Τα γαλάζια σου σκάνδαλα δεν έχουν τέλος! Καταδικασμένος υποψήφιος ευρωβουλευτής σε συνεργασία με τον Πάτση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το όνομα του Ορέστη Ορμάν μπορεί στους περισσότερους να μην λέει πολλά. Μπορεί να το άκουσαν ή να το διάβασαν πρώτη φορά στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ή σήμερα στο iEidiseis το οποίο αποκάλυψε πως έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και τελεσίδικα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση.

Για τους πιο… ψαγμένους όμως και σίγουρα για τους παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Ορέστης Ορμάν δεν επιλέχθηκε για το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο επειδή είναι πετυχημένος απόδημος, αλλά επειδή «επικεντρώνεται σε διεθνείς εταιρικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, καθώς και σε ρυθμιστικά θέματα της ΕΕ στους τομείς της ενέργειας, των τραπεζών και των υποδομών» και επειδή «έχει εκπροσωπήσει πελάτες σε επίσημες και ανεπίσημες έρευνες για κρατικές ενισχύσεις και άλλες έρευνες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εθνικών ρυθμιστικών αρχών και σε επακόλουθες διαδικασίες ενώπιον των δικαστηρίων της ΕΕ», όπως αναφέρει το βιογραφικό του.

Έκανε όμως και δουλειές με τον «έκπτωτο» πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο συμμετείχε στην εξαγορά «κόκκινων δανείων» – κάτι το οποίο γνώριζε όπως ο ίδιος είχε πει η ΝΔ – αλλά η εταιρεία του έπαιρνε απευθείας αναθέσεις και από τα ΕΛΤΑ, ενώ συμμετείχε σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, το οποίο φυσικά απαγορεύεται.

Το περασμένο Μάρτιο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αυγή» ανέφερε ότι η εταιρεία DLA Piper, της οποίας ο Ορέστης Ορμάν είναι εταίρος στο βελγικό παράρτημα, συνεργαζόταν με τη δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση.

Την ίδια μέρα ο κ. Ορμάν έστειλε επιστολή με την οποία διέψευδε το σχετικό δημοσίευμα, τονίζοντας πως «ουδεμία σχέση ή συνεργασία υπάρχει μεταξύ της δικηγορικής μας εταιρείας ή εμού και του εν λόγω γραφείου».

Το iEidiseis αποκαλύπτει πως όντως υπήρχε συνεργασία μεταξύ της DLA Piper και της δικηγορικής εταιρείας του Ανδρέα Πάτση και παρουσιάζει τα σχετικά τιμολόγια .

Η καταδίκη του Ομράν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Με την απόφαση 3504/2019, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαπίστωσε ότι έκλεψε αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου που οικειοποιήθηκε, υπογράφοντας ο ίδιος ως δήθεν δικά του. Σύμφωνα, μάλιστα με το δικαστήριο, η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων του δικηγόρου ήταν δόλια από τον κ. Ομράν.

Ακολούθησε έφεση από τον Ορ. Ομράν. Ζήτησε αναβολή ισχυριζόμενος ότι νέοι δικηγόροι είχαν μόλις πρόσφατα αναλάβει την υπόθεση, αλλά το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα. Δικάστηκε ερήμην και έκτοτε δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο κατά αυτής. Εξ ου και η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία, ο εκλεκτός υποψήφιος της ΝΔ για την Ευρωβουλή, προσπάθησε να εκφοβίσει το θύμα της λογοκλοπής, με ποινικές διαδικασίες εναντίον του.

Η δόλια – κατά το δικαστήριο – προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, έρχεται να χαλάσει τη βιτρίνα περί «αριστείας» που προβάλλει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζει τις δουλειές με το δημόσιο ο Ομράν

Στις 29 Απριλίου οι Data Journalists αποκάλυψαν πως η δικηγορική εταιρεία Dla Piper, στην οποία ο κ. Ομράν είναι επικεφαλής του γραφείου της στην Ελλάδα, εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών.

Δημιουργούνται, δηλαδή, εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς η ΝΔ να έχει διαγράψει τον Ανδρέα Πάτση για αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, αλλά ενάμιση χρόνο μετά θέτει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον επικεφαλής της εταιρείας που συνεργαζόταν με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, τη στιγμή που και η Dla Piper εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛΤΑ.

«Στις αρχές Ιανουαρίου του 2024 αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση των ΕΛΤΑ σχετικά με «δαπάνες παροχής εξειδικευμένων νομικών Υπηρεσιών». Η απόφαση αφορούσε στην καταβολή 74.276,15 ευρώ στη διεθνή δικηγορική εταιρεία Dla Piper για την «παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών», αφού πρώτα η Νομική υπηρεσία των ΕΛΤΑ άναψε το πράσινο φως εκδίδοντας «βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης εργασιών». Η Dla Piper είναι μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες παγκοσμίως. Η σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών μεταξύ Dla Piper και ΕΛΤΑ είχε υπογραφεί το Νοέμβριο του 2022 προκειμένου η δικηγορική εταιρεία να εκπροσωπήσει τα ΕΛΤΑ στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Δικαίου Ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, την νομική αυτή υπόθεση είχαν αναλάβει από κοινού οι δικηγορικές εταιρείες DLA Piper και «Ανδρέας Πάτσης και συνεργάτες», με απευθείας ανάθεση από τα ΕΛΤΑ. Η δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση ήταν «νόμιμος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα» της Dla Piper, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τα ΕΛΤΑ την περίοδο εκείνη. Οι συμβάσεις αυτές είχαν υπογραφεί επί της πρώτης θητείας της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Πάτσης ήταν βουλευτής Γρεβενών, κάτι που οδήγησε στη διαγραφή του.

Τον Ιανουάριο 2024, αναρτήθηκε στη Διαύγεια μία ακόμη απόφαση των ΕΛΤΑ σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης στην Dla Piper επίσης για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών. Αυτή τη φορά το ύψος της αποζημίωσης ανήλθε σε 18.819 ευρώ. Είχε προηγηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2023 ηλεκτρονικό μήνυμα της Διεύθυνσης Διοίκησης και Οργάνωσης των ΕΛΤΑ, περί βεβαίωσης καλής εκτέλεσης των υπηρεσιών.

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια ακόμη μία απόφαση αποζημίωσης για την Dla Piper, η τρίτη κατά σειρά. Αυτή τη φορά το ύψος της αποζημίωσης ανέρχονταν σε 20.873,02 ευρώ, ενώ λίγο πριν ο νομικός σύμβουλος των ΕΛΤΑ είχε αποστείλει «ηλεκτρονικό μήνυμα περί βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών». Δηλαδή την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 η Dla Piper έλαβε από τα ΕΛΤΑ ως αποζημίωση περί τα 114.000 ευρώ και ενώ επικεφαλής του γραφείου της δικηγορικής εταιρείας στην Ελλάδα είναι ο Ορέστης Ομράν», ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.

https://www.militaire.gr/orman-patis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα