ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Υπάρχει μια βαθύτερη φιλοσοφική και πολιτική ουσία στο δώρο των 150 ευρώ σε όσους νέους εμβολιαστούν.
Η πολιτική ουσία είναι ότι ο λόγος του κράτους και όσων το υπηρετούν έχει καταστεί αφερέγγυος. Δεν πείθει. Οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στο κράτος από το οποίο καθημερινά ταλαιπωρούνται και διαψεύδονται, ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Θεωρούν- όχι αδίκως- ότι τους λένε ψέματα ή ότι τους εμπαίζουν.
Στα καθ ημάς μάλιστα, το κράτος έχει εκφυλιστεί.
Δεν πείθεται κανείς από τις κρατικές δηλώσεις και χρειάζεται δωράκι για να κάνουν οι πολίτες κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο. (Το δωράκι του κράτους στους πολίτες επεκτείνεται σε δωράκι των πολιτών προς το κράτος όπως και αν εκφράζεται, για να γίνει η δουλειά τους. Καταλαβαίνετε που οδηγεί η επιλογή αυτή.)
Η φιλοσοφική ουσία είναι ότι ο ορθολογισμός, προϊόν της νεωτερικότητας αμφισβητείται. Ούτως ή άλλως περνούσε κρίση αλλά ο κορονοϊός πρέπει να του έδωσε την χαριστική βολή.
 
Για να το διακωμωδήσουμε και λίγο, η φίλη Πωλίνα Άνιφτου έκανε μια έξυπνη πρόταση: το αντιεμβολιαστικό κίνημα να υποσχεθεί ότι θα δώσει 200 ευρώ σε όσους νέους δεν εμβολιαστούν. Για να υπάρξει ένα ντέρμπυ, να το ευχαριστηθούμε και στο τέλος να ωφεληθούν οι νέοι με μεγαλύτερα ποσά. Και όσοι εμβολιαστούν και όσοι δεν εμβολιαστούν. Πλειοδοτικός διαγωνισμός.
Και εγώ θα σας πρότεινα να δείτε και την Ένατη Πύλη του Ρομάν Πολάνσκι για να το τελειώσουμε εντελώς…
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και επιπλέον, περνάει υπόγεια το μήνυμα ότι όλα εξαγοράζονται και όλα έχουν κάποια τιμή. Ακόμη και τα ατίμητα όπως είναι η ίδια η ζωή και η ύπαρξή μας. Αλλά όταν ο άνθρωπος δεν παίρνει τη μοίρα του στα χέρια του και ζει δι’ αντιπροσώπων όλα είναι πιθανόν να συμβούν. Και πειράματα με βιολογικά όπλα-κι όταν τους ξεφύγει κάτι τρέχουμε και δεν φτάνουμε κι αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτά τα εμβόλια-και κλιματική αλλαγή με συνέπεια να ψηνόμαστε αδιαμαρτύρητα και πολλά άλλα. Δεν φταίει πάντα το κακό μας ριζικό αλλά η δική μας στάση, το βόλεμα και η αδιαφορία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα