Τουρκικό υπ. Αμυνας: Κοινή άσκηση τουρκικού ναυτικού με αμερικανικό αντιτορπιλικό

26/8/20 | 0 | 0 | 232 εμφανίσεις

Φωτ. REUTERS

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι το τουρκικό ναυτικό συνεχίζει τις θαλάσσιες ασκήσεις με το ναυτικό συμμαχικών χωρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, η τουρκική φρεγάτα TCG BARBAROS και η κορβέτα BURGAZADA έχουν διεξαγάγει θαλάσσιες ασκήσεις με το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS WINSTON S.CHURCHILL στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η τριήμερη αεροναυτική άσκηση EUNOMIA, στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD).

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η άσκηση EUNOMIA αποτελεί κομμάτι του γενικότερου παζλ ασκήσεων στην περιοχή.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (9 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας