Το αίσχος της αλβανικής αστυνομίας στο ελληνικό νεκροταφείο της Χειμάρρας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ιανουάριος 1, 2024. Ελλάδα.

Τίρανα.

Το πολιτικό γραφείο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη σε ανακοίνωσή του στα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της τελετής της κηδείας της γιαγιάς του Μπελέρη, «οι δυνάμεις της Κρατικής Αστυνομίας και οι Επιχειρησιακές Δυνάμεις αυτής της Αστυνομίας διέπραξαν μια από τις πιο επαίσχυντες και απαράδεκτες πράξεις».

Παρακάτω, ολόκληρη η δήλωση σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Dita:

«Τι συνέβη με την Αστυνομία στην κηδεία;
Μπελέρης: Ντροπιαστικά και απαράδεκτα», γράφει το δημοσίευμα

Έσπασαν και ποδοπάτησαν τάφους

«Σήμερα στη Χειμάρρα, στην επικήδειο τελετή της αείμνηστης Καλλιόπης Μπελέρη, η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, δήθεν με ειδική άδεια, έφερε τον Εκλεγμένο Δήμαρχο του Δήμου Χειμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη.

Κατά την τελετή της κηδείας, οι δυνάμεις της (αλβανικής) Κρατικής Αστυνομίας και οι Επιχειρησιακές Δυνάμεις αυτής της Αστυνομίας προέβησαν σε μια από τις πιο επαίσχυντες και απαράδεκτες πράξεις που διαπράχθηκαν ποτέ στην ιστορία της Αστυνομίας.

Οι δυνάμεις της Κρατικής Αστυνομίας παραβίασαν το δημόσιο νεκροταφείο της Χειμάρρας με μια άνευ προηγουμένου χειρονομία, σπάζοντας και ποδοπατώντας τους τάφους και ταυτόχρονα ασκώντας βία κατά του κ. Μπελέρη με παρανόηση και με παράλογο τρόπο.

Είναι ο Μπελέρης στην κηδεία της γιαγιάς του. Του επέτρεψαν να παραστεί για 10 λεπτά. Με μια συνοδεία ενός λόχου αστυνομικών. Δείτε πόσοι κκαι πως συνοδεύουν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας που είναι φυλακισμένος με μια αίολη κατηγορία για 340 ευρώ. Είναι επίδειξη πυγμής του αλβανικού ναρκοκράτους προς την ψοφοδεή Αθήνα. (Η πρώτη ήταν η δολοφονία του Κατσίφα). Με το θράσος που της προσδίδει η σχέση του με τον γερμανικό παράγοντα, την δύναμη που κατέστρεψε επανειλημμένως την Ευρώπη. Αυτό κάνει και τώρα.

Ζωώδεις και σκόπιμες οι πρακτικές της αλβανικής αστυνομίας!

Η βίαια είσοδος στο χώρο του νεκροταφείου όπου γινόταν η τελετή της κηδείας της γιαγιάς του, χρησιμοποιώντας σωματική και ψυχολογική βία, είναι μια βάρβαρη πράξη που μόνο απολίτιστοι και τυφλωμένοι από την εξουσία που τους δίνει η αυταρχική εξουσία μπορούν να κάνουν!

Η δημιουργία τεταμένης κατάστασης με την πρόκληση των συμμετεχόντων, η παραβίαση των εθίμων και των παραδόσεων τους, η διατάραξη της τελετής της κηδείας είναι ζωώδεις πράξεις, που θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από έναν αστυνομικό, που τον καθοδήγησαν ότι αυτό είναι το καθήκον του.

Τραβώντας με τη βία και ταπεινώνοντας το άτομο για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν έρθει να τον συνοδεύσουν, με την επίδειξη της δύναμης  και των όπλων, κρατώντας το ‘δάχτυλο στην σκανδάλη’, μπροστά σε φιλήσυχους ανθρώπους, δημιούργησαν ένα κλίμα τρόμου, προκαλώντας ανοιχτά τον κόσμο της Χειμάρρας που μαζεύτηκε για ένα τελευταίο χαιρετισμό όπως είναι το αιώνιο έθιμο».

The Hellenic Information Team

 

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Αθήνα, όμως, τη εντολή τού Βερολίνου, δεν θα βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική τού ναρκοκράτους. Η ίδια η ΕΕ και δη η Γερμανία, βλέπουν την Αλβανία να έχει προχωρήσει σε πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις (!!). Προσπαθούν να καταργήσουν το βέτο και σχεδόν όλοι οι Ελλαδίτες(*) ευρωβουλευτές συμφωνούν!!!

    (*) Γράφω Ελλαδίτες και όχι Έλληνες, μην πάρει η μπάλα και τού Κυπρίους αδελφούς μας.

  2. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη μονόπλευρη ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας προς ανατολάς και την πλήρη υποχωρητικότητα προς βορρά, που μεταφέρεται και σε όλους μας και δημιουργεί ανάλογες αντιλήψεις. Έχει γίνει κατανοητό ότι χάθηκε ο ελληνισμός της Β. Ηπείρου με πλήρη ευθύνη της Αθήνας από το 1991 όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Σαμαρά έκαναν τα πάντα γιαυτό για να ακολουθήσουν και όλες οι άλλες στην ίδια λογική χωρίς αντιδράσεις;; Θυμάστε τις ομοειδείς περιπτώσεις με ΥΠΕΞ Σαμαρά – Τσουδερού, δηλ ό,τι καθεστώς απονεμηθεί στο Κόσσοβο να ισχύσει το ίδιο και για τη Β. Ήπειρο; Κάνετε τις συγκρίσεις σήμερα. Πατριωτισμός προς ανατολάς, ραγιαδισμός προς τα βόρεια. Γιατί; Διότι αυτό επιτάσσει η Ουάσινγκτον. Βολεύει η ελληνοτουρκική κρίση και τα παιχνίδια με τα μαχητικά για να μπορούν να εισχωρούν και να παίρνουν από τη χώρα μας ό,τι θέλουν στην κυριολεξία, καμία όμως ουσιαστική αντίδραση στα βόρεια προς υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων επί τόσα χρόνια. Η αντίφαση; Επί Χότζα και Αλία διατηρούσαμε πλήρως τα εθνικά μας ερείσματα στη Β. Ήπειρο παρά τα όσα καταμαρτυρούν στο τότε αλβανικό καθεστώς, επί “δημοκρατίας” χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια. Ακόμη και αν ο Μπελέρης επιστρέψει στη Χειμάρρα ως δήμαρχος απλά θα έχει κερδηθεί μια αψιμαχία για εσωτερική κατανάλωση και θα επαίρονται για νίκη της διπλωματίας μας ενώ έχει χαθεί ήδη ο πόλεμος. Όμως αυτή είναι η “σωστή πλευρά της Ιστορίας”.

    • “Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη μονόπλευρη ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας προς ανατολάς.. Πατριωτισμός προς ανατολάς, ραγιαδισμός προς τα βόρεια”

      Πώς να την αντιληφθείς, αφού δεν υπάρχει; Ποια ευαισθησία; Ποιος “πατριωτισμός” προς ανατολάς; Τα μνημόνια που υπογράφουν; Τις “συζητήσεις” και το ΜΟΕ υπό την επίβλεψη Αμερικανών και Γερμανών, παρά το casus belli;

      Όσον αφορά στην Β. Ήπειρο και τον εκεί εναπομείναντα ελληνισμό, τον έχουν προ πολλού διαγράψει, όπως άλλωστε και την Κύπρο. Την τελευταία όχι τόσο κραυγαλέα, αλλά πάντως την έχουν εγκαταλείψει.

  3. Εγώ είδα μια πολυάριθμη -περιττή-Αλβανική Αστυνομία, προφανώς από τον φόβο της μήπως με λιγότερη απήγαγαν οι Έλληνες τον Δήμαρχό τους κ. Μπελέρη ή να τον φονεύσει για προβοκάτσια κάποιος ,γιαυτό και του φόρεσαν και αλεξίσφαιρο .
    Και αυτά όλα δεν έγιναν με εντολή ,αλλά από το μίσος της Αστυνομίας προς τους μειονοτικούς Έλληνες, που από ότι είδαμε είναι αμοιβαίο . Αλλά αυτό δεν είναι καλό για την μειονότητα.
    Υ.Γ Πόσοι Έλληνες πίστευαν ότι με εντολή των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου έδερναν αλύπητα τα ΜΑΤ στο Βογατσικό και σε όλη την διαδρομή προς τις Πρέσπες τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες -όχι μειονοτικούς- προ της υπογραφής της ”υπερήφανης” Συμφωνίας των Πρεσπών;;;.
    Απλώς οι ‘ηγήτορες” της Αστυνομίας μας έδιναν διαπιστευτήρια στην συγκυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου και οι μικροί υπερβάλλοντα ζήλο -που λέμε- και με κάποια ιδιοτέλεια.
    ΑΣ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΌΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ .
    ”ΓΑΥΓΙΖΑΝ” ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΟΙ ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΈΒΑΛΑΛΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΛΛΑΖΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .
    ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΩΠΗ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ -ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-.
    Όσοι βιάζονται ας προτιμήσουν με την ψήφο τους τους πατριώτες της Αντιπολίτευσης μας.

  4. Μητσοτάκης στον Μπελέρη «η Ελλάδα σας σκεπάζει». 8 μήνες βρίσκεται στη φυλακή και η Αλβανία τον αντιμετωπίζει ως βαρυποινίτη!

    «Ελλάς, Ελλάς μη μας ξεχνάς», φώναζαν οι Β/Ηπειρώτες αδελφοί μας κατά την επίσκεψη τού Κούλεως εκεί, κατόπιν αδείας τού Μπερίσα, βεβαίως-βεβαίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα