ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν τις επόμενες ημέρες με τα Ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι εξελίξεις με την Ελλάδα ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, μεταδίδουν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα πριν την αναμενόμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών (σ.σ.: παρουσιάζουν ως προγραμματισμένη τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν), γράφει το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας Αναντολού.

Οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-16, την παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα περιφερειακά θέματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τουρκική Προεδρία, όπως σημειώνει το πρακτορείο.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης λεπτομέρειες μιας προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας, η οποία ξεκινά αυτήν την Κυριακή.

Τήρηση «των Διεθνών Συμφωνιών»
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο πλευρές τόνισαν τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ και τη σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, της κατανόησης και των κοινών συμφερόντων καθώς και της τήρησης των Διεθνών Συμφωνιών.

Ο Καλίν υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον όλων των τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των YPG/PKK και Daesh/ISIS, που απειλούν την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Επέκρινε» τις ΗΠΑ…
Η Τουρκία επέκρινε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το YPG/PKK, Συριακή ομάδα του PKK, μια τρομοκρατική ομάδα που ευθύνεται για τους θανάτους 40.000 ανθρώπων κατά τη διάρκεια των 35 ετών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ως δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργήσουν με συνεργασία και αλληλεγγύη απέναντι σε παγκόσμιες και περιφερειακές απειλές, όπως η Κλιματική Αλλαγή, η τρομοκρατία, η Μετανάστευση και οι πανδημίες, καταλήγει το Αναντολού.

https://europost.gr/synantisi-mpainten-erntogan-tis-epomenes-imeres-ta-ellinotoyrkika-epikentro/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα