Η συμμετοχή στρατευσίμων και στρατιωτικών στην πορεία του Πολυτεχνείου ήταν γεγονός αποδεκτό στις ΕΔ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπήρχαν ποινές και τιμωρίες για όσους συμμετείχαν…Φαίνεται ότι επιστρέφουμε στο μακρινό παρελθόν και για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουμε τιμωρία στρατιώτη που «τόλμησε» να πάει στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στο ΥΠΕΘΑ φαίνεται ότι έχουν …Κολοκοτρωνίτσι και κάποιοι παριστάνουν τον τηλεοπτικό δήμαρχο Πόπωτα που εκλεγόταν με το σύνθημα …«εμπρός πίσω»!

Δήλωση του υπεύθυνου της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων

Ο Άγγελος Βρεττός, δικηγόρος, υπεύθυνος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων καταδίκασε με δήλωσή του την ενέργεια της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, να τιμωρήσει καταδρομέα, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει, την ενέργεια του ΚΕΕΔ να τιμωρήσει τον καταδρομέα, καταδικαστέα και προκλητική, ενώ ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Ολόκληρη η δήλωση του Άγγελου Βρεττού:

“Άκρως καταδικαστέα και προκλητική είναι η ενέργεια της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, να τιμωρήσει καταδρομέα που υπηρετεί σε αυτή ο οποίος συμμετείχε στην συγκλονιστική πορεία του Πολυτεχνείου για τα 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό.

Η ποινή που του ανακοινώθηκε να ανακληθεί άμεσα. 

Ο οπλίτης καταδρομέας άσκησε Νόμιμο Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του και δεν παραβίασε με κανένα τρόπο, καμία διάταξη του Στρατιωτικού Κανονισμού. Απεναντίας με την συμμετοχή του στον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου τίμησε τα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας.

Η τιμωρία του αποτελεί από μόνη της πράξη, για την οποία, ευθύνη έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μεθόδευση και ενέργεια που ξυπνά μαύρες μνήμες για τις οποίες ο λαός ξεσηκώθηκε στο Πολυτεχνείο και συνεχίζει να αγωνίζεται για να εκπληρωθούν οι στόχοι και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου σήμερα.

Η συμμετοχή του λαού, της νεολαίας και των νέων στρατευμένων στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις τιμής του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου το 1973, ενάντια στη χούντα, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτελεί μεγάλη τιμή και ύψιστο καθήκον του καθενός. Ιδιαίτερα φέτος οι νέοι στρατευμένοι που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, απέσπασαν χειροκροτήματα και συγχαρητήρια από δεκάδες χιλιάδες λαού καθ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. 

Από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα, 48 χρόνια μετά, χιλιάδες στρατιώτες με τη συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις κατοχύρωσαν στην πράξη το αυτονόητο δικαίωμα τους.

Όπλο των στρατευμένων για τη θητεία τους είναι η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων βρίσκεται δίπλα στον κάθε στρατιώτη που παλεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του”.

https://www.militaire.gr/timorisan-katadromea-poy-pige-stin-poreia-toy-polytechneioy-kolokotronitsi-to-ypetha/