Τουρκία: Αρθρογράφος της Μιλιέτ «βλέπει» αλλαγή των ελληνικών συνόρων μέχρι το 2040

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προκλητικό άρθρο την ημέρα της συνάντησης του Κ.Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο των αντιπροσωπειών Τουρκίας και Ελλάδας στην Άγκυρα ξεκίνησαν οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας με αρθρογράφο να δηλώνει ότι τα ελληνικά σύνορα θα έχουν αλλάξει μέχρι το 2040!

Πιο συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της τουρκικής Μιλιέτ Hakkı Öcal προκαλεί για την πορεία των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας.

Μπορεί η πρώτη αποτίμηση και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου να μιλούν για τάση εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εντούτοις κάτι τέτοιο τίθεται εν αμφιβόλω όσο συνεχίζονται τέτοιες τοποθετήσεις σαν το άρθρο του Hakkı Öcal, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα».

«Ο Μητσοτάκης, που έχασε τις τελευταίες εκλογές και έγινε ξανά πρωθυπουργός με τους βουλευτές που κέρδισε ανοιχτά με συνταγματική στήριξη στον δεύτερο γύρο, αυτή τη φορά φαίνεται να έχει καταλάβει τη σημασία της φιλίας με την Τουρκία», αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος εννοώντας το bonus των εδρών στο δεύτερο γύρο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στην χώρα μας.

«Ο Μητσοτάκης φάνηκε να κατανοεί την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα πριν από 5 μήνες και τα μηνύματα που παρείχε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης και άρχισε να κάνει βήματα για να εκπληρώσει ό,τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε αναφερόμενος και στη διευκόλυνση επίσκεψης των Τούρκων σε ελληνικά νησιά, αλλά το σημαντικότερο παραλήρημα έρχεται παρακάτω:

«Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που του αρέσει το διάβασμα. Αν δεν το έχει διαβάσει ακόμα, θα πρέπει να διαβάσει γιατί οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχει ελληνική Ένωση εντός των σημερινών της συνόρων μέχρι το 2040».

Στηλιτεύει την οικονομική κατάσταση της χώρα μας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χρέος διπλάσιο από το ελληνικό εθνικό εισόδημα. Τα στοιχεία για τα ελληνικά οικονομικά είναι τόσο αρνητικά που το ΔΝΤ γράφει στην ιστοσελίδα του ότι δεν μπορεί να υπολογίσει πολλά στοιχεία για την Ελλάδα.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι η Ελλάδα, που όλοι την καλούσαμε πριν από δύο χρόνια να μην πέσει σε μια νέα παγίδα της ΕΕ και των ΗΠΑ φαίνεται ότι πήρε πραγματικά τον δρόμο της σωτηρίας. Όπως είπε ο Ερντογάν πριν από πέντε μήνες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Λέμε «Καλώς όρισες» στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται να συμμερίζεται αυτήν την πεποίθηση».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/tourkia-arthrografos-tis-miliet-vlepei-allagi-ton-ellinikon-synoron-mexri-to-2040/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλλαγή συνόρων θα μπορούσε να γίνει υπέρ μας αρκεί να το επιδιώξουμε κατόπιν πλήρους ένωσης με τα βαλκανικά Ορθόδοξα κράτη (κατόπιν σχετικών δημοψηφισμάτων), να ανασυστήσουμε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Το ενοποιημένο αυτό κράτος θα διαχειριζόταν περισσότερους πόρους, μεγαλύτερο στράτευμα. Το κοινό αυτό κράτος θα μπορούσε να ονομαστεί είτε «Βαλκανικό», είτε «Βυζάντιο», είτε «Αίμος» ή ακόμη και «Ορθοδοξία», για παράδειγμα. Το ενοποιημένο αυτό κράτος θα εκμεταλλευόταν αποτελεσματικά τους πόρους του κάθε συστατικού του έθνους, θα δημιουργούσε νέο συμμιγές στράτευμα αλλά και στρατιωτική τεχνολογία, με την ένωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων κάθε συνισταμένου έθνους, επίσης πυρηνική τεχνολογία, και ίσως και δορυφορική τεχνολογία, και μακροπρόθεσμα -σε δεκαετίες- θα εκβιομηχανοποιούνταν λόγω της διευρυμένης εσωτερικής του αγοράς δεκάδων εκατομμυρίων όπως και λόγω της κεντρικής αναδιανομής των φυσικών πόρων και της ενέργειας της όλης περιοχής των Βαλκανίων. Η εκβιομηχάνιση θα καλυτέρευε σταδιακά τη δημογραφική παρακμή των συμμετεχόντων λαών. (Οι ολιγομελείς Βούλγαροι και σκοπιανοί είναι κατά ένα ποσοστό εκσλαβισμένοι Έλληνες, οι Αλβανοί παρομοίως). Το νέο κράτος θα είχε μια σύγχρονη (εξαρχής χτισμένη) πρωτεύουσα «Νέα Κωνσταντινούπολη» ιδρυμένη μέσα, για παράδειγμα, στη Βουλγαρική Θράκη και με τη δυνατότητα να προσελκύσει εκεί έναν διεθνή πληθυσμό εκατομμυρίων, ή ακόμη και δεκάδων εκατομμυρίων (για παράδειγμα προσέλκυση εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών-Κοπτών από την δημογραφικώς εύρωστη βορειοανατολική Αφρική, κυρίως από Αίγυπτο και Αιθιοπία), έτσι ώστε να δημιουργηθεί εντός δεκαετιών οικονομική, δημογραφική και στρατιωτική πίεση ενάντια στην Ανατολική Θράκη της Τουρκίας, και με την προσδοκία να την προσαρτήσει στην επικράτειά του μέσα στον επόμενο αιώνα, επεκτείνοντας έτσι τα σύνορά του και ελέγχοντας τον Βόσπορο και τον κόλπο του Μαρμαρά, καταστέλλοντας έτσι την δημογραφική, οικονομική και στρατιωτική ανάπτυξη της Τουρκίας, ή τουλάχιστον να την εκτόπιζε προς την Ανατολία. Όλα τα συμμετέχοντα έθνη θα έχουν μια κοινή πολιτιστική αναφορά στον ελληνορθόδοξο πολιτισμό που είναι ισχυρός στην περιοχή όλων των Βαλκανίων, και με προοπτική εξελληνισμού τους μετά πάροδο αιώνων, καθότι ο συνδετικός κρίκος τους θα είναι ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός που έχει κεντρικό ρόλο στην συνείδηση των λαών αυτών. Η αυξανόμενη δημογραφία και βιομηχανική ισχύς του νέου κράτους θα επιτρέψει την ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία. Συνολικά όλοι θα εργαζόντουσαν διαχρονικά για έναν κοινό στόχο: την ομογενοποίηση και την επικράτηση της ελληνορθοδοξίας ως κοινό πολιτισμό απ’ άκρη σ’ άκρη, την απόκρουση της Τουρκικής και ισλαμικής επέκτασης από τα ανατολικά, επανάκτηση Ανατολικής Θράκης/Κωνσταντινούπολης και των κατεχομένων της Κύπρου, δίνοντας περεταίρω έναυσμα στις μελλοντικότερες γενεές (αυτών που θα γεννηθούν πέρα του τωρινού αιώνος) να βάλουν κάποτε χέρι στον τεράστιο εκτουρκισμένο όγκο της Μικρασίας.

  2. Ας δούμε την θετική όψη του άρθρου:

    αν έχει δίκιο, δεν χειροτερεύει η προοπτική της χώρας μας από αυτή την εκτίμηση, αν έχει άδικο, τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα θα ήταν να το γνωρίζουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα