ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Έκτακτοι διαξιφισμοί, χωρίς ξίφη

Η εξουσία χωρίς καταχρήσεις, χάνει τη γοητεία της

Πωλ Βαλερυ

  • Αν επικρατήσει ο Νόμος, η Ελληνική φυλή κινδυνεύει

Γιάννης Τσαρούχης

  • Εν μηνί Αυγούστω, όλα έβαιναν φυσιολογικά (Οι πρόεδροι Ερντογάν και Πούτιν αλληλοασπάζονται και ο Έλλην ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδιας σπεύδει στο Πεκίνο να βοηθήσει στην επίλυση της Σινοαμερικανικής κρίσης) και αιφνιδίως σκάει το θέμα της παρακολούθησης τηλεφώνων του νεόκοπου Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη.
  • Η παρακολούθηση τηλεφώνου είναι, κατά την άποψή μου, γεγονός ήσσονος σημασίας, όχι γιατί δεν είναι τιμωρητέα, απαράδεκτη και ανήθικη αλλά σύνηθες στην Ελληνική και παγκόσμια πολιτική αδιαντροπιά από τον καιρό του αείμνηστου Προέδρου Κώστα Μητσοτάκη που με συνεργάτη κάποιο απίθανο Στρατηγό κρυφάκουγε. Δεν με εξέπληξε, είναι το ίδιο αν μου έλεγες ότι ο τάδε Υπουργός κλέβει, αλλά καλύπτεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος.
  • Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι ήρως μιας τιμωρητέας πράξης. Είναι το θύμα. Μην νομίσει ότι επειδή τον παρακολουθούσαν, ίσως μαζί με άλλους, έγινε πάραυτα, σπουδαίο πρόσωπο. Καλώς πράττει που προσέφυγε σε Οργανισμούς κ.λπ. για να καταγγείλει την αισχρή πράξη. Αλλά, αυτό δεν τον ηρωοποιεί ούτε του ανεβάζει το κύρος. Δεν είναι ήρως.

Ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης

Sic transit gloria moundi….

  • Κρότον μέγα προκάλεσε η παραίτηση του Γεν. Γραμματέως του Πρωθυπουργού κ. Ν.Δ., η οποία κατ’ αρχή συνδυάσθηκε με την υπόθεση των υποκλοπών. Κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έγινε για να καλύψει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος δεν συμμετείχε. Ο κ. Γ.Δ. δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται περί ενός ευφυούς, δημιουργικού, μορφωμένου στελέχους προικισμένου με εξαιρετικές δυνατότητες. Κατάφερε, πολύ γρήγορα, να γίνει το υπ’ αρ. 2 πρόσωπο στην Κυβέρνηση, μετά τον Πρωθυπουργό. Δεν φθάνει αυτό. Είναι ο αγαπημένος ανιψιός του Κυριάκου, γιος της αδελφής του Κατερίνας, που τον εμπιστεύεται απόλυτα. 
  • Ο κ. Γρ. Δ. γρήγορα έλεγχε τα πάντα. Ίσως και τους εξοπλισμούς. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Υπάρχει ένα ολόκληρο «σώμα» Αξιωματούχων που ορκίζονταν στο όνομα του Γρηγόρη. Ακόμη και στο ΥΕΘΑ. Είναι τα λεγόμενα «παιδιά του Γρηγόρη». Τώρα, ορφάνεψαν; Παραδεχόμαστε, οπωσδήποτε, ότι ο κ. Γ.Δ. διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες αλλά άπλωσε πολύ «τον τραχανά». Ήταν βέβαιο ότι κάποτε θα έχανε τον έλεγχο και μάλιστα αν υπονομευόταν. 

Το πρόβλημα της Δυναστείας

Η Μεγάλη Δούκισσα της Ν.Δ., η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αφού απέτυχε να γίνει η ίδια Πρόεδρος του Κόμματος, ούσα ακόρεστη για Εξουσία, δεν είχε την ευθιξία και πολιτικό πολιτισμό να παραμερίσει.

Πίεσε και επέτυχε μερτικό (Γραφείο δίπλα σ’ αυτό του Κυριάκου στη Βουλή, Γραφείο στο Μαξίμου). Ήθελε συγκυβέρνηση, πράγμα που προκαλεί δυσχέρειες στον Κυριάκο. Θα το μετανιώσει, σίγουρα. Ο Κυριάκος.

  • Η κ. Ντόρα δεν σταμάτησε εκεί. Προωθεί με όλες της, τις δυνάμεις τον γιό της κ. Κώστα Μπακογιάννη στην Ιεραρχία της Δυναστείας. Τον βλέπει διάδοχο του Πρωθυπουργού. Να όμως που ξεφύτρωσε ο ανιψιός Γρηγόρης του οποίου το ειδικό βάρος δεν συγκρίνεται μ’ αυτό του Κώστα.
  • Δικαιώνονται μερικές, αδιασταύρωτες πληροφορίες που θέλουν την κ. Ν.Μ. να υπονομεύει συνεχώς τον αγαπημένο ανιψιό Γρηγόρη. Τελικά τα κατάφερε η Ντόρα; Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. 

Καλά μπάνια, στη συνέχεια.

https://www.militaire.gr/diaxifismoi-fragos-2/