα οι ίδιοι στρατιωτικοί επιτελείς συνιστούν σκληρή γραμμή εναντίον της Τουρκίας;;;;.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ-ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΩΣ-Ή ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;;;.
    Δυστυχώς η ενδελέχεια των Ενόπλων (Στρατού και Αστυνομίας) σε όλα τα κράτη είναι και η και της αυτοθυσίας του προσωπικού τους -που εθελοντικά κατετάγη-υπεράσπιση της κυριαρχίας και της τιμής της Πατρίδος τους και της ζωής και περιουσίας των πολιτών .
    Τι μόνο οι Αμερικάνοι θα σκοτώνονται για εμάς;;;.
    ΜΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα