Τα Σκόπια καταδικάζουν βουλγαρικά βίντεο με εδαφικές αξιώσεις

10/7/21 | 0 | 0 | 260 εμφανίσεις

Προεκλογικά βίντεο που εμφανίστηκαν από τον βουλγαρικό ακροδεξιό συνασπισμό που δείχνουν τη Βόρεια Μακεδονία ως μέρος της Βουλγαρίας, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Σύμφωνα  με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,”σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας καταδίκασε προεκλογικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν στη Βουλγαρία, τα οποία, όπως επισημαίνεται, εκφράζουν εδαφικές αξιώσεις κατά της χώρας”.

Συγκεκριμένα, το προεκλογικό βίντεο του συνασπισμού των «Βούλγαρων Πατριωτών» με επικεφαλής το VMRO, έδειξε πλάνα από την Αχρίδα,  αναφέροντας για «τη βουλγαρική μνήμη  και τη ‘βουλγαρικότητα’  της περιοχής».

Μάλιστα, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ,  αναφερόμενος στην αντίδραση της κυβέρνησης των Σκοπίων σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ναι, εμείς στο VMRO προστατεύουμε τη βουλγαρική μνήμη και προστατεύουμε τον βουλγαρικό λαό παντού στον κόσμο. Κρατάμε τη μνήμη και θυμόμαστε ότι η Aχρίδα είναι μια από τις πιο ένδοξες πρωτεύουσες της Βουλγαρίας».

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο