ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΛΟΑΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ

Σε μερικά ζητήματα, η σοφία του νομοθέτη φαίνεται όχι σε όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά σε όσα δεν προβλέπει, γιατί διαφορετικά η ζημία θα ήταν μεγαλύτερη. Εδώ και χρόνια υπερπρονομιούχοι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης εμφανίζονται κλαίγοντας που η οικογένειά τους δεν έχει “ορατότητα”. Είναι μια από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται μεταφορικά για να χάσουν τη σημασία που είχαν και να πάρουν μια άλλη. Ορατότητα εδώ σημαίνει όχι να βλέπεις εσύ, π.χ. να έχεις ορατότητα στην ομίχλη, αλλά να βλέπεσαι εσύ, να σε βλέπουν οι άλλοι.

Οι ισχυροί άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης ανησυχούν γιατί στα ιδιωτικά σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους η οικογένειά τους δεν φαίνεται οικογένεια όπως οι άλλες, με κάποιο τρόπο δηλαδή τους αποκλείουν.

Οι οικογένειες όπως αυτή που διαθέτουν οι παραπάνω τηλεαστέρες, θά’λεγε κανείς ότι είναι της μόδας. Αποκλεισμένες δεν είναι. Αποκλεισμένη είναι η οικογένεια ενός εργαζόμενου με το βασικό μισθό ή ακόμα και με λίγο παραπάνω από αυτόν.

Λένε επίσης για τα παιδιά. Η υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει τα κληρονομικά δικαιώματα των παιδιών να προστατευτούν και η επιμέλειά τους να δοθεί, στην περίπτωση που χάσουν πρόωρα τον έναν από τους δύο γονείς, αν δεν κάνω λάθος, με μια απλή διαθήκη. Κάνουν επίσης εκστρατεία ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους. Μήπως οι άλλες οικογένειες είναι ευτυχισμένες; Mήπως δεν παρατάνε τα παιδιά τους, δεν τα κακοποιούν, δεν τα βιάζουν; Aς δούνε τα μούτρα τους πρώτα κι ύστερα ας εμποδίζουν αυτούς που θέλουν να γίνουν γονείς από αγάπη, από τίποτα άλλο παρά αγνή αγάπη.

Το σημείο που αποκρύπτεται από τα πολλά σορόπια περί αγάπης, είναι ότι το παιδί της «αόρατης» οικογένειας ήρθε στον κόσμο από μια γυναίκα εξαθλιωμένη υλικά και ίσως πνευματικά, που εξαναγκάστηκε, ή με δική της θέληση, πούλησε την ικανότητα που της δίνει η φύση να γίνει μητέρα. Ήρθε στον κόσμο από μια γυναίκα που δέχθηκε ή εξαναγκάστηκε να γίνει σκεύος. Έτσι παρήχθη το πολύτιμο τέκνο που επεδίωξαν μετά ζέσεως τα ενήλικα μέρη της «αόρατης» οικογένειας.

Η απορία μου αφορά το γυναικείο φύλο. Αντιλαμβάνονται οι γυναίκες τί εξευτελισμό συνιστά η νομιμοποίηση της εργαλειοποίησής τους;

Όλοι οι αγώνες των γυναικών για να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον χιλιομπαλωμένο αυτό κόσμο, είναι σαν να μην έγιναν, αφού και με το νόμο, στην επόμενη φάση, κάποιες από αυτές θα υποπέσουν από την κατηγορία άνθρωπος στην κατηγορία πράγμα.

Βέβαια, θα είναι φτωχές, ή χρεωμένες, ή μετανάστριες, ή ναρκομανείς ή ό,τι άλλο θέλεις, στα τελευταία σκαλιά της ύπαρξης και οι γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν μόρφωση, άνετο σπίτι και είναι κάποιες. Δεν θέλουν να ξέρουν τι γίνεται στο βούρκο.

Το επόμενο σκαλί θα είναι μέσω νομικών βημάτων να νομιμοποιηθεί και η “τεκνοθεσία”. Η λέξη αυτή πάσχει όπως και η ορατότητα. Όχι απόκτηση τέκνου, αλλά τοποθέτηση τέκνου.

Το παίρνεις από το ράφι και το τοποθετείς, όπου σου αρέσει. Αλλά πλήρωσες για να το αγοράσεις. Και μια γυναίκα αντί για μάνα, έγινε επωαστήρας.

Υπάρχουν οικογένειες που παραμελούν τα παιδιά τους κι άλλες ακόμα χειρότερες. Φροντίζουν τόσο συστηματικά, τόσο καθημερινά να μας το υπενθυμίζουν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν λένε τα έξυπνα μέσα ενημέρωσης, ότι όσοι άνθρωποι ευτυχούν, σε μια καλή οικογένεια το οφείλουν. Η παραμέληση και η κακοποίηση είναι αδικήματα και για την κοινωνία, όταν υπήρχε και λειτουργούσε, ήταν πράξεις κατακριτέες. Το να επιδιώκεται όμως, πλάγια, υποκριτικά να γίνει αποδεκτή η υποδούλωση του γυναικείου φύλου για λόγους αναπαραγωγής, αυτό θα καταργεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια του μισού πληθυσμού. Και τώρα πουλιούνται παιδιά με όλους τους δυνατούς τρόπους, αλλά η πράξη είναι παράνομη. Και το γνωρίζουν και τα κυκλώματα και οι τελικοί αποδέκτες.

Είναι μεγάλο άλμα, ένα ιλιγγιώδες άλμα στη δυστοπία, έμμεσα, πλάγια κάποιοι ευκατάστατοι που διάλεξαν τον τρόπο της ζωής τους, να τα θέλουν όλα, ακόμα κι αυτά που δεν τους δίνει η φύση, και να τα πληρώνουν γιατί μπορούν.

Το ερώτημα είναι γιατί να κόπτονται τόσο για τα κέφια του κυρίου Σλόαν κι όχι για να μπορεί να γίνει μητέρα κανονική, με μωρό στην αγκαλιά, η άμοιρη που πουλάει τον εαυτό της.

 

 

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά να μη ”ξεσηκώσετε” κυρία Χατζηγιώργη εναντίον των ”επωαστριών” παρένθετων γυναικών τις πάλαι ποτέ φεμινίστριες -που γιόρταζαν στις 8 του Μάρτη και την γιορτή της γυναίκας -.
    Αυτές εργαλειοποιήθηκαν από την μητέρα των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου κυρία Μαργαρίτα Πρώτη Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε ς) για να εθισθούν να ψηφίζουν οι μέχρι τότε συντηρητικές γυναίκες-μάνες το ΠΑΣΟΚ της τριτοδρομικής ”προοδευτικής” Αλλαγής, την προάγγελο και των σημερινών αλλαγών στο οικογενειακό μας Δίκαιο .
    ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ,-ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΕΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ- ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΖΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ”ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ” .
    Πόσες γυναίκες της ΕΓΕ τώρα χτυπούν τα κεφάλια τους στα ντουλάπια των σπιτιών τους;;; .

  2. ῾Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ἀναλύει τί σημαίνει ψυχοσωματικά ἕνωση δύο ἀνθρώπων, ἑνός ἄνδρα καί μίας γυναίκας, ἀλλά καί πῶς συμβαίνει νά γεννηθεῖ παιδί ἀπό αὐτήν τήν ἕνωση.

    https://youtu.be/AhTcFIYF13g?si=oHmhlt4KRqEJ6qLN

    ῾Η ᾿Ορθόδοξη ᾿Εκκλησία εὐλογεῖ καί τήν ἕνωση δύο ἀνθρώπων ἱκανῶν νά ἑνωθοῦν καί εὐλογεῖ καί τήν δυνατότητα περισσότερων τοῦ ἑνός γάμου, γιατί ὁ ἄνθρωπος στήν πορεία του, στήν ᾿Οδύσσειά του, μπορεῖ νά ἐρωτευτεῖ, νά συμπορευθεῖ καί νά ἀποκτήσει παιδιά μέ διαφορετικούς συντρόφους, ἀφοῦ ἡ δυνατότητα ἐγκυμοσύνης ἔχει ὅριο ἡλικιακό.
    ῾Η γυναίκα ἔχει τό προνόμιο νά νιώθει τά παιδιά της γιατί κυοφοροῦνται μέσα της. ῾Η ἱερότητα τῆς μητέρας προσωποποιήθηκε στήν Παναγία. ῾Η κοινωνία χρειάστηκε τεράστια διαδρομή γιά νά σεβασθεῖ τήν γυναίκα καί νά τήν ἀποδεχθεῖ ὡς ἴση μέ τόν ἄνδρα. Καί χρειάζεται ἀκόμα. ᾿Ακόμα καί σήμερα ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού, λόγω τοῦ τρόπου ἑρμηνείας τῆς ῾Αγίας Γραφῆς, θεωροῦν τήν κυοφορία ὡς πτωτική καταναγκαστική καί τιμωρητική πρός τήν γυναίκα περίοδο. Καί δέν ρωτοῦν τίς γυναῖκες. Ὄχι τί νιώθουν μόνο κατά τήν κυοφορία, ἀλλά καί στήν ἀνατροφή καί σέ ὅλες τίς φάσεις τῆς ζωῆς. Τά παιδιά εἶναι δάσκαλοί μας, ἄκουσα ἀπό ἕναν ψυχαναλυτή. Καί τῶν δύο γονέων. Γιατί σέ συνθῆκες ὅπου τό παιδί μεγαλώνει καί μέ τούς δύο γονείς, ὁ πατέρας συμμετέχει ἐξ ἴσου στήν ἀνατροφή, μέ τόν δικό του ρόλο. Καί οἱ δύο ὡριμάζουν ἀνατρέφοντας ἕναν ἄνθρωπο. Στήν φάση τῆς ἐγκυμοσύνης ὅμως, τό ἔμβρυο δέν εἶναι μόνο σωματικό ὄν, ἀλλά ψυχοσωματικό, αἰσθάνεται καί τρέφεται ἀπό τήν μητέρα πού τό κυοφορεῖ ἀπ΄ ὅ,τι αἰσθάνεται αὐτή, τήν ἀγάπη πού ἔχει γι αὐτό, ἀλλά καί πρός τόν πατέρα, αἰσθήματα πού θά τά κουβαλάει στή ζωή του. Δέν εἶναι ἡ μητέρα ἕνα δοχεῖο τεκνοποιΐας. Καί αὐτό εἶναι πλέον καί ἐπιστημονικά ἀποδείξιμο καί εἶναι ἔργο τῶν ἀνδρῶν νά ἀντιμετωπίσουν αὐτόν τόν ρόλο τῆς γυναίκας. ᾿ Από τήν ἀρχή τῆς κυοφορίας ἀλλά καί στό μεγάλωμα τῶν παιδιῶν. Οἱ σοβαροί καί ὥριμοι ἄνδρες αἰσθάνονται καί τιμοῦν καί φροντίζουν τά παιδιά τους, ἀκόμα καί ἄν εἶναι σέ διάσταση μέ τήν μητέρα τῶν παιδιῶν τους, ἐπίσης ἀγαποῦν τά παιδιά καί τῆς συντρόφου τους πού μπορεῖ νά ἔχει μέ ἄλλον ἄνδρα.

    • Προφανώς θα εννοείται ότι η Εκκλησία μας ευλογεί και δέχεται την ένωση σε γάμο όχι δύο ανθρώπων, αλλά την ένωση σε γάμους ανδρών και γυναικών , γιαυτό και να ”μαρτυρήσετε” τη άποψή σας ότι είστε εναντίον του γάμου των ομοφύλων ,όσο και αν θεωρείται φιλελεύθερη και ”προοδευτική” η νομοθετική ρύθμιση αυτή .
      Ο μορφωμένος και άξιος Μητροπολίτης Μεσογαίας το περιμένει από όλους μας

      • Δέν ἐννοεῖται τίποτα.
        Δέν εὐλογεῖ γάμους γενικῶς καί ἀορίστως ἀνδρῶν καί γυναικῶν ἡ ᾿Ορθόδοξη ᾿Εκκλησία, ἀλλά γάμο ἑνός ἄνδρα καί μίας γυναίκας ἱκανῶν νά ἑνωθοῦν, ὅπως τό ἀναλύει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

        https://youtu.be/AhTcFIYF13g?si=oHmhlt4KRqEJ6qLN

        • Ακούμε τον ίδιο Σεβασμιώτατο -αυτό μου αρκεί- ασχέτως εάν διυλίζετε τον κώνωπα .
          Εχάρην χαράν μεγάλην για την ομοφροσύνη μας σαυτό το θέμα ,γιατί σας παρεξήγησα τις προάλλες , καληνύχτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα