Το βρώμικο δίκτυο της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εναντίον της SDF

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο κρατούμενος της SDF Sahab Ahmet Abdullatif ομολόγησε το βρώμικο δίκτυο από την τουρκική αστυνομία και τη MIT, την οργάνωση επιθέσεων εναντίον της SDF και τον τρόπο με τον οποίο βοηθούσε μέλη του ISIS να περάσουν στην Τουρκία.Ο κρατούμενος της SDF, Sahab Ahmet Abdullatif μίλησε για το πως από το 2017 πραγματοποιούσε, υπό την επίβλεψη της τουρκικής αστυνομίας και της ΜΙΤ, μεταφορές χρημάτων από το Deir ez-Zor στην Τουρκία και στη συνέχεια από την Τουρκία προς τα ευρωπαϊκά κράτη και τα κράτη του Κόλπου. Επιβεβαίωσε τους δεσμούς του με την τουρκική αστυνομία και την υπηρεσίας πληροφοριών MIT καθώς και άλλες βρώμικες δεσμεύσεις.

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Sahab Ahmet Abdullatif δήλωσε πως λίγο μετά τις πρώτες συναντήσεις του με την αστυνομία, η MIT ήθελε να συναντηθεί μαζί του. Είπε τα ακόλουθα για την πρώτη του συνάντηση με την ΜΙΤ:

«Η MIT με ρώτησε για τον Ebu Bekir Turki (Ilhami Bali), όπως έκανε και η αστυνομία. Ο Ebu Suca κανόνισε τη συνάντησή μας. Εγώ και ο Omer Muhammed Kadir συναντηθήκαμε με μέλη της MIT στο ξενοδοχείο Nevali. Δεν κάτσαμε στο καφενείο που κάθισα με την αστυνομία, συναντηθήκαμε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Υπήρχαν δύο Άραβες και δύο Τούρκοι. Ένας από αυτούς ήταν Σύρος Άραβας αλλά είχε τουρκική υπηκοότητα. Μιλούσε αραβικά και τουρκικά.

Τα μέλη της MIT καταρχάς μου είπαν πως  ήξεραν ότι ειδοποιούσα την αστυνομία για τις μεταφορές χρημάτων που χειριζόμουν. Συνεχίζοντας είπαν: “Ξέρουμε ότι ξέρετε τον Ebu Bekir Turki”, εγώ είπα “είχα ρωτήσει, ζήτησα μια φωτογραφία του από τους άνδρες στο Hajin. Μου έστειλαν φωτογραφίες και είπαν ότι ο άνθρωπος είναι ζωντανός”. Με ρώτησαν πώς θα μπορούσαν να τον βρουν. Ζήτησαν κάποια νέα απόδειξη όπως μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που να δείχνει πως είναι  ζωντανός. Μετά από αυτό τελείωσε και η συνάντηση μας, παίρνοντας τον τηλεφωνικό μου αριθμό.»

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ SDF

Ο Sahab Ahmet Abdullatif μίλησε επίσης για τις συνομιλίες του με την ΜΙΤ για το πώς θα σχηματίσουν τους μυστικούς θύλακες για να πραγματοποιήσουν δολοφονίες και δολιοφθορά στην SDF στη Συρία: «Αφού μίλησαν μαζί μου, ρώτησαν τον Omer τι έκανε. Αυτός είπε πως θα μπορούσε να εργαστεί εναντίον των ‘κίτρινων’, δηλαδή της SDF. Είπε ότι θα μπορούσε να στοχεύσει τεθωρακισμένα οχήματα και να σκοτώσει σημαντικά πρόσωπα. Τα μέλη της MIT τον ρώτησαν τι χρειαζόταν για να το κάνει αυτό. Ο Omer ζήτησε 30 όπλα με σιγαστήρες. Συμφώνησαν να μεταφέρουν το αίτημα του στους ανωτέρους τους. Στη συνέχεια γύρισαν προς μένα και μου είπαν πως δεν έπρεπε να πω στην αστυνομική υπηρεσία ότι συναντήθηκα μαζί τους και εγώ δεν έπρεπε να τους ξανασυναντήσω. Είπαν: “Η δουλειά σας είναι απευθείας μαζί μας. Θα τους στείλουμε ένα σημείωμα για να μην σας ενοχλούν πια.”»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΤ

Μετά τη συνάντηση, ο Sahab Ahmet Abdullatif προσπάθησε να καταλάβει αν ο Ebu Bekir Turki (Ilhami Bali) ήταν ζωντανός ή όχι, και έμαθε ότι ήταν: «Κάποιος μου είπε ότι το σπίτι του χτυπήθηκε αλλά δεν ήταν στο σπίτι εκείνη την στιγμή, και ότι ήταν ακόμα ζωντανός. Ήθελε πάρα πολλά χρήματα για βίντεο ή φωτογραφίες. Έτσι ειδοποίησα την MIT μέσω του Omer, ο οποίος σε εκείνη τη φάση ήταν περισσότερο εμπλεκόμενος μαζί τους από τον Ebu Suca. Σύμφωνα με όσα μας είπε, συναντήθηκε με τους ίδιους ανωτέρους με τους οποίους είχε συναντηθεί και ο Ebu Suca. Συναντήσαμε συνεργάτες της MIT εντός του ίδιου μήνα, αφού αυτοί ειδοποιήθηκαν από τον Omer

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Sahab Ahmet Abdullatif δήλωσε ότι πραγματοποίησε τη δεύτερη συνάντηση του με τους συνεργάτες της MIT στο ξενοδοχείο Harran στην πόλη Urfa και ότι ο Σύρος Άραβας  (Ahmed Gannam) από την πρώτη συνάντηση ήταν και πάλι εκεί. Ο Sahab Ahmet Abdullatif δήλωσε ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που διοργάνωσε τις περισσότερες από τις εκρήξεις εναντίον της SDF και ότι ήταν ένα σημαντικό μέλος της Συριακής ΜΙΤ: «Του έδωσαν τουρκικά χαρτιά. Ήταν περίπου 30 χρονών. Ήταν από το Qamishlo ή το Heseke, δεν είμαι σίγουρος. Ξέρω ότι ήταν ένας από τους άνδρες που πήγαν να χειριστούν την ανταλλαγή όταν το ISIS απελευθέρωσε το προξενικό προσωπικό στη Μοσούλη. Αυτά μου μεταδόθηκαν από τον Omer και έναν από τους συγγενείς του. Συμμετείχε σε ένοπλες ομάδες πριν αρχίσει να εργάζεται για την MIT.»

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ SDF

Ο Sahab Ahmet Abdullatif είπε ότι ο Αhmed του είπε να μισθώσει ένα διαμέρισμα για τις μονάδες στη δεύτερη συνάντηση: «Είπε στον Omer: “Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, δεν μπορούμε να συναντηθούμε με καθένα από σας ξεχωριστά. Θα σας αγοράσουμε ένα διαμέρισμα και θα σας φτιάξουμε εδώ μια μονάδα. Θα ζήσετε εκεί, θα συζητήσετε θέματα. Θα είναι σαν το σπίτι σας. Όταν συμβαίνει κάτι, θα εμφανιζόμαστε και θα σας το εξηγούμε. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να το πείτε στους άλλους φίλους σας και να τους καθοδηγήσετε. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε με τον καθένα από σας ξεχωριστά”. Ρώτησε ξανά για τον Ebu Bekir Turki και είπα ότι θα μπορούσα να βρω απόδειξη ότι ο τύπος ήταν ζωντανός αλλά ζητούσε πάρα πολλά χρήματα. Είπε ‘Εντάξει’. Ρώτησε τον Omer πως πάει τον έργο του και ο Omer είπε πως περιμένει έγκριση. Είπε: “Η έγκριση είναι εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε. Εκρηκτικά και όπλα είναι έτοιμα.” Ο Omer είπε: “Έχω πληροφορίες για τα θωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιούν οι σημαντικοί διοικητές. Έχω εντοπίσει τα αυτοκίνητα, θα μπορούσα να τα τινάξω στον αέρα, αλλά πρέπει να περάσετε αυτά τα όπλα και τα εκρηκτικά μέσα από την πύλη.” Τα μέλη της MIT κανόνισαν για το πέρασμα στη Συρία, μέσω του Jarablus.»

ΤΕΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ

Ο Sahab Ahmet Abdullatif είπε ότι η MIT έδωσε στον Omer εκρηκτικά και όπλα για να οργανώσει τις επιθέσεις εναντίον της SDF μετά από λίγο και πρόσθεσε: «Ο Omer και ο Ebu Suca πήγαν στο Jarablus με το αυτοκίνητό μου για να τα αφήσουν. Ο χειριστής της MIT Ahmed Gannam διευκόλυνε το ταξίδι τους ως εκεί. Με άνδρες που βρέθηκαν εκεί, μετέφεραν τα εκρηκτικά στη Raqqa απ΄όσο γνωρίζω. Σε λίγες μέρες υπήρξε μια τεράστια έκρηξη κοντά στο σταθμό των λεωφορείων στη Raqqa. Ο Omer είχε διαλέξει τους άνδρες. Επέστρεψαν στην Urfa. Ήταν το Ραμαζάνι. Μίλησε για αυτά όταν πήρε τον Ebu Suca και εμένα για δείπνο. Λίγες μέρες αργότερα μας ήρθε η πληροφορία ότι οι άνδρες του Omer είχαν εγκαταλείψει το ναρκοπέδιο και έφυγαν. Στη συνέχεια, ειπώθηκε πως η νάρκη δεν εξεράγη και γι ‘αυτό ο άντρας την άφησε και έτρεξε. Ο Omer ήταν εξαγριωμένος. Το θέμα μεταβιβάστηκε στη MIT και είπαν: “Φέρτε πίσω τις νάρκες, μπορούμε να σας δώσουμε καινούργιες.” Ο Omer μου ζήτησε χρήματα και είπε ότι ήταν η πρώτη του δουλειά με την MIT και ότι δεν ήθελε να τα θαλασσώσει. Του είπα πως δεν μπορούσα να του δώσω χρήματα, αλλά θα μπορούσα να κανονίσω να πάω και να ασχοληθώ με τις νάρκες και τους θύλακες.»

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Sahab Ahmet Abdullatif είπε πως λίγες μέρες πριν συλληφθεί από την SDF στις 26 Ιουνίου, πήγε στη Βόρεια Συρία για να πάρει πίσω τις νάρκες που η MIT θέλησε πίσω και να χειριστεί άλλη μία δουλειά που η αστυνομία και αργότερα η MIT του ζήτησε: «Η αστυνομία μου ζήτησε να περάσω μέλη της ISIS στην Τουρκία. Μου είπαν να τους πάω πέρα από τα σύνορα, να τους εκδώσω χαρτιά και να τους νοικιάσω διαμερίσματα. Αργότερα ο Omer Muhammed Kadir και ο Ebu Suca έκαναν συμφωνία με την MIT και η MIT μας είπε ότι θα άνοιγαν ένα διάδρομο στα σύνορα για να μπορέσουμε να περάσουμε τα μέλη της ISIS στην Τουρκία. Ο Sahab Ahmet Abdullatif ρώτησε πώς θα περνούσε μυστικά τα μέλη της ISIS όταν συναντήθηκε με τη MIΤ. Οι άνθρωποι της MIT είπαν, “Ναι, αλλά θα μας πείτε πρώτα από πού είναι. Φέρτε τους ξένους εδώ. Θα σας πούμε ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσετε”. Όταν η αστυνομία μας είχε ζητήσει να φέρουμε μέλη της ISIS στην Τουρκία, τους είπαμε ότι τους χρειαζόμασταν για να ανοίξουν ένα πέρασμα στα σύνορα. Είπαν ότι δεν είχαν αρκετή δύναμη γι ‘αυτό, αλλά η MIT θα μπορούσε να επιτρέψει την διέλευση των συνόρων. Ο Omer ήταν σε θέση να περάσει μερικούς στην Τουρκία. Ήρθα σχεδιάζοντας να ολοκληρώσω την επιχείρησή μου σε λίγες μέρες και να επιστρέψω στην Urfa, από εκεί θα έτρεχα τα πράγματα κανονικά, αλλά συνελήφθην από την SDF.»

http://www.rojavakurdistan.gr/index.php/2017-03-11-20-58-00/2017-03-11-20-59-15/785-sdf-3?fbclid=IwAR2IKh_0OcLFCZfOV1vF3qd-pRmCmJ1Z3aKC3wmL38SLhpwkGJkk6bgFQiM

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα