Τουρκία: Νέο σόου Ακάρ με μπαράζ απειλών κατά της Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μιλώντας από το γραφείο, όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε δώσει (σαν σήμερα το 1922) την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διατήρησε την προκλητική ρητορική περί «ελληνικών παρενοχλήσεων» και αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ εκτόξευσε ευθείες απειλές κατά της Αθήνας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Νέο μπαράζ απειλών προς την Ελλάδα εκτόξευσε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο υπουργός Άμυνας της ΤουρκίαςΧολουσί Ακάρ. Ανήμερα της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ (26 Αυγούστου 1071), αλλά και τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Ακάρ μίλησε από το γραφείο, όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε δώσει (σαν σήμερα το 1922) την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων.     

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ανέφερε ο κ. Ακάρ.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου υπουργού προέρχονται από συνέντευξή του στην Hurriyet. Με τίτλο «Μην ξεχνάτε αυτό το τραπέζι», η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για ιστορικής σημασίας προειδοποίηση του Ακάρ στην Αθήνα. «Από το τραπέζι του Κεμάλ που έδωσε εντολή επίθεσης στους Έλληνες εισβολείς, ο Ακάρ προειδοποίησε την Αθήνα που παρενοχλεί τα τουρικά μαχητικά», αναφέρει.

Επιμένει περί «παρενόχλησης» τουρκικών αεροσκαφών

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε εκ νέου στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «ελληνικών παρενοχλήσεων» κατά τη διάρκεια νατοϊκών ασκήσεων, κάτι που η Ελλάδα έχει διαψεύσει επανειλημμένα. 

«Στις 2 Ιουλίου ήρθε αίτημα από τους Αμερικανούς για να  πραγματοποιήσουν άσκηση του ΝΑΤΟ. Και ήθελαν τα μαχητικά μας να προστατεύουν τα αεροσκάφη τους. Τα αιτήματά τους ήταν: 4 F-16, και 1 αεροσκάφος τάνκερ… Είπαμε «ΟΚ» και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και αυτές οι πτήσεις αναφέρθηκαν σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε ενημερώθηκαν στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης της προς τα νησιά με “μη στρατιωτικό καθεστώς”», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Θέλει να περάσει την πορεία  πάνω από αυτά τα νησιά. Θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ, δηλαδή θέλει να παραβιάσει τη Λωζάννη. Για αυτό, αλλάζουν διαδρομή την τελευταία στιγμή. Μετά έρχονται και κλειδώνουν με ραντάρ τα αεροπλάνα μας για 3 λεπτά ή 5 λεπτά. Όταν ρωτήθηκαν γιατί το κάνατε αυτό, απάντησε, “δεν μας ενημέρωσαν για αυτήν την πτήση”. Το αξιολογήσαμε ως “αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνο”, λένε.

 

Τι εννοείς, αγνώστων στοιχείων, όταν πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, σωστά; Μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος; Στις 24 Αυγούστου, είχαμε αεροπλάνα επιφορτισμένα με την εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στο Nexus Ace. Ήρθαν εκεί και παρενοχλήθηκαν τα κλείδωσαν με τα ραντάρ για 5 λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα μας βρίσκονται σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο ΝΑΤΟ. Οι αποστολές πτήσεων δημοσιεύονται μήνες νωρίτερα, τηρούνται αρχεία, γράφονται άρθρα. Παρόλα αυτά, στις 22 Αυγούστου και στις 24 Αυγούστου παρενόχλησαν τα αεροσκάφη μας που εκτελούσαν υπηρεσία ΝΑΤΟ, και τα κλείδωσαν στα ραντάρ».

«Αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά»

Συνεχίζοντας σε προκλητικούς τόνους, ο κ. Ακάρ επανέφερε το τουρκικό αφήγημα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών:

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας. Στρατιωτικοποιείτε  τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Κύπρο, λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ:

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή το κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ σας συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

«Λέμε ότι ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλιστικών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης. Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο!», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τέλος, μιλώντας σε άλλους δημοσιογράφους και παραπέμποντας σε σημερινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, ο Ακάρ σημείωσε ότι η προσφυγική δομή Κούρδων στο Λαύριο είναι «καταφύγιο τρομοκρατών». Συγκεκριμένα, είπε: «Οι Έλληνες πολιτικοί ξεδιάντροπα λένε “Δεν υπάρχει στρατόπεδο Λαυρίου”, το αρνούνται. Αυτό το στρατόπεδο είναι ο προστάτης της FETO και το καταφύγιο των PKK/YPG και DHKP-C, αλλά λένε “δεν έχουμε τέτοιο πράγμα”. Αποτυπώθηκε επίσης στον Τύπο, υπάρχουν δηλώσεις των τρομοκρατών εκεί, όλα είναι ξεκάθαρα και είναι φανερό πως αυτό το στρατόπεδο μετατράπηκε σε στρατόπεδο τρομοκρατών».

Καθημερινή

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Σκοπός της απειλής είναι να προκαλέσει τον φόβο, τον τρόμο και το πανικό στον άλλον.

  Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος τί πραγματικά προκαλεί φόβο, τρόμο και πανικό στον άλλον.
  Εξ αντικειμένου, το περιεχόμενο και το είδος των απειλών του καθορίζεται με βάση αυτό που θα προκαλούσε φόβο, τρόμο και πανικό στον ίδιο.

  Όταν ο κύριος Ακαρ χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες απειλές (“..Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», “μην ξεχνάτε αυτό το τραπέζι ” κλπ) στην ουσία μας φανερώνει τί ακριβώς προκαλεί φόβο, τρόμο και πανικό αποκλειστικά στον ίδιο!
  Γίνεται αποκαλυπτικός κι απίστευτα ευάλωτος!

  Κι έχει κάθε λόγο…
  Η “περιπέτεια” αυτή, όπως την κατονομάζει ο κύριος Ακαρ δεν άρχισε πριν 100 χρόνια, αλλά πριν 200 χρόνια…
  Τα αποτελέσματα της που οδήγησαν σε πολυακρωτηριασμό της τέως οθωμανικής αυτοκρατορίας , την οποία ο κύριος Ακαρ εξακολουθεί να θαυμάζει , καθορίζοντας τα σημερινά όρια της Τουρκίας κι οριοθετώντας τα σύνορα της με νέοσυσταθέντα πλέον κράτη όπως πχ Συρία, Ιράκ κλπ (στα οποία δεν συγκαταλέγονταν η Ελλάδα που τα σύνορα της είχαν οριστεί από το 1914), είναι αυτά που επήλθαν τα τελευταία 100 χρόνια

  Τρία χρόνια πριν την συμπλήρωση της εκατονταετίας αυτής , οι Τούρκοι βίωσαν, βάση του αξιακού τους κώδικα, τον απόλυτο , για αυτούς εξευτελισμό (βλ. Συνθήκη Μούδρου) . Ενώ, δύο μήνες προηγούμενα της συμπλήρωσης της εκατονταετίας εισέπραξαν όλα τα επιχειρα για τα δεινά που επί εκατονταετίες προκαλούσαν στους Χριστιανικούς πληθυσμούς της Ανατολίας και ιδίως για την βαρβαρότητα που επέδειξαν
  εναντίον τους από το 1908 κι εντεύθεν.
  (* Ένας καθημερινός Τούρκος , αυτό που συνηθίζει να επικαλείται είναι “Κι εσείς ,δεν μας κάνατε λίγα..”)

  Λογικό είναι το “τραπέζι” αυτό που επικαλείται ο κύριος Ακαρ , το οποίο σημειωτέον σήμερα δεν θα υπήρχε ,εάν για τις ανάγκες της στιγμής δεν το υποστήριζαν οι Μεγάλες Δυνάμεις της Εποχής , να προκαλεί φόβο, τρόμο και πανικό στον ίδιο τον κύριο Ακαρ. Συμβολίζει κι νοηματοδοτει την πλήρη απομυθοποίηση της εικόνας που είχε ως τότε ο Τούρκος- Οθωμανός για τον εαυτό του ως ακατανίκητο πολεμιστή.

  Κι ο Σουλεϊμάν , που τον κατονομάζουν οι Τούρκοι ως Μεγαλοπρεπή, αποτυγχάνοντας στην πολιορκία της Βιέννης που ξεκίνησε στα 1529 , ενόσω οπισθοχωρούσε διενήργησε απίστευτες φρικαλεότητες , ορθώνονται λόφους από κεφάλια αποκεφαλισμένων αιχμαλώτων του κι αγροτώ,ν που συνάντησε στον δρόμο της επιστροφής του. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ηττήθηκε ή ότι απέτυχε στους στόχους του προέλασης των Οθωμανών στην Ευρώπη . Να διασκεδάσει την ήττα του επιχειρούσε, επιδεικνύοντας τα βάρβαρα ένστικτα του..

  Αυτό ακριβώς κάνει σήμερα κι ο κύριος Ακαρ κι ο Πρόεδρος του. Επικαλουμενοι τις βαρβαρότητες που συνέβησαν εκ μέρους των προγόνων τους πριν 100 χρόνια, προσπαθούν να διασκεδάσουν την συντριπτική τους ήττα.
  Μια ήττα που περιόρισε τότε την Τουρκία στα υφιστάμενα σύνορα της κι υποχρέωσε τους Τούρκους να προσαρμοστούν στον δυτικό τρόπο ζωής και τα έθιμα του.
  Οι προσπάθειες του κυρίου Ακαρ και του Προέδρου του , με τους νεοοθωμανικους ιδεατισμους τους , δεν συνεπάγεται ότι δεν θα δοκιμάσουν εκ νέου τις ίδιες συνέπειες που οδήγησαν στην κατάρρευση της πρώην αυτοκρατορίας .
  Εάν πιστεύουν το αντίθετο , ζουν σε έναν ψεύτικα κόσμο.
  Την αυτοκρατορία αυτή την δημιούργησαν οι Σελτζούκοι, που δεν συγκαταλέγονται στους δικούς τους προγόνους και από το 1536 (βλ.πρωτες Διομολογησεις) την συντήρησαν οι πρόγονοι ελεύθερων σήμερα λαών κι οι Μεγάλες Δυνάμεις, όσο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους . Δεν βλέπω τίποτα από τα δύο να ισχύει σήμερα.

  Ο κύριος Ακαρ μας απειλεί, λοιπόν, με αυτό που απειλεί τον ίδιο . Προκαλεί επικαλούμενος πως είναι έτοιμος να βάλει σε νέες περιπέτειες την χώρα του και τον λαό του.
  Μάλιστα το κάνει όντας αδιάβαστος. Αμφιβάλλω εάν ποτέ πράγμασι μελέτησε την Συνθήκη της Λωζάνης 24.7.1923 κι αν έχει επίγνωση των ανακριβειών που υποστηρίζει..
  Δεν τον αδικώ, ένας στρατοχωροφυλακας ήταν πριν το πραξικόπημα..

  Θα ήταν καλύτερα για αυτόν να κοιτάξει τα του οίκου του, παρά να αναλώνεται στο τι κάνουν άλλοι λαοί στην επικράτεια τους και να εμπλέκεται στα εσωτερικά τους ζητήματα.
  Όλα τα σύγχρονα κράτη έχουν μεταξύ τους σύνορα, κανείς άλλος λαός δεν επικαλέστηκε ότι αυτό που πράττει ο γείτονας του εντός της επικράτειας του, είναι προκλητικό και συμβαίνει κάτω από την μύτη του !
  Υπάρχουν κάποιοι κανόνες πολιτισμού που πρέπει να τους σεβαστεί ο κύριος Ακαρ. Αν δεν τους έμαθε , καιρός να τους μάθει!
  Αυτό που συμβαίνει κάτω από την μύτη του, είναι αυτό που συντελείται εντός της επικράτειας της χώρας του. Κι όταν ήρθε η ώρα,στις 15.7.2016, ο κύριος Ακαρ απέδειξε περίτρανα ότι δεν ήξερε, ούτε γνώριζε τί γινόταν κάτω από την μύτη του !!!
  Την Ελλάδα θεωρεί ο κύριος Ακαρ πως είναι ικανός να ελέγξει?!
  Εδώ πιάστηκε εξ απήνης στα του οίκου του!!!

  Από ότι βλέπω δεν είναι και καμιά μεγάλη αυτή η μύτη του κυρίου Ακαρ για να έχει τα φόντα ώστε να χωράει παντού.
  Μόνο με τακτικές Πινόκιο μπορεί να την μεγεθύνει , αλλά κι αυτό πια το βλέπουν όλοι !

  Πάντως όταν η απειλή , δηλαδή η προσπάθεια πρόκλησης φόβου , τρόμου και πανικού στον άλλο , αποτελεί το μέσο ώστε ο απειλούμενος να εξαναγκαστεί, παρά την θέληση του να πράξει κάτι (πχ αποστρατιωτικοποίηση νησιών) τότε δεν πρόκειται για απειλή , αλλά για Παράνομη Βία.

  Ο κύριος Ακαρ ήδη έχει υποπέσει στην απόπειρα Παράνομης Βίας, την οποία -για όλους τους λόγους που επεξηγήθηκαν πιο οανω- ως αδίκημα, δεν πρόκειται ποτέ να ολοκληρώσει μέσω απειλών που προκαλούν φόβο, τρόμο και πανικό μόνον στον ίδιο.

  Άλλο θέμα εάν θα κάνει το απονεννοημένο κι εισπράξει στο μέλλον τα επίχειρα, για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσει εκ νέου στον λαό του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα