Η υπόθεση έχει βέβαια και την σατιρική της πλευρά. Ένα εκ των πλέον ενδεικτικών εγγράφων για το πώς πλέκονται οι μηχανορραφίες, τις οποίες στη συνέχεια τις πιστεύουν και οι ίδιοι, φέρει τον χαρακτηρισμό “Απόρρητο”. Συντάχθηκε στις 25.04.2021 και “αποχαρακτηρίστηκε” σε λιγότερο από δύο χρόνια! Η υπόθεση είναι, όμως, πολύ πιο σοβαρή και αποδεικνύει όσα κατά καιρούς έχουν καταγγείλει η οργάνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού “Ομόνοια” και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ στη Βουλή κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση Ράμα χρησιμοποιεί μεθόδους του καθεστώτος Χότζα για την καταπίεση, τον εκφοβισμό και εν τέλει τον ξεριζωμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Πρόκειται για μακροσκελές έγγραφο που έχει συντάξει ο Γκλεντίς Νάνο, τότε διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αλβανίας, που έχει εκπαιδευτεί σε σχολές της Τουρκικής Αστυνομίας και σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των Κούρδων. Το έγγραφο απευθυνόταν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Το… ερέθισμα της Σιγκουρίμι

Χωρίς να αναφέρει ούτε μία τεκμηριωμένη πληροφορία ενημερώνει το Γραφείο Περιφερειακών Υποθέσεων της Πρεσβείας (RAO- Regional Affairs Office) για ενδεχόμενο τρομοκρατικό πλήγμα στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα. Είναι ένα σενάριο από τα γνωστά που κατασκεύαζε η περιβόητη Σιγκουρίμι του Χότζα και συνεχίζουν να κατασκευάζουν οι σημερινές αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο, Βορειοηπειρώτες συγκροτούν μυστική ομάδα για να τοποθετήσουν εκρηκτική ύλη στο κτίριο της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ή του αλβανικού γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Απέστειλε ένα έγγραφο, στο οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό συγκεκριμένο στοιχείο και το οποίο έχει συνταχθεί με εξόφθαλμο ερασιτεχνισμό. Αναφέρει Βορειοηπειρώτες με σκοπό να εμπεδώσει την εντύπωση και στις αμερικανικές υπηρεσίες, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ότι υπάρχουν τρομοκρατικοί πυρήνες στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Δευτερευόντως και δεδομένου ότι τα πρόσωπα που αναφέρει το έγγραφο ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα αφήνει να αιωρείται η εντύπωση και της ανάμειξης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε δράσεις κατά της Αλβανίας.

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/to-aporrito-eggrafo-skeyoria-tis-quot-sigkoyrimi-quot-kata-voreioipeiroton/