Το δίκτυο του Ερντογάν στη Γερμανία είναι επικίνδυνο: Αλλά το Βερολίνο δεν βλέπει την πραγματική απειλή

19/7/21 | 0 | 0 | 107 εμφανίσεις

Η πολιτική της Τουρκίας δεν είναι μόνο μια πρόκληση εξωτερικής πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), αλλά και μια εσωτερική πολιτική απειλή σε αυτήν τη χώρα (εννοεί τη Γερμανία), γράφει στην εφημερίδα Welt ο αντιστασιακός δημοσιογράφος Deniz Yücel.

Αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέτυχε να περιορίσει τις τεχνικές του Ταγίπ Ερντογάν. Θα μπορούσε να επιδεινωθεί με τον Armin Laschet. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Bundestag κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επανεξετάσει την οργανωτική απαγόρευση του υπερ-εθνικιστικού και δεξιού εξτρεμιστικού τουρκικού κινήματος “Ülkücü”, βραχίονας του οποίου είναι οι Γκρίζοι Λύκοι.

Πάνω από έξι μήνες αργότερα, παραμένει ασαφές τι έγινε για το συγκεκριμένο θέμα ενώ και το Ομοσπονδιακό ΥΠΕΣ άφησε αναπάντητο σχετικό ερώτημα της Welt. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ωστόσο σε ερώτηση του Gyde Jensen του FDP (Freie Demokratische Partei):

  • “Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές για τους Τούρκους αντιφρονούντες στη Γερμανία από Τούρκους εθνικιστές ή υποστηρικτές του κινήματος “Ülkücü”.

Η απάντηση, έχει ημερομηνία 7 Ιουλίου 2021. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Τούρκος δημοσιογράφος Erk Acarer δέχθηκε επίθεση από τρεις άντρες μπροστά από το σπίτι του στο Βερολίνο και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι από κοινού υπεύθυνη γιατί δίνει στον Ερντογάν την αίσθηση ασφάλειας για χρόνια ότι μπορεί να ξεφύγει με οτιδήποτε – την κατάργηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, την επιθετική εξωτερική πολιτική του στην περιοχή, την επέκταση της επιρροής του στη Γερμανία.

Η τουρκική μυστική υπηρεσία (MIT) διενεργεί τις επιχειρήσεις της στη Γερμανία σχεδόν ανεμπόδιστη. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές των ΜΜΕ, υπάρχουν στη Γερμανία 800 πλήρους απασχόλησης και 6.000-8.000 ανεπίσημοι υπάλληλοι που εργάζονται για τη MIT.

Η MIT δεν έχει τόσο πολύ προσωπικό πουθενά αλλού εκτός Τουρκίας. Δεν είναι γνωστές οι εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον αριθμό των υπαλλήλων της MIT κι αρκετές φορές έχει αρνηθεί να συζητήσει το θέμα.

Ακόμη και οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις Συνασπισμού των Angela Merkel-Sigmar Gabriel και Angela Merkel-Olaf Scholz απέτυχαν να σταματήσουν τις επιθέσεις του Erdogan στη Γερμανία λόγω οπορτουνισμού ή αδιαφορίας. Ακόμα λιγότερα θα πρέπει να αναμένονται από μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Armin Laschet.

ΠΗΓΗ: Welt, Deniz Yücel – Erdogans Regime der Angst hat längst auf Deutschland übergegriffen

Το δίκτυο του Ερντογάν στη Γερμανία είναι επικίνδυνο: Αλλά το Βερολίνο δεν βλέπει την πραγματική απειλή

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο