Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από αύριο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ύψους 2,3 δισ.

Μ. Χρυσοχοϊδης: Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους

Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.056 νέα κρούσματα, 135 διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Οι ΚΑΔ που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και μπορούν να ενταχθούν στο νέο πακέτο των μέτρων

Εξηγώντας ότι η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ώστε να αντιμετωπιστεί «η νέα επίθεση του ιού», ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι δυναμικά, προσαρμόζονται δηλαδή σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και έρχονται να ανταποκριθούν στις όποιες επιδημιολογικές εξελίξεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα νέο σχέδιο μέτρων ώστε «να διεκδικήσουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο, με όσο γίνεται ομαλότερη κοινωνική ζωή», εφαρμόζοντας όμως ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων από αυτό της άνοιξης.

Τα νέα μέτρα από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί και για έναν μήνα:

Σε ισχύ σε όλη την επικράτεια και θα είναι ενιαία ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της κάθε περιοχής:

«Το πρώτο και σημαντικότερο από αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλη την επικράτεια» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «η μάσκα σε συνδυασμό με την τήρηση αποστάσεων αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο μέσο προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Γιατί αν όλοι φοράμε μάσκα και τη φοράμε σωστά, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι απειροελάχιστη». Να σημειωθεί ότι η επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς τη χρήση μάσκας.

Επιπλέον, ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε ότι σε όλη την επικράτεια, προβλέπεται περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

«Στόχος του μέτρου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν τη μετάδοση του ιού» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Του μέτρου εξαιρούνται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας και λόγους υγείας.

Ακόμα, από την Τρίτη σε όλη τη χώρα υποχρεωτικά εφαρμόζεται τηλεργασία σε ποσοστό 50% τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα γιατί έτσι «διασφαλίζεται η συνέχεια της επαγγελματικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται η υγεία εργαζομένων και εργοδοτών, αλλά και των οικογενειών τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας από την Τρίτη εφαρμόζεται υποχρεωτική τηλεκπαίδευση «με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού που παρατηρείται στις νεότερες ηλικίες», όπως ανέφερε ο υφυπουργός. Του μέτρου εξαιρούνται μόνο οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων φοιτητών.

Ο κ. Χαρδαλιάς για τις δομές πρόνοιας ανέφερε ότι «προκειμένου να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, αναστέλλεται επίσης σε όλη την επικράτεια το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας, όπως οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Τέλος, το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα και σε όλα τα επίπεδα υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δείχνουν ότι τα μέτρα τηρούνται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και χώρους, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται ουσιαστικά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, συμπληρώνοντας «γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αποφύγουμε ένα συνολικό πάγωμα της καθημερινότητάς μας».

Σε αυτή τη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. «Αυτό βέβαια θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι θα συνοδεύεται με ελέγχους και σκληρή επιτήρηση των προβλεπόμενων μέτρων σε όλη την επικράτεια» υπογράμμισε ο ίδιος.

Μέτρα για όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου ασφάλειας:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

2. Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

3. Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.

4. Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.

6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά από την Τρίτη τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, που ίσχυαν έως τώρα, συγχωνεύονται σε 2 επίπεδα κατά τον ακόλουθο τρόπο: το επίπεδο 1 (πράσινο) και το επίπεδο 2 (κίτρινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Α επιτήρησης (κίτρινο) και αντίστοιχα τα επίπεδα 3 (πορτοκαλί) και 4 (κόκκινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η κατάταξη των 74 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, διαμορφώνεται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για 14 ημέρες ως εξής:

Στο επίπεδο Α – επιτήρησης (κίτρινο) κατατάσσονται οι ακόλουθες 47 περιφερειακές ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας, ‘Ανδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, ‘Αρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής, Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου κατατάσσονται οι υπόλοιπες 27 περιφερειακές ενότητες: όλες οι περιφερειακές ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς, πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Κατόπιν ο κ. Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα μέτρα που θα ισχύσουν σε κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο εντάσσεται, Α – επιτήρησης (κίτρινο) ή Β – αυξημένου κινδύνου (κόκκινο):

Αθλητισμός

Επίπεδο Α – επιτήρησης (κίτρινο):

Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλούμενων ανά εγκατάσταση, ενώ σε ισχύ παραμένουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Α, προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, αλλά και για το κοινό κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στην ατομική άθληση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση απόστασης 2μ. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

Επίπεδο Β – υψηλού κινδύνου (κόκκινο):

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους, χωρίς προπονητή. Επίσης, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές εγκαταστάσεις και για συγκεκριμένα αθλήματα, όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Β, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων, επιτρέπονται μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα υπαίθρια μουσεία τόσο στο επίπεδο Α (κίτρινο) όσο και το επίπεδο Β (κόκκινο) προβλέπεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Για τα κλειστά μουσεία, στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπονται τα εξής: 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 15τ.μ. ενώ οι ομαδικές ξεναγήσεις επιτρέπονται έως 10 άτομα.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο), η λειτουργία των κλειστών μουσείων αναστέλλεται.

Δικαστήρια

Στο επίπεδο Α (κίτρινο), επιτρέπονται μέχρι 30 άτομα στην δικαστική αίθουσα και σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των δικαστηρίων θα εφαρμοστούν μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις γραμματείες.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας και διεξαγωγής δικών που περιγράφονται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί.

Εμποροπανηγύρεις και κυριακάτικες αγορές

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται συμμετοχή 50% των πωλητών και 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο) αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Εστίαση

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό καθώς και για το κοινό κατά την αναμονή, 6 άτομα ανά τραπέζι και πληρότητα έως 50% της δυναμικότητας βάσει της άδειας. Επιπλέον οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ορίζονται από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Και στο επίπεδο Α θα ισχύσει περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας, θα παραμένουν δηλαδή τα καταστήματα εστίασης κλειστά από τις 23.30 έως τις 5.00 πμ, με εξαίρεση τo take away και τo delivery, ενώ ισχύει καθολική απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες αυτές και απαγόρευση κάθε είδους ζωντανής μουσικής.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) προβλέπεται πλήρης αναστολή λειτουργίας, με εξαίρεση το take away και το delivery.

Καταστήματα τροφίμων (super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία)

 

Και στα δυο επίπεδα προβλέπονται τα εξής:

– 1 άτομο ανά 10τ.μ. (4 άτομα από 20 έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον).

– ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια και καλάθια.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο) προβλέπεται συμπληρωματικά η λειτουγία των καταστημάτων αυτών και το Σαββατοκύριακο.

 

Κέντρα διασκέδασης (χώροι δεξιώσεων, μπαρ)

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και για το κοινό κατά την αναμονή, 6 άτομα ανά τραπέζι και αποκλειστικά καθήμενοι.

Για τα κέντρα διασκέδασης χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων προβλέπεται πληρότητα 50% της δυναμικότητας με μέγιστο τους 300 καθήμενους, ενώ για τους χώρους διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα, προβλέπεται πληρότητα 50% της δυναμικότητας με μέγιστο τους 150 καθήμενους. Επίσης προβλέπεται απόσταση 1,8μ. ανάμεσα στα τραπέζια, περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας (κλειστά 23:30-05:00), καθώς και καθολική απαγόρευση κάθε είδους ζωντανής μουσικής.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), η λειτουργία τους αναστέλλεται.

Κινηματογράφοι

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται 50% πληρότητα και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο), οι κινηματογραφικές προβολές αναστέλλονται.

Κομμωτήρια και επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής

Και στα δύο επίπεδα προβλέπονται τα εξής: Μέτρα περιορισμού του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται εντός του καταστήματος βάσει εμβαδού, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τη μέχρι σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση καθώς και κατάργηση της αναμονής και λειτουργία αποκλειστικά με ραντεβού.

ΚΥΤ Προσφύγων

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται μετακίνηση των φιλοξενουμένων σε ποσοστό μέχρι 15% ανά ώρα, με ανώτατο όριο τους 750 φιλοξενούμενους ημερησίως, με βάση τις οδηγίες του διοικητή.

Ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) ισχύει αναστολή εξόδου.

Λαϊκές αγορές

Για το επίπεδο Α προβλέπεται, συμμετοχή του 65% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και λειτουργία παράλληλων αγορών.

Για το επίπεδο Β προβλέπεται συμμετοχή του 50% των πωλητών, με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και επίσης λειτουργία παράλληλων αγορών.

Λιανεμπόριο

Κοινοί κανόνες για το επίπεδο Α και Β: περιορισμός βάσει εμβαδού, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον).

Μεταφορές

Και στα δύο επίπεδα προβλέπεται έως 65% πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα πλοία. Όσον αφορά τα ταξί, στο επίπεδο Α επιτρέπονται μέχρι 3 επιβάτες, ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) επιτρέπεται ένας μόνο επιβάτης. Επίσης στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα στα ΙΧ (με εξαίρεση τις οικογένειες).

Νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα

Προβλέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 20% στο επίπεδο Α (κίτρινο) και μέχρι 80% στο επίπεδο Β (κόκκινο). Με εξαίρεση και για τα δύο επίπεδα, τα ογκολογικά και άκρως επείγοντα περιστατικά.

Παιδότοποι (στεγασμένοι)

Στο επίπεδο Α προβλέπεται 1 παιδί ανά 5 τ.μ. και έως 50 παιδιά, υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά άνω των 4 ετών και 1 συνοδός ανά παιδί.

Επίσης, προβλέπεται τήρηση των αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα και των κανόνων υγιεινής.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων.

Πρόβες και τηλεοπτικά γυρίσματα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πρόβες και για όσους δεν είναι στη σκηνή γυρίσματος, καθώς και καταγραφή των εισερχομένων και των εξερχομένων.

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται επίσης 1,5 μέτρο απόσταση για τους ηθοποιούς και 2 μέτρα απόσταση για τις χορωδίες και τα πνευστά στις πρόβες, ενώ στο επίπεδο Β (κόκκινο) η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των συντελεστών αυξάνεται στα 2 μέτρα.

Συναθροίσεις

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται η λήψη μέτρων για τον περιορισμό των συναθροίσεων ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση των όμορων περιοχών και του συνόλου της χώρας.

Συνεπώς στις συναθροίσεις του επιπέδου Α μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 50 άτομα, τηρώντας απόστασης 1,5μ.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο) προβλέπεται αναστολή όλων των δημόσιων συναθροίσεων στο πλαίσιο των Συνταγματικών προβλέψεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Συναυλιακοί χώροι, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές παραστατικές τέχνες

Στο κίτρινο επίπεδο προβλέπονται 50% πληρότητα και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αναστέλλεται η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων σε κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο) προβλέπεται αναστολή της προσέλευσης κοινού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση.

Συνέδρια και εκθέσεις

Στο επίπεδο Α προβλέπονται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. τουλάχιστον και έως 100 συμμετέχοντες, καθώς και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο), η συγκεκριμένη δραστηριότητα αναστέλλεται.

Σχολεία

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά άνω των 4 ετών και στα δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας (Α και Β).

Χώροι λατρείας

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπονται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 50 άτομα, καθήμενοι. Ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες.

Κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ακόμα μία φορά ότι «η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την εφαρμογή τους» και υπενθύμισε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις ότι μπορούν να απευθύνονται στο 1520 «τόσο για καταγγελίες για παράβαση των υγειονομικών μέτρων, όσο και για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία των επιχειρήσεων σε κάθε επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου».

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στη μάχη που δίνουμε όλοι μας καθημερινά για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» είπε και συμπλήρωσε «και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ο στόχος μας, η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι μία: να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν επιτρέπονται δισταγμοί και εκπτώσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα «μπορεί να φαίνονται δύσκολα, είναι όμως αναγκαία για να προφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή. Για μια ακόμα φορά δρούμε προληπτικά, έγκαιρα, όπως απαιτούν οι περιστάσεις». «Ζητάμε τη συνεργασία όλων» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς γιατί, όπως είπε, «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση, με μια πρόκληση, όμως, που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους για πιστή, απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων. Γιατί μόνο έτσι θα αποδώσουν. Μόνο έτσι θα επαναλάβουμε αυτά που καταφέραμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, ώστε να μπορέσουμε το Δεκέμβριο να ζήσουμε σε ένα ομαλότερο περιβάλλον». «Το επαναλαμβάνω: οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η συνεργασία όλων μας είναι απολύτως απαραίτητη. Σε αυτή τη δοκιμασία είμαστε όλοι μαζί. Καλή δύναμη σε όλους» κατέληξε ο υφυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα