Το Ισραήλ φοβάται ότι το Ιράν θα στρατολογήσει πράκτορες από τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια πρωτοφανή πρόκληση αντιμετωπίζουν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και αυτή είναι τα ταξίδια χωρίς βίζα μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς υπάρχει σοβαρός φόβος ότι το Ιράν θα στρατολογήσει πράκτορες από τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν μετά την εξομάλυνση των χωρών αυτών με το εβραϊκό κράτος.

Η  ισραηλινή Haaretz , περιγράφει λεπτομερώς τις απειλές που θέτει η σύναψη βιαστικών συμφωνιών παραίτησης από την υποχρέωση θεώρησης, ισχυριζόμενη ότι το Ιράν θα μπορούσε εύκολα να προσλάβει πράκτορες από τα δύο αραβικά κράτη του Κόλπου για να επισκεφθούν το Ισραήλ υπό το πρόσχημα του τουρισμού.

Οι πράκτορες θα μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν διαβατήρια των δύο χωρών του Κόλπου «στη μαύρη αγορά» και να τους επιτρέπεται η είσοδος προσποιώντας ότι είναι τουρίστες, προειδοποίησε η έκθεση.

Το πιθανό σενάριο βασίζεται σε προηγούμενα συμπεράσματα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, τόσο της Mossad όσο και της Shin Bet,που αναφέρουν ότι ενδέχεται να σταλούν στο Ισραήλ πράκτορες της Χεζμπόλα και του Ιράν με διαβατήρια δυτικών χωρών προκειμένου να πραγματοποιήσουν  τρομοκρατικές επιθέσεις ή να λάβουν πληροφορίες για την ασφάλεια της χώρας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν τις τουριστικές βίζες για τους Ισραηλινούς πολίτες την περασμένη εβδομάδα, αφού οι δύο χώρες εξομάλυναν τις σχέσεις τους τον Σεπτέμβριο και άρχισαν συνομιλίες για αμοιβαίες τουριστικές ευκαιρίες.

Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση προέτρεψες τους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στις δύο χώρες του Κόλπου, ιδιαίτερα μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα επιτεθεί σε ισραηλινούς στόχους μετά τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα.

Η  Haaretz ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί τουρίστες «είναι πιθανό να γίνουν σχετικά εύκολο θήραμα για απαγωγή ή δολοφονία» από ιρανικές μυστικές υπηρεσίες.

– https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα