Τί αποφάσισε η Ευρωβουλή μετά την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η ομιλία της γυναίκας-σύμβολο της τραγωδίας.

Η Μαρία Καρυστιανού, η γυναίκα σύμβολο που έχασε το παιδί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπ,  καθήλωσε για άλλη μια φορά το Ευρωκοινοβούλιο και καταχειροκροτήθηκε. Μάλιστα, με την σημερινή της ομιλία πέτυχε την θετική ανταπόκριση της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία ψήφισε υπέρ του να αφήσει ανοιχτή την αναφορά, προκειμένου να ανοίξει ένας δρόμος για την δικαίωση των θυμάτων.

Μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη και 1.350.000 εκατομμύρια πολίτες της Ελλάδας πέρασαν για δεύτερη φορά το κατώφλι του ευρωκοινοβουλίου για να βρεθούν ενώπιον της επιτροπής αναφορών (PETI), ενημερώνοντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος που επιχειρείται στην Ελλάδα αλλά και την προσπάθεια απόκρυψης των πολιτικών ευθυνών.

Η Μαρία Καρυστιανού συνόψισε στους Ευρωπαίους ό, τι έχει συμβεί μετά την μοιραία νύχτα της 28ης Φλεβάρη στην κοιλάδα των Τεμπών, με την ελπίδα να σταθούν στο πλευρό τους, βοηθώντας τους να δικαιώσουν όλα τα θύματα. «Στο πρώτο 24ωρο, μετά τη μοιραία σύγκρουση, δόθηκε κυβερνητική εντολή συγκάλυψης για την οποία μέχρι και σήμερα κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, παρόλο που έχει δημοσίως ομολογηθεί. Κατά τη σύγκρουση εύφλεκτες και παράνομες ουσίες προκάλεσαν τεράστια έκρηξη που κατέκαψε τους περισσότερους. Το φορτίο αυτό δεν ήταν ΚΑΝ δηλωμένο. Μέσα σε 5 μέρες μετακίνησαν τα συντρίμμια και επιχωμάτωσαν πλήρως την περιοχή. Χάθηκαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής. Καμία παρέμβαση Εισαγγελέα και Ανακριτή. Παρά 6 μήνες μετά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μας προέτρεψε «να ζητήσουμε βοήθεια από την εκκλησία».

«Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. ΟΧΙ ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ΚΑΙ ενδιαφέρονται ΚΑΙ μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα» επεσήμανε η κ. Καρυστιανού ενώπιον των ευρωβουλευτών τονίζοντας πως «αν ΔΕΝ λάμψει η αλήθεια είναι θέμα χρόνου να ξανασυμβεί το κακό».

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές της επιτροπής λέγοντας: «Εμείς δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε, με αφορμή το προσωπικό μας δράμα, να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, σε τρία αντικείμενα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος . Στο Κράτος Δικαίου. Στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Στην ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Γι’ αυτούς τους λόγους παρακαλούμε: Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας ,να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία, να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού, να ζητήσετε από τον ΕΡΑ να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του ευρωπαϊκού δικαίου, να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν».

Κλείνοντας ευχήθηκε «κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι ΕΜΕΙΣ. Κλείνω με την ευχή και το σκοπό στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζούνε πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα».

Στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής LIBE, Κώστας Αρβανίτης τόνισε πως δεν πρέπει ποτέ «να ξεχνάμε είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών στο μόνο αιρετό ενωσιακό όργανο με αρμοδιότητα να ασκεί διαρκή έλεγχο ουσιαστικής εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και να αξιολογεί κατά πόσο τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις ανησυχίες των ευρωπαίων πολιτών».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που παρακολουθεί στενά την υπόθεση τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την υπόθεση ήδη τοποθετήθηκε δημοσίως η Ευρωπαία Εισαγγελέας κυρία Κοβέσι, και είπε αυτολεξεί τα εξής αποκαλυπτικά: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Ειλικρινά ενθαρρύνω τους ανθρώπους να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην σταματήσουν να αναζητούν την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές, βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, φέρνοντας το πολύ μεγάλο βάρος, μίας τεράστιας ευθύνης που εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να αναλάβει ξανά μέσα από τόσο τραγικές συνθήκες! Έχω ευθύνη γιατί δεν μιλώ μόνο ως μάνα που έχασε το παιδί της και ως εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων. Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 Πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημα μας και από τούτο το βήμα τους ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική τους συμπαράσταση. Και όλους τους Έλληνες, που η ψυχή τους είναι σήμερα εδώ μαζί μας.

Βρίσκομαι ενώπιον σας, γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα. Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. ΟΧΙ ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα.

Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ΚΑΙ ενδιαφέρονται ΚΑΙ μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που ορθά και νηφάλια συναισθάνθηκε το κατεπείγον και μας δέχτηκε στη σημερινή ακρόαση. Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Με λίγα λόγια σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών

Άνθρωποι απλοί, καλοπροαίρετοι και νομοταγείς δεν αντέχουμε τη νομιμοποίηση της ατιμωρησίας.

Εξαιτίας αυτής, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διαπιστώνει σε σχέση με τη διαβόητη σύμβαση 717, παράνομες πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται αιτιωδώς με το δυστύχημα, η Κυβέρνηση μέσω της Βουλής παρέχει στον αρμόδιο τότε Υπουργό και ΝΥΝ βουλευτή πλήρη ασυλία. Δεν τον παραπέμπει ΚΑΝ να κριθεί στη δικαιοσύνη.

Εξαιτίας αυτής, στο πρώτο 24ωρο, μετά τη μοιραία σύγκρουση, δόθηκε κυβερνητική εντολή συγκάλυψης για την οποία μέχρι και σήμερα κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, παρόλο που έχει δημοσίως ομολογηθεί. Κατά τη σύγκρουση εύφλεκτες και παράνομες ουσίες προκάλεσαν τεράστια έκρηξη που κατέκαψε τους περισσότερους. Το φορτίο αυτό δεν ήταν ΚΑΝ δηλωμένο. Μέσα σε 5 μέρες μετακίνησαν τα συντρίμμια και επιχωμάτωσαν πλήρως την περιοχή. Χάθηκαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής. Καμία παρέμβαση Εισαγγελέα και Ανακριτή. Παρά 6 μήνες μετά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μας προέτρεψε «να ζητήσουμε βοήθεια από την εκκλησία». Βέβαια είναι ήδη γνωστή σε εσάς η αμφισβήτηση της ελληνικής Δικαιοσύνης επειδή η κεφαλή αυτής, διορίζεται από την Κυβέρνηση.

Σήμερα ΕΜΕΙΣ και ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη!

Ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός διακήρυτταν ότι ο σιδηρόδρομος είναι απολύτως ασφαλής. Σήμερα ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «ο Σιδηρόδρομος αυτή τη στιγμή είναι ΟΣΟ ασφαλής ΜΠΟΡΕΙ να είναι». Ξεκάθαρα όμως, γνωρίζει ότι ΔΕΝ είναι ασφαλής, και είναι εντάξει με αυτό.

Σημειωτέον ότι Εθνικοί κανόνες ασφαλείας δεν έχουν θεσπιστεί. Ούτε φυσικά νέοι, για επαυξημένη ασφάλεια μετά το δυστύχημα, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή οδηγία. Δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ ουσιαστικά ο νόμος που την ενσωμάτωσε. Η διαδικασία της διερεύνησης στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο που πλέον μας βεβαιώνει ότι η αλήθεια ΔΕΝ θα λάμψει, για άλλη μια φορά. Αν όμως ΔΕΝ λάμψει η αλήθεια είναι θέμα χρόνου να ξανασυμβεί το κακό.

Εμείς δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε, με αφορμή το προσωπικό μας δράμα , να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, σε τρία αντικείμενα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος.

· Στο Κράτος Δικαίου

· Στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών

· Στην ασφάλεια των συγκοινωνιών

Γι’ αυτούς τους λόγους παρακαλούμε:

· Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας,

· Να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία,

· Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού,

· Να ζητήσετε από τον ERA να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

· Να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν.

Στη μνήμη των νεκρών μας, στο όνομα του Κράτους Δικαίου και των κοινών μας αξιών ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημα μας».

Τί αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

H Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά που κατέθεσε εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού. Στο τέλος της συζήτησης, η αντιπρόεδρος της επιτροπής Αναφορών, Γιάνα Τοομ (Εσθονία, Φιλελεύθεροι) ανακοίνωσε ότι η αναφορά παραμένει ανοιχτή και το θέμα παραπέμπεται στην επιτροπή Δικαιοσύνης και Ελευθεριών (LIBE) και στην επιτροπή Μεταφορών (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια ενημερωμένη γραπτή απάντηση. Την απόφαση να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών, στήριξαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δήλωση Κασσελάκη

Την ικανοποίηση του για τη σημερινή απόφαση της επιτροπής αναφορών PETI του ευρωκοινοβουλίου μετά την ακρόαση της Μαρίας Καρυστιανού, να παραμείνει ανοικτή η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης που ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με το έγκλημα στα Τέμπη εξέφρασε στους συνεργάτες του την ικανοποίησή και την ανακούφιση του για την σημερινή ομόφωνη απόφαση της επιτροπής #PETI. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών θα απασχολήσει και τις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου, την TRAN και την LIBE. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στους συνεργάτες του οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και θα τη βρουν, δυστυχώς όμως μακριά από τη χώρα τους».

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης αναφέρει: «Μεγάλη νίκη. ‘Αλλο ένα βήμα προς την δικαίωση! Η επιτροπή PETI ομόφωνα αποφάσισε η αναφορά για το έγκλημα των Tεμπών να παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου».

Τί αποφάσισε η Ευρωβουλή μετά την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού

spot_img

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι να κάνουμε ”το καραβάνι ξεκίνησε” και θα σταματήσει μετά τις Ευρωεκλογές ,ειδικά αν δεν φέρει ”φανταχτερά” κομματικά αποτελέσματα για τον Κασσελάκειο Σύριζα , που ”προμοτάρει” -φανερά πια-την υπόθεση των Τεμπών .
  Για να σκεφθούμε όμως ότι , χωρίς τον πεισματάρη Μακεδόνα πρωθυπουργό Καραμανλή , δεν θα είχε βήμα η κάθε κυρία και κάθε κύριος στα γραφειοκρατικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως , γιαυτό οι ομιλίες όλων των προσφευγόντων θα ήταν ευγενικό και θα εντυπωσίαζαν περισσότερο τους Έλληνες αν ξεκινούσαν με την φράση ”μνημονεύουμε τον Καραμανλή μας γιατί μας έδωσε αυτό το δικαίωμα και το βήμα να μας δέχεστε και να μας ακούτε”.
  Για την ουσία η Επιτροπή ΠΕΤΙ είναι κάτι σαν τον δικό μας Συνήγορο του Πολίτη, που διαβιβάζει τις αναφορές στις αρμόδιες Αρχές με την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ να ελέγξουν την υπόθεση και να δώσουν εγκαίρως απαντήσεις.
  Κάπως έτσι αυξάνεται η γραφειοκρατία των Βρυξελλών , την οποία ενώ σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν την ”χωνεύουμε” , καταφεύγουμε σαυτήν συχνότερα ,δήθεν για να βρούμε το δίκιο μας σε μια έστω 5ετία.
  ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΜΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ -ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-. .

  • “”””γιαυτό οι ομιλίες όλων των προσφευγόντων θα ήταν ευγενικό και θα εντυπωσίαζαν περισσότερο τους Έλληνες αν ξεκινούσαν με την φράση ”μνημονεύουμε τον Καραμανλή μας γιατί μας έδωσε αυτό το δικαίωμα και το βήμα να μας δέχεστε και να μας ακούτε”.”””

   υπαρχει καποιος ψυχιατρος εδω να μας πει απο τι πασχει ο ανθρωπος;

  • ΣΑΝ, ως ειδικός περί τον εθνάρχη, ξέρεις αν αληθεύει το παρακάτω;

   “5. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, έναν πολιτικό ονομάσαμε Εθνάρχη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήταν γνωστό (σχεδόν) σε όλους ότι ήταν ομοφυλόφιλος….”

   • Όχι ,δεν ξέρω ,αλλά ξέρω την απάντηση που έδωσε ο γνωστός Λαδάς σε δύο δημοσιογράφους που έγραψαν ότι σχεδόν όλοι οι αρχαίοι ήταν ομοφυλόφιλοι.
    Να ξέρετε ακόμη ότι -στη νομική επιστήμη- όποιος επικαλείται κάτι φέρει το βάρος της αποδείξεως και της προσκομίσεως των πειστηρίων, αλλιώς είναι συκοφάντης .

    • Εγώ ρώτησα εσένα, ως ειδικό καραμανλολόγο και μού λες ότι δεν ξέρεις. Αυτό μού αρκεί. Όλα τ’ άλλα δεν με αφορούν. Βεβαίως, μπορείς να πάς εκεί που αναγράφεται η πληροφορία και να τα πεις και ίσως έχεις απάντηση.

     • Εσείς μου στείλατε την ανάρτηση .Όχι ο ιστότοπος. Από εσάς ,λοιπόν, οι αποδείξεις .Και όχι μόνο γιαυτό ,αλλά για οτιδήποτε μας ”πλασάρετε” στις Ανιχνεύσεις ,γιατί αλλιώς είστε ένας κοινός συκοφάντης .
      Δεν είστε ο μόνος ,-υπάρχει το σύνθημα ”συκοφαντείτε, συκοφαντείτε στο τέλος κάτι θα μείνει” -αλλά τώρα που το γνωρίσατε να το δεχθείτε.

     • Θα ήμουν συκοφάντης, αν το έδιδα σαν πληροφορία και όχι σαν ερώτηση. Γράφω πουθενά ότι συμφωνώ;

 2. Ακόμη μια φορά μας εκπλήσσει ο σημερινός ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ή αλλιώς παντογνώστης κύριος Σ.Α.Ν. Αυτή την φορά με τις γνώσεις του για τις παροιμίες. <Από την πόλι έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

  • Από την πόλη έρχομαι και από την κορφή καν’ελα είναι το σωστό για την παροιμία.
   Συγγνώμη που σας διορθώνω, αλλά εξηγήστε μου γιατί ισχύει αυτή στο σχόλιό μου;;;.
   Υ.Γ Μη συνεχίσετε με το προσωνύμιο που μου δώσατε γιατί ”θα το πάρω απάνω μου” και δεν θέλω ούτε το επιδιώκω .
   Απλώς αισθάνομαι ελεύθερος όταν και λέω και γράφω στις φιλόξενες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ μας -χωρίς να ”βρίζω” – αυτά που άλλοι δεν θέλουν να ακούσουν και να διαβάσουν .
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ .

 3. Είναι ντροπή να μη δικαστεί ο υπουργός Μεταφορών μετά από το δυστύχημα των Τεμπών. Να δικαστεί, όχι να καταδικαστεί. Αν δεν έχει ποινική ευθύνη, να αθωωθεί. Αλλά το να μη διερευνηθεί δικαστικά η ευθύνη του είναι ντροπή.
  Ποιος εμποδίζει την παραπομπή του; Την παραπομπή την εμποδίζει η Βουλή, η οποία είναι η μόνη που θα μπορούσε να την προκαλέσει. Γιατί δεν την προκαλεί; Διότι η Βουλή έχει δυστυχώς καταστεί παρακολούθημα της Κυβέρνησης. Γι’ αυτό με θράσος η Κυβέρνηση παρανομεί διαρκώς και ασύστολα, και κατόπιν διατρανώνει την “εμπιστοσύνη” της στην ελληνική Δικαιοσύνη και καλεί όλους τους υπόλοιπους να “αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της (!)”. (Κάτι που λίγο διαφέρει από την προτροπή του νταή παλαιάς κοπής: Κάνε μου μήνυση).
  Με λίγα λόγια, η διάκριση των εξουσιών έχει καταρρεύσει και αδυνατεί να εξασφαλίσει όχι μόνο τους θεσμικούς ελέγχους αλλά και την θεσμική εγκυρότητα πια. Η απονομιμοποίηση βαθαίνει και η κατάρρευση είναι σχεδόν αναπόφευκτη με τον πρώτο ισχυρό τριγμό, που απ΄ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσει μετά από τις τόσες φιλοφροσύνες με τους εξ Ανατολών συμμάχους μας. ΣΑΝ να είναι μοιραίο που πολλοί θα ξυπνήσουν απότομα.

  • Με αναφέρετε στην τελευταία σειρά του σχολίου σας και θα σας δώσω μια απάντηση -ελπίζω πειστική- για το θέμα των Τεμπών, το οποίο έχει δύο σκέλη.
   Ένα τη Σύμβαση 717 /2014,για την οποίαν ενδιαφέρεται ουσιαστικά η Ε.Ε και το άλλο αυτό καθ’έυτό το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
   Στο πρώτο σκέλος -αυτό της Σύμβασης -μέχρι τώρα κατηγορήθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν ”κατηγόρησαν” τους πολιτικούς προϊσταμένους τους κ .κ Σπίρτζη και Καραμανλή ότι π. χ τους διέταξαν να μη ολοκληρώσουν την Σύμβαση αυτή, γιαυτό και μέχρι τώρα δεν κατηγορούνται.
   Η Ανάκριση συνεχίζεται .
   Στο δεύτερο σκέλος του δυστυχήματος -για το οποίο δεν της πέφτει λόγος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως- μέχρι τώρα οι προφυλακισμένοι σταθμάρχης και επιθεωρητής -νομίζω-δεν κατέθεσαν ενόρκως ότι πήραν εντολή από τον υπουργό κ. Καραμανλή ”να μην είναι δύο σταθμάρχες στο Σταθμό και κυρίως να μη πατήσουν τα κουμπιά -που μέχρι τότε πατούσαν κατά την διέλευση τρένων- για να στείλουν την επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή που ερχόταν η εμπορική , με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν σαν τα τραγιά -που λέμε-.
   Μέχρι τώρα, λοιπόν, οι ανακριτές δεν μπορούν να διαμορφώσουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να καλέσουν σε κατηγορία τον κ. Καραμανλή , γιαυτό και η κυβέρνηση προκαλεί τον Σύριζα να γράψει αυτή αυτός το συγκεκριμένο κατηγορητήριο και με τριάντα υπογραφές να κινήσει στην Βουλή την Προανακριτική Επιτροπή ,αλλά ο Σύριζα ”αγρόν αγοράζει” . Φυσικά φωνασκεί και θα φωνασκεί ως τις Ευρωεκλογές, γιατί τον συμφέρει κομματικώς. ΌΜΩΣ εμένα -και εσάς νομίζω- δεν μας ενδιαφέρουν -και δεν πρέπει -όλα αυτά, αλλά μόνο η νομιμότητα ,η οποία εκφράζεται σε όλα τα κράτη από την αρμοδία Δικαιοσύνη μας ,η οποία δυστυχώς ελεειονολογείται καθημερινώς και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ,δυστυχώς και από την κυρία Καρυστιανού.
   Οι Πολιτειακές εξουσίες εκφράζονται από φορείς-ανθρώπους ,δικούς μας -και συγγενείς μας ανθρώπους -που δεν είναι κυβερνητικοί , αλλά και δεν ενεργούν -και δεν πρέπει-με συναισθήματα ,όπως θέλουν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση .
   Εγώ λέω και γράφω ευτυχώς που έχουμε τέτοιους δικαστές.

   • Προφάσεις εν αμαρτίαις.

    Βουλή είναι και η Συμπολίτευση που και έχει τριάντα ψήφους και ” δεν αγοράζει αγρούς”. Οι ανακριτές και οι εισαγγελείς “διαβιβάζουν αμελλητί” στην Βουλή εφόσον προκύψει όνομα Υπουργού.

    Τα επί της ουσίας της υποθέσεως να διερευνηθούν στο Δικαστήριο! Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και η βουλευτική ασυλία υπάρχουν για να μην είναι αναγκασμένοι Υπουργοί και Βουλευτές να βρίσκονται όλη την ώρα στα δικαστήρια. Και όχι για να μη δικάζονται υποθέσεις όπως των Τεμπών ή των υποκλοπών.

    Η κυρία Καρυστιανού μαρτυρεί κάτι για τα πρόσωπα, τους φορείς-ανθρώπους που λέτε και σεις, και για τα εξόφθαλμα γεγονότα που αφορούν το δυστύχημα και την διερεύνησή του, αλλά δεν φαίνεται να ακούει κανείς τη μαρτυρία της. Και κυρίως δεν φαίνεται να συγκινείται κανείς και να τρομάζει για τις συνέπειες που αναπόδραστα θα έχει η θεσμική κατρακύλα που υπάρχει στη Χώρα. Σημειωτέον, στο τέλος της δυσωνύμου Επταετίας κατελήφθη η μισή Κύπρος. Για να δούμε τώρα.

    • Νομίζω πως ή από άγνοια του τι πρέπει νομίμως να γίνει ή παρασυρόμενος από την ευμετάβολη κοινή γνώμη , την οποίαν η συνόλη Αντιπολίτευση αγωνίζεται -πίσω από την κυρία Καρυστιανού-να διαμορφώσει δεν καταλήγετε ορθές απόψεις.
     Πάντως να είστε βέβαιοι ότι αυτή- και όχι η λαϊκή- Δικαιοσύνη που έχουμε θα αποφασίσει τελεσιδίκως τι θα γίνει .Έχετε δικαίωμα να την κρίνετε και να την κατηγορείτε ,αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή θα κατηγορήσει ,αυτή θα δικάσει και αυτή θα καταδικάσει ή θα αθωώσει.
     Ειδικά για τον Σύριζα μετά το λάθος που αναγνώρισε ο κ.Τσίπρας για την εκδικητική κατηγορία εναντίον των δέκα πολiτικών στην υπόθεση novartis έπρεπε να μη κινηθεί μέχρι τις Ευρωεκλογές με αυτό το θέμα μόνο.
     Παρέσυρε και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη , που το ανταγωνίζεται για την δεύτερη θέση .
     Όμως ως τότε θα έχει εκφρασθεί η Δικαιοσύνη , την απόφαση της οποίας θα λάβει υπόψη του ο ψηφοφόρος και δεν θα τους ψηφίσει γιατί κατηγορούν συνεχώς εδώ και τέσσερες μήνες το σπίτι μας μέσα και έξω αλλά δεν θέλουν σε κάθε περίπτωση να πέσει, γιατί δεν υπάρχει άλλος στην Αντιπολίτευση να το ξανακτίσει.
     ΤΕΛΟΣ για το άρθρο 86 του Συντάγματος να ρωτήσετε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που το επέβαλε στην μεταρρύθμιση του 2001
     Να σας θυμίσω πάντως ότι με απόφαση της Βουλής κατηγορήθηκαν, παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι Ανδρέας Παπανδρέου, Κουτσόγεωργας και Τσοβόλας.
     ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΝ Η ΚΟΛΩΝΙΑ.
     Υ.Γ Συμφωνώ να αλλάξει ,αλλά όχι με το μαχαίρι στο λαιμό, όπως τώρα.

 4. Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη στον πρόεδρο της Βουλής για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

  Τελικά, τι φοβάται αυτός ο μπουμπούκος και κρύβεται πίσω από την ασυλία; Αν είναι αθώος, γιατί δεν παραιτείται απ’ αυτήν, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής κι ευσυνείδητος πολιτικός; Ήδη άρχισαν να δυσανασχετούν με την δειλία του και μέσα από το ίδιο του το κόμμα:

  Τέμπη: «Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία» – Αντίδραση βουλευτή της ΝΔ για τη στάση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

 5. ΚΑΙ το Αντίβαρο που έγραψε κάτι συκοφαντικό και προσβλητικό για την μνήμη του ”εθνάρχη” Καραμανλή-για ποιον άλλον να γράψει- αλλά ΚΑΙ εσείς κύριε Επισκέπτα , που το διαδώσατε στις Ανιχνεύσεις υπέχετε ποινική ευθύνη (άρθρα 362, 363 Π.Κ.)
  Γιαυτό αν δεν βλέπετε με τα μάτια σας και δεν ακούτε με τα αυτιά σας κάτι προσβλητικό για την προσωπικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου μη το διαδίδετε . Μπορεί να σας καλέσουν να το επιβεβαιώσετε .
  Να μη σας φανώ χρήσιμος;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα