Το ΕΛΙΣΜΕ για την αναγνώριση του “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΕΛΙΣΜΕ                                                     

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Φλωρίνης (έγκριση 28 Ιουλίου 2022 και ανακοίνωση 7 Νοεμβρίου 2022), έχει αναγνωρισθεί το σωματείο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» και έχει καταστεί επισήμως μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ). Ο σκοπός της εν λόγω ΜΚΟ, όπως περιγράφεται στο καταστατικό της είναι η διατήρηση, καλλιέργεια και διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα (όπου ομιλείται, κατά την ΜΚΟ, σε 500 χωριά). Η ΜΚΟ θα προωθεί την διδασκαλία μέσω διαδικτύου, θα υποστηρίζει την διδασκαλία της ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, κυρίως στις περιφέρειες της Β. Ελλάδος και επιπλέον θα υποστηρίζει την ίδρυση παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός πανεπιστημίων για την εκπαίδευση τοπικών καθηγητών της «μακεδονικής» γλώσσας και την κατάρτιση προγράμματος σπουδών και διδακτικού υλικού. Το γεγονός πανηγύρισε δεόντως ο πρώην Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ..

Η ανωτέρω απόφαση του Πρωτοδικείου Φλωρίνης σχετίζεται ενδεχομένως με την κατά γράμμα νομική ερμηνεία της εθνικά επιζήμιας Συνθήκης των Πρεσπών, δίχως σχετική πολιτική πρόβλεψη στον τομέα αυτό. Με δεδομένες τις διαχρονικές αλυτρωτικές βλέψεις του  μορφώματος των Σκοπίων, δεν απαιτείται ιδιαίτερη φαντασία για να προβλέψει κάποιος την συνέχεια. Ουδείς θα εκπλαγεί εάν ξεφυτρώσουν και άλλα ανάλογα σωματεία τα οποία με όχημα την «μακεδονική» γλώσσα θα επιδιώξουν την προάσπιση των γλωσσικών δικαιωμάτων των «Μακεδόνων», τον χαρακτηρισμό του ιδιώματος αυτού ως μίας από τις μειονοτικές γλώσσες της Ευρώπης και εν συνεχεία την διεθνή αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητος στην Ελλάδα. Ακόμη και εάν οι εγχώριοι «εθελοντές Μακεδόνες» είναι ανεπαρκείς αριθμητικά, μία οργανωμένη αλυτρωτική κίνηση δυνατόν να τους εμπλουτίσει μελλοντικά με εισαγόμενους,, στο πλαίσιο της ελευθέρας διακινήσεως πολιτών εντός της ΕΕ.

Η ιστορία αναδεικνύει σειρά από εθνικές ήττες λόγω μονομερούς «πιστής» συμμορφώσεως σε Συμφωνίες, τις διατάξεις των οποίων δεν τηρούσε ο εκάστοτε αντίπαλος και μάλιστα με μηδενικές διαχρονικά ημέτερες αντιδράσεις. Με τον τρόπο αυτό χάθηκε η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία (μονομερείς τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης), πραγματοποιήθηκε ο «ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ» στην Κύπρο με κατάληψη του 37% της Κύπρου (πιστή τήρηση της εκεχειρίας της 22ας Ιουλίου 1974 από την Ελλάδα, ενώ η Τουρκία ενίσχυε διαρκώς την στρατιωτική δύναμη εισβολής) και τώρα εξαλείφεται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία (σφετερισμός περιουσιών, εκφοβισμός, διώξεις, διοικητικές εκλογικές «αλχημείες», εγκατάσταση Μουσουλμάνων μεταναστών στις Ελληνικές περιοχές κ.λπ.) άνευ ελληνικής ουσιαστικής αντιδράσεως.

Η Συμφωνία των Πρεσπών χάρισε στον κατά βάση Σλαβικό και Αλβανικό πληθυσμό του πολιτικού μορφώματος των Σκοπίων το όνομα «Μακεδόνες», την «μακεδονική ιθαγένεια», την «Μακεδονική» γλώσσα (ουδείς θα ανατρέξει στις διευκρινήσεις που αναφέρουν ότι είναι Νοτιοσλαβικής συστάσεως), ενώ ταυτόχρονα δεν προβλέπει πως θα αποκαλούνται τα 2 εκατομμύρια πραγματικών Μακεδόνων στην Μακεδονία μας. Τα δυσμενή αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι θέμα χρόνου να αναδειχθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις οι οποίες άπτονται ζωτικών εθνικών συμφερόντων.

Παρά την ευνοϊκή για το μόρφωμα των Σκοπίων Συνθήκη των Πρεσπών, η κυβέρνησή του την παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση, αποδεικνύοντας την άσβεστη αλυτρωτική πρόθεσή της. Το όνομα «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εμφανίζεται σε πλήθος αθλητικών διοργανώσεων είτε στον τίτλο είτεστις φανέλες ομάδων των Σκοπίων, χρησιμοποιείται από δημοσίους φορείς (Εθνική Πινακοθήκη, Εθνικό Θέατρο, Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών, δημόσιες ιστοσελίδες δημοσίων και κρατικών οργανισμών, τουριστική προβολή, Μουσεία, «ήρωες», σε εκδόσεις χαρτών στο διαδίκτυο κ.λπ.) και σχεδόν από το σύνολο των ιδιωτικών φορέων των Σκοπίων. Επιπλέον οι ανά τον κόσμο Σκοπιανές οργανώσεις εξακολουθούν σε σειρά εκδηλώσεων να επιδεικνύουν απροκάλυπτα τις επεκτατικές προθέσεις του εθνικού τους κέντρου (χρήση ονόματος «Μακεδονία», σημαία με ήλιο Βεργίνας, χάρτες της «μεγάλης Μακεδονίας» κ.λπ.). Οι εξελίξεις αναμένεται να επιδεινωθούν, εάν την διακυβέρνηση των Σκοπίων αναλάβει το κόμμα VMRO.

Η παρούσα κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, πρωτοστάτησε στην μη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ως εθνικά επιζήμια, που όμως δεσμεύει τις μετέπειτα κυβερνήσεις και υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί την τήρηση αυτής. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αντιληπτή κάποια σθεναρή αντίδραση στις ανωτέρω παραβιάσεις της Συμφωνίας. Αντιθέτως ουδέποτε αξιοποιήθηκε η ελληνική μειονότητα των Σκοπίων η οποία αριθμεί κατ’ ελάχιστον 100.000 άτομα (κατά δήλωση του πρώην Προέδρου Κίρο Γκλιγκόρωφ, ενώ βάσιμες εκτιμήσεις διπλασιάζουν τον αριθμό) με αντίστοιχες κινήσεις στο πλαίσιο της αμοιβαιότητος (π.χ. Ίδρυση Σωματείων/ΜΚΟ για την εκμάθηση και καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας στα Σκόπια).

Ο ιερός χώρος της Μακεδονίας δεν προέρχεται από παρθενογέννεση. Είναι γνωστή η κατά το παρελθόν λυσσαλέα προσπάθεια αποσπάσεώς της από την Ελλάδα εκ μέρους γειτονικών κρατών υπό την αιγίδα χερσαίας «ομοδόξου» μεγάλης δυνάμεως που αναζητούσε «θερμές θάλασσες» και με την αρωγή εγχωρίων ριψάσπιδων ή παραπλανημένων/εγκλωβισμένων. Μέχρι στιγμής η χώρα μας δέχεται σιωπηρά και αδιαμαρτύρητα την αναβίωση «Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητος» εντός της επικράτειας με ότι αυτό σημαίνει για την εθνική ασφάλεια. Επισημαίνεται ότι η είσοδος των Σκοπίων στην ΕΕ αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα πιέσεως προς την χώρα αυτή, γεγονός που έχει αντιληφθεί και αξιοποιεί η Βουλγαρία για το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας. Κατόπιν αυτού σκοπεύει η κυβέρνηση να πράξει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα;

 1. Να καταπέσει η απόφαση του Πρωτοδικείου Φλωρίνης σε ανώτατο βαθμό (Άρειος Πάγος) για λόγους εθνικής ασφαλείας.
 2. Να διερευνήσει ενδελεχώς το Σωματείο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» για τις διασυνδέσεις και τυχόν χρηματοδότησή του από όσους έχουν αναθεωρητικό συμφέρον (π.χ. κρατικά κέντρα Σκοπίων, Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, κόμμα DEB, μυστικές υπηρεσίες μη γειτονικών κρατών με τάσεις διεισδύσεως στην Ελλάδα κ.λπ.) σε βάρος της Ελλάδος.
 3. Να νομοθετήσει την απαγόρευση διδασκαλίας (έστω και προαιρετικά) του Σκοπιανού γλωσσικού ιδιώματος από το σύνολο των κρατικών βαθμίδων εκπαιδεύσεως.
 4. Να προβεί στην συλλογή συγκεντρωτικών στοιχείων παραβιάσεως της Συνθήκης των Πρεσπών και να ελεγχθεί κατά πόσον στοιχειοθετείται δικαίωμα επικλήσεως των άρθρων 56 και 60 της Συμβάσεως της Βιέννης για την καταγγελία της Συνθήκης.
 5. Να τεθεί θέμα ελληνικής μειονότητος στα Σκόπια.

Ζούμε σε περιοχή και εποχή που χαρακτηρίζονται από ρευστότητα, γεγονός που απαιτεί εγρήγορση προς αποφυγή ζημίας επί ζωτικών εθνικών συμφερόντων και ετοιμότητα εκμεταλλεύσεως ευκαιριών. Το «διοικείν εστι προβλέπειν» έχει διαχρονική ισχύ ενώ η αδράνεια αποτελεί κακό σύμβουλο. Σε κάθε περίπτωση η παρούσα επιστολή εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί με την δέουσα προσοχή από μία κυβέρνηση, ο ιδρυτής του κόμματος της οποίας έχει δηλώσει δακρυσμένος ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».

 

spot_img

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΛΑ;, ΚΑΛΑ κύριοι του ΕΛΙΣΜΕ θα πάρετε αποστομωτική απάντηση από τους υπερήφανους για την Συμφωνία των Πρεσπών κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά ,για να ”πεισμώσουν” και οι οπαδοί τους -πατριώτες χωρίς αστερίσκους-και να τους ξαναψηφίσουν περισσότεροι από το 2019 για να τους κάνουν και κυβέρνηση και να διώξουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον μισητό πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Ιδιαίτερη προσπάθεια θα κάνουν γιαυτήν την επιδίωξή σας και οι ακομμάτιστοι πατριώτες Έλληνες ,οι οποίοι με την απλή αναλογική ”ξεφύτρωσαν παντού” ,για να ”αρπάξουν και αυτοί τα ιμάτια” της μητέρας Πατρίδος και ας κινδυνεύει από τον κ.Ερντογάν.
  ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ .
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΧΑΣΜΟ-ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ .

 2. Ακόμα και η καραπροδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (η μεγαλύτερη ήττα του ελληνισμού μετά το ’22 και την κατοχή της Κύπρου), προβλέπει ρητά στο άρθρο 3:

  “Τα Μέρη δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν και/ ή ανέχονται οιεσδήποτε πράξεις ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα που στρέφονται
  κατά του άλλου Μέρους. Κανένα από τα Μέρη δεν θα επιτρέπει να χρησιμοποιείται η επικράτειά του κατά του άλλου Μέρους από οιοδήποτε τρίτο κράτος, Οργανισμό, ομάδα ή άτομο που προβαίνει ή αποπειράται να προβεί σε ανατρεπτικές, αποσχιστικές δράσεις ή δράσεις ή δραστηριότητες που απειλούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ειρήνη, τη σταθερότητα ή την ασφάλεια του άλλου Μέρους. Έκαστο Μέρος θα κοινοποιεί χωρίς καθυστέρηση στο άλλο Μέρος οιαδήποτε πληροφορία κατέχει αναφορικά με οιεσδήποτε παρόμοιες πράξεις
  ή προθέσεις.”

  Μία στοιχειώδης έρευνα αρκεί για να αποδειχθεί ότι πίσω από την εν λόγω ΜΚΟ κρύβεται το ίδιο το σκοπιανό κράτος. Με άλλα λόγια ο Πρωτοδίκης παραβίασε την ίδια την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται την Συμφωνία και καλά κάνει. Αλλά το κράτος αφού την αποδέχεται, γιατί ανέχτηκε αυτήν την κατάφωρη παραβίασή της;
  Ρητορικό το ερώτημα.

 3. Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια (εστάλησαν στον Πρωθυπουργό)

  Και τι έκαμε ο πρωθυπουργός; Συνέχισε να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική τού μορφώματος, παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις ότι θα επιβλέπει την πιστή εφαρμογή τής εν λόγω συμφωνίας, αφού δεν μπορεί να την ακυρώσει. Έτσι, αποδεικνύει άλλη μία φορά περίτρανα ότι οι αντιρρήσεις του, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, ήσαν για εσωτερική κατανάλωση. ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

 4. Όλες οι κυβερνήσεις -όλου του κόσμου- και σχεδόν όλες ελληνικές -πλην της συγκυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έκανε -κατά τους ισχυρισμούς της- ενεργητική εξωτερική πολιτική ,κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους -η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο και μπράβο της-οπότε ας περιμένουμε ”να δώσει την κλωτσιά” στην ”Βόρειο Μακεδονία” όταν ανεβαίνει τα 26 σκαλοπάτια των ιισάριθμων Κεφαλαίων για την τελική της είσοδο στην Ευρωπαϊκή ένωση κάπου στην 10ετία του 2030.Αρκεί να μη μας προκύψει η πολιτική μετενσάρκωση των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά
  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΧΙΖΕΤΑΙ -ΟΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ,ΠΟΥ ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ”ΝΟΝΟΥ” ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Κ. ΝΙΜΙΤΣ .
  ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΡΙΖΟΦΥΛΑΚΕΣ;;;

  • “οπότε ας περιμένουμε »να δώσει την κλωτσιά» στην »Βόρειο Μακεδονία» όταν ανεβαίνει τα 26”

   Και γιατί να περιμένομε και δεν τούς κόβομε τον βήχα από τώρα μ’ ένα βέτο, αν δεν συμμορφωθούν; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει …κλπ. Αποφεύγεις την πραγματικότητα, όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν έδωσες απάντηση στο σχόλιό μου January 4, 2023 At 2:50 pm. Η κομματική τύφλωση είναι που κατέστρεψε την χώρα μας. Τι διάολο, ακόμη αισθάνεσαι υποχρέωση που σε διόρισαν στην χωροφυλακή;

 5. Αγαπητέ κ. Σ.Α.Ν.,
  μακάρι χίλιες φορές να υπάρχουν κλειστά χαρτιά στην κυβέρνηση έναντι του σκοπιανού ζητήματος, υπέρ της Ελλάδας. Προσωπικά θα συγχαρώ τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του χωρίς καμία επιφύλαξη, εάν καταφέρουν να αναστείλουν την λειτουργία της εν λόγω ΜΚΟ και εάν διαλύσουν την σκοπιανή προπαγανδιστική διείσδυση μέσα στην Ελλάδα (γιατί πέραν των πολλαπλών προκλήσεων μέσα στα Σκόπια, πλέον υφιστάμεθα ανοιχτά επίθεση αφελληνισμού εντός της χώρας μας). Επίσης θα συγχαρώ απερίφραστα την κυβέρνηση εάν δεν καταχωνιάσει σε κανένα αρχείο την υπόθεση Δημητρά και καταφέρει να αφοπλίσει έναν από τους βασικούς υποστηρικτές της σκοπιανής προπαγάνδας (όπως και της τούρκικης βέβαια). Η αντεθνική δράση πρέπει να σταματήσει τώρα -την δεκαετία του 2030 θα είναι πλέον πολύ αργά.
  Το κακό είναι ότι την Συμφωνία των Πρεσπών την συνυπόγραψε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υπήρξε βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Η προδοσία των Πρεσπών βαραίνει και αυτόν, πέραν των γνωστών για την διεθνιστική τους ιδεολογία Τσίπρα και Κοτζιά.
  Η στάση του Παυλόπουλου, ο οποίος δεν παραιτήθηκε την κρίσιμη στιγμή ως όφειλε, προφανώς αποπληρώνοντας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, προοιωνίζεται αδιαφορία της κυβέρνησης για αυτό το εθνικό μας θέμα.
  Μακάρι όμως να έχω άδικο εγώ και δίκιο εσείς.

  • Οι Συριζαίοι δεν έκρυψαν ποτέ αυτό που είναι. Όπως και το ΚΚΕ, από το οποίο προέρχονται, έτσι κι αυτοί ονόμαζαν πάντα τα Σκόπια “Δημοκρατία τής Μακεδονίας”. Όποιος τούς ψήφιζε, τουλάχιστον ήξερε τι ψηφίζει.

   Ο Πάκης φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων κι εκεί, όπως και στην ορκωμοσία με πολιτικό όρκο των Συριζαίων, διότι τέτοια ορκωμοσία, καλώς ή κακώς, δεν το συζητώ τώρα, δεν προβλέπετε από το Σύνταγμα (βλέπε ‘Αρθρο 59: (Όρκος)). Άρα, με ευθύνη δική του, μάς κυβέρνησε τέσσερα χρόνια κυβέρνηση, τής οποίας ο επικεφαλής, πολλά μέλη και πολλοί βουλευτές δεν είχαν λάβει τον νενομισμένο όρκο. Καραμπινάτη καταπάτηση τού Συντάγματος. Ο ίδιος ανθρωπάκος ευχαριστούσε από τηλεοράσεως «εκείνους που επιλέγουν την Ελλάδα…», εννοώντας τούς λαθρομετανάστες. Να συνεχίσω;

   Καραμπινάτοι νεοταξίτες είναι και δαύτοι (οι τής ΝΔ εννοώ) και όποιος δεν το βλέπει ή εθελοτυφλεί, ή είναι βλάκας.

  • “Επίσης θα συγχαρώ απερίφραστα την κυβέρνηση εάν δεν καταχωνιάσει σε κανένα αρχείο την υπόθεση Δημητρά και καταφέρει να αφοπλίσει έναν από τους βασικούς υποστηρικτές της σκοπιανής προπαγάνδας (όπως και της τούρκικης βέβαια)”

   Να σού υπενθυμίσω, φίλτατε, ότι το Μητσοτακέικο πάντα έπαιρνε θέση τόσον υπέρ τής “Μακεδονίας”, όσο και τής Τουρκίας. Για την πρώτη ξέρομε ποιος είπε ότι μετά από δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το όνομα. Για την δεύτερη, την Τουρκία, έδωσαν αγώνα για την επιβολή τού “Σχεδίου” Ανάν.
   Να θυμίσομε, όλως παραπλεύρως, ότι Κούλης και Ντόρα (επί προεδρίας αειμνήστου Τάσσου ήταν ανεπιθύμητη στην Κύπρο) είναι δεδηλωμένοι οπαδοί τής πολυπολιτισμικότητας.

   Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την υπόθεση της ονομασίας

   Τολμηρό μήνυμα λογικής από τον Κ. Μητσοτάκη

   Άσε, τι να πρωτοθυμηθούμε; Αδελφές και ξαδέλφες που εργάζονται σε ΜΚΟ τού Σόρος;

 6. Ακριβώς έτσι είναι Επισκέπτη!
  Αναμφιβόλως ισχύουν όλα αυτά και άλλα πολύ χειρότερα!

  Το Μητσοτακέικο είναι Νέα Τάξη Πραγμάτων φουλ. .

  Μήπως δεν ξέρουμε για την Αντιγόνη Λυμπεράκη, ότι είναι κόρη του οικονομολόγου Γεώργιου Λυμπεράκη και της Αρτεμισίας Μητσοτάκη, αδερφής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

  Κι ο Μπακογάννης μία από τα ίδια. Τολμάει και να μας εμπαίζει μάλιστα, αποκρύπτοντας τον τίτλο Solidarity now από την επιγραφή στο πρώην Φρουραρχείο Αθηνών (αλήθεια ποιος παρέδωσε στρατιωτικό κτίριο σε ΜΚΟ; ), ώστε να μην βγαίνει φόρα – παρτίδα η ανάμιξη του Τζωρτζ Σόρος:

  https://ardin-rixi.gr/archives/215979

  Από την ΝΔ ίσως ο Σαμαράς μόνον να μπορούσε να δώσει κάποια μάχη για την Μακεδονία, γιατί ήδη από εποχές Πολιτικής Άνοιξης, αυτό ήταν το βασικό του πρόταγμα. Αλλά κι αυτό το γράφω με πάμπολλες επιφυλάξεις -εξάλλου κανείς δεν κυβερνάει μόνος του, έχει συνοδεία και τους λοιπούς εντολοδόχους της Πρεσβείας που τον επαναφέρουν στην (νέα) τάξη, αν αποκλίνει από την γραμμή.

  Τώρα ειδικά για το ΚΚΕ το οποίο αυτό δημιούργησε το “μακεδονικό” ζήτημα στην Ελλάδα, ιστορικώς ναι, βαραίνεται με τεράστια προδοσία. Και την στάση του στην Μικρασία την γνωρίζουμε και όλες του τις προδοσίες. Του δίνω μία προσωρινή ψευτοάφεση αμαρτιών, δεδομένων των σημερινών συνθηκών, μόνο και μόνο γιατί από το ’93 και μετά άλλαξε λιγάκι τον χαβά του:
  Τόσο η Παπαρήγα, όσο και ο Κουτσούμπας αποτόλμησαν (για λόγους πολιτικού συμφέροντος, όχι ένεκα πατριωτισμού) να δηλώσουν ευθαρσώς ότι μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχουν. Κάτι είναι και αυτό, εδώ που μας κατάντησαν.
  Φτάσαμε στο σημείο να επαινούμε το αυτονόητο!

 7. Να προσθέσω και κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι παρακολουθούσαμε τα ανακατέματα των ιδεολογικών ρευμάτων ήδη από τα τέλη του ’80 και κυρίως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, γνωρίζαμε άριστα τι σήμαινε και τι πρέσβευε ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, μετά το διαζύγιο με το ΚΚΕ. Τι να πρωτοθυμηθώ; Επί Κωνσταντόπουλου για παράδειγμα, μου αρκεί η ανάμνηση του τεράστιου πανό στο φεστιβάλ του ΣΥΝ στο Άλσος Χωροφυλακής στην Μεσογείων στην Αθήνα, όπου ανεγράφετο “ΑΙΓΑΙΟ: ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ”. Στην (ηλίθια) ερώτηση που απηύθυνα σε έναν υποστηρικτή τους γιατί αυτό, η απάντηση ήταν “ε, αντί να μας τα πάρουν οι Αμερικάνοι τα πετρέλαια, ας τα μοιραστούμε μεταξύ μας”. Ουδέν σχόλιον…

  Ωστόσο, κάποιοι λίγοι, καλοπροαίρετοι αλλά αφελείς ψηφοφόροι, οι όχι φουλ αντεθνικοί, είχαν μπερδευτεί από την παρουσία του Κύρκου* στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και νόμιζαν ότι τα λιγοστά πατριωτικά στοιχεία του ΚΚΕσ παρέμεναν ζωντανά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μούφες βέβαια, αλλά ο Τσίπρας το εκμεταλλεύθηκε αυτό και το 2015 προεκλογικά είχε μιλήσει μέχρι και για… Βόρεια Ήπειρο!
  Δηλαδή ο προδότης των Πρεσπών μια χαρά έκρυψε και αυτός την ανθελληνική ταυτότητα του κόμματός του, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο των αντιμνημονιακών.
  Στην πολιτική, οι ψεύτες είναι χειρότεροι από τους κλέφτες.

  *Ο οποίος Κύρκος όμως κάποτε είχε δηλώσει ότι δεν τον νοιάζει αν η Ελλάδα επιστρέψει στην Μελούνα! Τρικυμία εν κρανίω κανονικότατα!

 8. Τώρα που ταυτισθήκατε ,αγαπητέ κ. Α. Δ .Δ ( δεν αναφέρω και το ονοματεπώνυμό σας) με τον κ.Επισκέπτη ,θα απαντήσω σε εσάς ,μια που και εσείς απαντήσατε με ερώτηση στο σχόλιο μου.
  Στην Ν.Δ έχουμε ξεκάθαρες απόψεις για τα εθνικά θέματα. Η Ιδρυτική πράξη και το καταστατικό του κόμματος τις περιγράφει σαφώς και κατηγορηματικώς.
  Για δε το Σκοπιανό από το 1992 με την ομόφωνη απόφαση των τότε πολιτικών Αρχηγών -και της κ.Δαμανάκη -πλην της κ.Παπαρήγα του ΚΚΕ ), την φράση του δακρυσμένου Μακεδόνος ιδρυτού της- η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική- και το Όχι του πρώην πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι το 2008 για σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία, κάναμε το πάν (με δύο προτάσεις μομφής) για να μην υπογραφεί και κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
  Τώρα τους δύο πρώην πρωθυπουργούς μας(Καραμανλή και Σαμαρά ,ιδίως τον πρώτο) στην κοινοβουλευτική ομάδα αναγνωρίζουμε και την δυσκολία ,αλλά και τον βέβαιο διχασμό-μέχρι ”αντάρτικο”- που θα είχε επέλθει από την άρνηση υπογραφής του σχετικού νόμου για την Συμφωνία από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και μετά το 2019 και τις βεβαιότατες δυσκολίες για την ακύρωση της Συμφωνίας αυτής (με αντίθετο ποσοστό 32.5% των υπερήφανων ΤσιρπΣυριζοφυλάκων), τους συμμάχους του ΝΑΤΟ τελείως αντίθετους και τέλος την Τουρκία(που θέλει ανατροπή της Συμφωνίας της Λωζάνης) στις Καστανιές ,στο Αιγαίο και την Κύπρο από του Μαρτίου του 2020, γράφουμε ”καλεντάρι” για τα λόγια και τα έργα της ηγεσίας και των ίδιων των ”Βορειομακεδόνων” και-εν καιρώ τω δέοντι – θα το παρουσιάσουμε όταν και όπου δει για να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι οι πατριώτες Έλληνες και ιδίως ο Βόρειος Ελληνισμός το απαιτεί.
  ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ στο δίλημμα στις προσεχείς και όσες άλλες εκλογές ”ποιον προτιμάτε ως πρωθυπουργό αυτόν που υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών ,ή οποιονδήποτε άλλον της Νέας Δημοκρατίας- τώρα τον κ.Μητσοτάκη-” η απάντηση θα είναι αρνητική για τον κ.Τσίπρα ,που συνεχίζει να είναι υπερήφανος γιαυτήν την Συμφωνία.
  Τους άλλους αρχηγίσκους και τους οπαδούς των απο-κομμάτων (υπολειμμάτων του ΛΑΟΣ και του ΠατριωτικοΠασόκ_-φιλελευθέρων) κλπ, -που μόνο αυτοί-με σχετική ασχετοσύνη-υποστηρίζουν την εδώ και τώρα ακύρωση ή αναστολή της Συμφωνίας- για να πάρουν ψήφους από την Νέα Δημοκρατία-απλώς τους οικτίρουμε ,γιατί προσπαθούν να φέρουν από την πίσω πόρτα τον κ.Τσίπρα στην κυβέρνηση.
  Ελπίζουμε να το καταλάβουν στις προσεχείς δεύτερες εκλογές και να συνταχθούν με την Νέα Δημοκρατία για νέα αυτοδύναμη κυβέρνησή της .
  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑ .
  ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ .

 9. Αγαπητέ κ. Σ.Α.Ν., σας ευχαριστώ για την απόκριση.
  Θα ήθελα να τονίσω ότι σε αυτόν τον χώρο των Ανιχνεύσεων που μας φιλοξενεί, για μένα τουλάχιστον, το ζητούμενο δεν είναι οι ταυτίσεις (για να βράζουμε στο ζουμί μας μεμψιμοιρώντας), ούτε οι αποκλίσεις (για να ερίζουμε αενάως). Ζητούμενο είναι οι συγκλίσεις, η σύνθεση μέσα από γόνιμο διάλογο. Μόνη προϋπόθεση για τον διάλογο επί εθνικών θεμάτων είναι η αγάπη για τον ελληνισμό και η “αγωνία αυτού του τόπου για ζωή” (που έλεγε και ο Νιόνιος). Από εκεί και πέρα οι επιμέρους διαφωνίες μπορούν να γεφυρωθούν.
  Εσείς είστε πατριώτης, έχετε ήθος, ευγένεια και την καλή πρόθεση να συζητήσετε προς αυτήν την κατεύθυνση, γιαυτό και με ευχαρίστηση να συζητώ μαζί σας. Αλλά τονίζω: σε εμένα είναι άστοχο να αναζητήσετε οποιαδήποτε κομματική ή άλλη ιδεολογία. Δεν ανήκω και δεν πιστεύω σε κανένα κόμμα και σε καμία προκάτ σχολή σκέψης.
  Στέκομαι αντικειμενικά στα πράγματα, όσο είναι ανθρωπίνως εφικτό. Επαναλαμβάνω ότι εάν η κυβέρνηση κλείσει τις εν λόγω προδοτικές ΜΚΟ, πρώτος εγώ θα την συγχαρώ και θα την επαινέσω. Επαινώ ήδη την κυβέρνηση για την στάση της στον Έβρο, για τις μέχρι τώρα προσπάθειες επανεξοπλισμού της χώρας και ίσως και για την επανεκκίνηση χάραξης κάποιων τμημάτων ΑΟΖ (θα δούμε βέβαια αν θα ολοκληρωθούν τα εγχειρήματα αυτά). Από την άλλη την μέμφομαι για την ανεπάρκειά της σε πολλά άλλα πεδία, με χαρακτηριστικότερο ίσως την παντελή έλλειψη στρατηγικής εκβιομηχάνισης της χώρας. Θυμηθείτε π.χ. ότι αγοράζουμε πανάκριβα οπλικά συστήματα, αλλά δεν ενσωματώσαμε ούτε έστω και ένα μικρό κομμάτι της κατασκευής τους εδώ.
  Από εκεί και πέρα, έχω επιφυλάξεις έντονες για την σημερινή ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με την Ιδρυτική πράξη και το καταστατικό της. Αλλά αυτό τελικά είναι αδιάφορο. Αν ο ρεκτιφιές κάνει σωστά την δουλειά του (για να ξαναθυμηθώ τον Σαββόπουλο), ας είναι όποιος είναι. Αρκεί να το δω όμως. Απαιτώ λοιπόν από το κράτος να κλείσει ΤΩΡΑ αυτές τις ΜΚΟ. Αυτό περιμένω.
  Τέλος μία μικρή παρατήρηση για την φράση σας “γράφουμε ”καλεντάρι” (…) θα το παρουσιάσουμε όταν και όπου δει για να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι οι πατριώτες Έλληνες και ιδίως ο Βόρειος Ελληνισμός το απαιτεί.”
  Γιατί ιδίως ο Βόρειος Ελληνισμός; Το μακεδονικό καίει εξίσου κάθε Έλληνα πατριώτη, Κύπριο, ελλαδίτη, ελληνοαμερικάνο, Έλληνα της πρώην ΕΣΣΔ κλπ. Δεν αφορά μόνον τους Μακεδόνες. Δεν χωράει τοπικισμός εδώ.

  Πιστεύω ότι οι συζητήσεις μας επί της ουσίας είναι γόνιμες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  Να έχετε και εσείς καλή φώτιση!

 10. Αγαπητέ κ.Α.Δ.Δ θα αρχίσω από το τέλος ,
  Δυστυχώς τα εκλογικά ποσοστά του ΤσιπροΣύριζα στις εκλογές του 2019 έδειξαν ότι τους κάτω του Ολύμπου Έλληνες δεν τους ενόχλησε η Συμφωνία των Πρεσπών .
  Δεν επιβεβαίωσαν δηλαδή το ”αγαπάς την Μακεδονία απόδειξέ το” ,γιατί αν ο κ.Τσίπρας έπαιρνε κάτω του 20% σε εκείνες τις εκλογές θα άνοιγε ευκολότερα ο δρόμος της επανεξετάσεως αυτής της Συμφωνίας με απαίτηση του 80% των άλλων Ελλήνων και φυσικά ούτε θα τολμούσαν να είναι υπερήφανοι γιαυτήν οι κ.κ. Τίιπρας και Κοτζιάς .
  Όσο για τις κομματικές συγκλίσεις στα Εθνικά ,α Παιδείας ,Ασφαλείας και Δικαιοσύνης θέματα αυτές υπήρχαν προ του 1981 . Στη συνέχεια έχουμε τις ”προοδευτικές ” απαντήσεις και τις ”προοδευτικές” κυβερνήσεις και τις” μιαρές” κατά τους ”αριστεροπροοδευτικούς” κυβερνήσεις της ”φασιστικής” Δεξιάς ,που πρέπει να την βάλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ή να την τελειώσουμε. ΟΜΩΣ ,
  ΜΙΑ ”ΔΕΞΙΑ”-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ-ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΥΣ- ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ.
  ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ-ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑ ΚΛΠ , ΣΗΜΙΤΗ-ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΛΠ ΤΟΥ ΓΑΠ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ 10ΕΤΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ -ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ-ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΤΕΘΗΣΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ Κ.Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ .
  ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 110 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ .
  Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο Κ.ΤΣΙΠΡΑΣ.
  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ .ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ”ΡΕ ΜΑΜΩΤΟ” , ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΙΔΙΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΡΙΒΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ . ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  Υ.Γ Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ,τα ανταποδίδω.

 11. Όλα καλά, όμως ο Λευτεράκης ο Βενιζέλος ήταν αυτός που καλλιέργησε τον εθνικό διχασμό; Όχι ο Τίνος (ή αλλιώς Κ/τίνος) ; Εντύπωση μου προξενεί.
  Ποιος παρέδωσε το Ρούπελ, μαζί με το μπαρμπα-Γιαννάκη το 1916, και μπήκαν στην ανατολική Μακεδονία οι Βούργαροι (sic), με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12.000 Έλληνες νεκρούς, συν την αιχμαλωσία του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Γκαίρλιτς, συν τα αμέτρητα βασανιστήρια των Μακεδόνων, συν τον αφελληνισμό της περιοχής;
  Άμα έχω λανθασμένες ιστορικές πληροφορίες, πάω πάσο. Κάθε αντίρρηση δεκτή και πραγματικά θα ήθελα να την μάθω, αν υπάρχει.
  Αλλά στο φινάλε η ΝΔ κόμμα φιλελευθέρων δεν δηλώνει; Γιατί κρατάει από τον Τίνο και όχι από τον Λευτέρη;
  Το παρελθόν διδάσκει πολλά, αλλά στο σημερινό αίτημα για σύγκλιση πατριωτικών απόψεων έχουν άραγε θέση οι φατριασμοί του παρελθόντος;
  Ενωμένοι, ας δούμε το παρόν (το γαρ μέλλον αόρατον).
  Ταύτα και μένω, φιλικότατα και με ειλικρινή σεβασμό στις απόψεις σας,
  Α.Δ.Δ.

 12. Ήμουν βέβαιος ότι θα ”πειραζόζασταν” ,αγαπητέ κ. Α.Δ.Δ. για την άποψή μου ότι τον διχασμό τον προκάλεσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. ΑΛΛΑ,
  ”Θέλω να τερματιστεί ο εθνικός διχασμός…έχω σκουλήκι μέσα μου τον εθνικό διχασμό. Τον δημιούργησε μια ιστορική περίσταση εξαιρετική ,αλλά τράβηξε πολύ και πρέπει να τερματισθεί .Θέλω προτού πεθάνω να ιδώ την Ελλάδα ενωμένη ψυχικώς όπως ήταν στα 1912/13. (συνέντευξη Ελ, Βενιζέλου στο ”ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ”19-3-1936 ) και πολλά άλλα -μεταξύ των οποίων και δήλωση του ίδιου στην Βουλή το 1929 ότι αυτός προκάλεσε τον διχασμό -.
  Δεν πρέπει να είναι οι φατριασμοί του παρελθόντος εμπόδιο στην εθνική και πατριωτική σύγκλιση μας ,αλλά ποιος τους συντηρεί από το 1981 και μετά;;;. Να είστε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα