Τούρκος βουλευτής διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη Πακιστανής δημοσιογράφου στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κυμάτιζε περήφανη την πακιστανική σημαία σε οδοιπορικό της στον… Όλυμπο

Την ενόχλησή του για την σύλληψη της Πακιστανής δημοσιογράφου Mona Khan έδειξε ο Τούρκος βουλευτής του AKP και αρθρογράφος στον τουρκικό Τύπο Ali Sahin με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο Sahin διαμαρτυρήθηκε διατυπώνοντας το ερώτημα:  «Γιατί οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την δημοσιογράφο; Επειδή αγαπά την Τουρκία;»

«Καταδικάζω έντονα τη σύλληψη από τις ελληνικές αρχές της φίλης δημοσιογράφου Mona Khan με την κατηγορία ότι εργάζεται για την Τουρκία. Επειδή είναι φίλη της Τουρκίας και αγαπά την τουρκική σημαία. Ελπίζω η Mona να το ξεπεράσει αυτό σύντομα», ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής.

Η Πακιστανή δημοσιογράφος είχε συλληφθεί στα τέλη Μαΐου καθώς σε οδοιπορικό της στον Όλυμπο είχε κυματίσει την σημαία του Πακιστάν.

Μετά όμως από παρέμβαση της πρεσβείας του Πακιστάν, αφέθηκε ελεύθερη.

Ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν Mumtaz Zahra Baloch δήλωσε ότι η πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα ενήργησε γρήγορα προσλαμβάνοντας δικηγόρο για να εκπροσωπήσει τη Mona Khan.

Αξιωματούχοι της πρεσβείας την επισκέφθηκαν επίσης στη φυλακή για να συνηγορήσουν υπέρ της απελευθέρωσής της, όπως αναφέρει το dialoguepakistan.com

Η Mona Khan συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πεζοπορίας γιατί κυμάτισε τη σημαία του Πακιστάν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι να κατηγορήσει για κακομεταχείριση την Ελληνική αστυνομία.  Αυτό οδήγησε σε άμεση διπλωματική δράση. Η Χαν είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με τον γιο της, τον οποίο άφησε στην Αθήνα ενώ έκανε πεζοπορία. Το κινητό της τηλέφωνο κατασχέθηκε επίσης από τις αρχές.

Η άμεση απάντηση της πρεσβείας του Πακιστάν περιελάμβανε την εξασφάλιση νομικής εκπροσώπησης και την άμεση επαφή με Έλληνες αξιωματούχους, κάτι που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Mumtaz Zahra Baloch, επιβεβαίωσε τα προληπτικά μέτρα της πρεσβείας, δηλώνοντας: «Η πρεσβεία του Πακιστάν προσέλαβε δικηγόρο και εξασφάλισε την προξενική πρόσβαση στη Mona Khan. Αξιωματούχοι της πρεσβείας την επισκέφθηκαν στη φυλακή για να παράσχουν υποστήριξη και να διευκολύνουν την απελευθέρωσή της.»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/tourkos-vouleytis-diamartyrithike-gia-ti-syllipsi-pakistanis-dimosiografou-stin-ellada/

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνώριζα ότι το να κυματίζεις ξένες σημαίες παραβιάζει κάποιον νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα